Καθώς προσπαθούμε να συντονιστούμε επιστρέφοντας από τις διακοπές, λαχταράμε φαγητά ελαφριά αλλά ταυτόχρονα χορταστικά, γεύματα θρεπτικά που θα μας τονώσουν. Οι επανεκκινήσεις της σεζόν ζητούν επίσης γρήγορες και εύκολες λύσεις. Και κάπου εκεί έρχονται τα σαλατογεύματα! Δημιουργικά, πρωτότυπα και υγιεινά, απέχουν μίλια από τις πράσινες «θλιμμένες», βαρετές σαλάτες που καταλήγουν να μαραίνονται γιατί απλά κανείς δεν θέλει να τις φάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝησιώτικη μακαρονάδα με φουρνιστή ντομάτα και ξινοτύρι ΝάξουΝησιώτικα μαγειρέματα: 29 συνταγές για να φτιάξουμε μετά τις διακοπές Οι 40 συνταγές που συγκεντρώσαμε εδώ συνδυάζουν τα όλο φρεσκάδα λαχανικά, με όσπρια και σιτηρά, με καπνιστά, παστά ή φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με κρέας, με υπέροχα λαδολέμονα και άλλα εμπνευσμένα ντρέσινγκ, με ζυμαρικά, με ξηρούς καρπούς ή τυριά, ακόμα και με φρούτα. Οι συνδυασμοί γεύσεων και υφών διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο σε κάθε μπουκιά ενώ στο τέλος μένουμε κάθε άλλο παρά ανικανοποίητοι.

Από τα φασόλια πιάζ με αντζούγιες μέχρι την ασιατική σαλάτα με καλαμάρι και από τη φουρνιστή σαλάτα με ρεβύθια μέχρι την «χωριάτικη» μακαρονοσαλάτα, την τονοσαλάτα με φασολάκια ή τη σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα- αυτά είναι τα σαλατογεύματα που θέλουμε να τρώμε αυτή την εποχή και στο σπίτι και στο γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣύκο όλο τον χρόνο: Λικέρ, μαρμελάδες και σάλτσες για παρατεταμένη γεύση καλοκαιριούΣύκο όλο τον χρόνο: Λικέρ, μαρμελάδες και σάλτσες για παρατεταμένη γεύση καλοκαιριού

 Δείτε εδώ 40 συνταγές για τα σαλατογεύματα που θέλουμε να τρώμε τώρα:

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών