ΑΓΟΡΑ

Τα καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας φέτος: η λίστα του Γαστρονόμου

Δοκιμάσαμε, ξαναδοκιμάσαμε και μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι αυτοί οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας φτιάχνουν τα πιο μυρωδάτα και μελένια μελομακάρονα.

21.12.2023| Updated: 15.01.2024
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Τα καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας φέτος: η λίστα του Γαστρονόμου

Αν προσπεράσουμε το ερώτημα «κουραμπιέδες ή μελομακάρονα;» με την απλούστατη απάντηση «και τα δύο», πάλι δεν ξεμπερδεύουμε με τα διλήμματα. Ποιο είναι το ωραίο μελομακάρονο; Το τραγανό και μπισκοτένιο ή το καλομελωμένο και ζουμερό; Με μπόλικα μπαχαρικά και πορτοκάλι ή με ήπια αρώματα; Κλασικό, με ελαιόλαδο ή μήπως με βουτυράκι όπως παραδοσιακά φτιάχνονται τα μικρασιάτικα ισλί; Κάναμε τον γύρο της Αθήνας και βρήκαμε μαστόρικα φτιαγμένα μελομακάρονα όλων των ειδών για να διαλέξετε.

Για ισλί στους Ασημακόπουλους

Εδώ βγάζουν δυο λογιών μελομακάρονα – κλασικά και ισλί. Και για τα δύο μαζεύονται ουρές στην Τρικούπη τα Χριστούγεννα. Άριστα μελωμένα και ζουμερά, τα «απλά» έχουν μπόλικα μπαχαρικά και πορτοκαλένια αίσθηση. Στα αγαπημένα μου μικρασιάτικα ισλί, η γέμιση έχει τριμμένο καρύδι ενώ η κορυφή τους στολίζεται με λίγο πράσινο φυστίκι. Και τα δύο με θυμαρίσιο μέλι από την Κεφαλονιά. Και τα δύο αξέχαστα. Γ.Π.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Τ/210-36.10.092, Κόστος: τα ισλί 23€ /κιλό και τα απλά 22€ /κιλό


Asterisque: χωρίς γλουτένη, φουλ στη νοστιμιά

Τα gluten free μελομακάρονα του Asterisque βάζουν κάτω πολλά από τα συμβατικά. Οι νέας γενιάς αρτοποιοί του Μετς που φτιάχνουν αποκλειστικά προϊόντα άνευ γλουτένης χρησιμοποιούν ελαιόλαδο από τη Λέσβο και δύο διαφορετικά άλευρα –πιο συγκεκριμένα, αλεύρι από φαγόπυρο και κεχρί– για να τα κάνουν τραγανά εξωτερικά και φουλ ζουμερά και πυκνά στο εσωτερικό. Η κανέλα, το γαρίφαλο και το πορτοκάλι αρωματίζουν απαλά αυτά τα μελομακάρονα που απευθύνονται σε όλους, είτε έχουν διατροφικούς περιορισμούς είτε όχι. Γ.Π.

Χαρβούρη 2, Μετς, T/210-92.41.137 , Κόστος: 20€ /κιλό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡαντεβού στο τυράδικο: Σε αυτά τα 12 μαγαζιά βρήκαμε τα πιο ωραία τυριά για τις γιορτέςΡαντεβού στο τυράδικο: Σε αυτά τα 12 μαγαζιά βρήκαμε τα πιο ωραία τυριά για τις γιορτές

 Ισλί και μελομακάρονα στα Γιούλια

Τα ισλί τα κάνουν με μυστική συνταγή του παππού Ευάγγελου Αγιακλόγλου, που ήρθε ως Μικρασιάτης πρόσφυγας στην Αθήνα – το μυστικό είναι στο μέλωμα, που τα κάνει αρκετά ζουμερά, και είναι γεμιστά με ένα ολόκληρο καρύδι. Στα μελομακάρονα χρησιμοποιούν μέλι από το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να βγαίνουν αρκετά ζουμερά χωρίς όμως να είναι λασπερά. Μ.Π.

Αλέκου Παναγούλη 24, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.38.271, Αναγεννήσεως 49-51, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.78.140, Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.99.766. Κόστος:12-13,5€/ κιλό (μελομακάρονα) 15€/κιλό (ισλί)


Μανδραγόρας: τα πιο μικρά και διαλεχτά

Μικρούτσικα μπουσέ είναι τα μελομακάρονα που ζυμώνονται σε πειραιώτικο εργαστήρι για λογαριασμό του παντοπωλείου Μανδραγόρας. Φτιαγμένα με διαλεχτά υλικά επιλεγμένα από τα ράφια του: καρύδι βολιώτικο, σιμιγδάλι από τις Πλαταιές, θυμαρίσιο μέλι Ανάφης, πορτοκάλια λακωνικά. Πεντανόστιμα, τρώγονται σαν πασατέμπος. Ν.Μ.

Δημ. Γούναρη 16, Πειραιάς, Τ/210-41.72.961, Κόστος: 16,80€ /κιλό


Pastry Family: «άγλυκα» και εθιστικά

Ένα, δυο, τρία στη σειρά. Τα μελομακάρονα-μπουκίτσες του Pastry Family δημιουργούν μια μικρή μανία έτσι όπως είναι μικρά, με πυκνή υφή και ωραία μελωμένα. Χαρακτηριστικά «άγλυκα», σε αφήνουν να γευτείς το μέλι (θυμαρίσιο από τα Κύθηρα), που μοσχοβολάει. Τα φτιάχνουν χωρίς σιμιγδάλι, μόνο με αλεύρι, και τα στολίζουν με λίγο καρυδάκι ελληνικής προέλευσης. Γ.Π.

Ριζάρη 19, Παγκράτι, Τ/210-72.10.987, Κόστος: 29,50€ /κιλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανετόνε: Είδαμε, βήμα-βήμα, πώς φτιάχνεται ένα απ’ τα καλύτερα της ΑθήναςΠανετόνε: Είδαμε, βήμα-βήμα, πώς φτιάχνεται ένα απ’ τα καλύτερα της Αθήνας

Τα μπισκοτένια του Sweet Νolan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sweet Nolan (@sweet_nolan)

Τα μελομακάρονα του Sweet Nolan είναι μικρές μπουκίτσες που συνδυάζουν δύο αρετές. Εξωτερικά είναι πολύ τραγανά, μοιάζουν σχεδόν σαν να έχουν ένα μπισκοτένιο κέλυφος. Στο εσωτερικό όμως είναι άριστα μελωμένα και πολύ ζουμερά. Δεν έχουν έντονα αρώματα – αν δεν είστε φαν των μπαχαρικών στα μελομακάρονα μπορεί να γίνουν τα αγαπημένα σας. Η λιτή γεύση του μελιού και του ελαιολάδου είναι αυτή που επικρατεί δίνοντάς τους ξεχωριστό χαρακτήρα. Γ.Π.

Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.40.698, Κόστος: 23€ η συσκευασία του ενός κιλού (και 11,50€ του μισού)


Τα βουτυρένια ισλί του Baklavas

Ανάμεσα στις άλλες πολίτικες λιχουδιές που βρίσκουμε στο κατάστημα –από τον «βασιλιά» μπακλαβά μέχρι τα κίφελ και τα νερομπούρεκα– ξεχωρίσαμε και τα ισλί. Τα μικρασιάτικα μελομακάρονα με το χαρακτηριστικό «κέντημα» στην επιφάνεια και τη φίνα βουτυράτη γεύση είναι φουλ ζουμερά ενώ στο εσωτερικό κρύβουν μια γενναιόδωρη στρώση από φρέσκα, χοντροκομμένα καρύδια. Γ.Π.

Νίκης 10, Σύνταγμα, Τ/210-32.13.959, Αγ. Αλεξάνδρου 5, Παλαιό Φάληρο, Εμπορικό Κέντρο Φλοίσβου, Τ/ 210-98.40.733, Κόστος: 19,80 €/κιλό


Α λα γκρεκ: μελομακάρονα με ρακή!

Μπουκίτσες γεμάτες νοστιμιά είναι τα μελομακάρονα του Α λα γκρεκ. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά κρητικό ελαιόλαδο –-ο ιδιοκτήτης έτσι τιμάει τον τόπο του– το θυμαρίσιο μέλι έρχεται και αυτό από την Κρήτη και στο σιρόπι αντί για κονιάκ μπαίνει ρακή. Παίρνουν πολύ νόστιμα και ποιοτικά καρύδια από τα ορεινά της Θεσσαλίας και στο αλεύρι δεν βάζουν σιμιγδάλι. Έτσι τα μελομακάρονα δεν «ρουφάνε» πολύ σιρόπι και γίνονται ανάλαφρα χωρίς όμως να χάνουν σε υγρασία. Βάζουν και μπόλικο ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι για φρεσκάδα, γεύση και άρωμα και ρίχνουν από πάνω άφθονο καρύδι. Μ.Π.

Αγίας Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, Τ/211-012.2071. Κόστος: 22 €/κιλό


Μαμά Ψωμί: με συνταγή των μαμάδων και των γιαγιάδων τους

Την κάνουν χρόνια αυτή την παλιά συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Κάποιος θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει στεγνά, αλλά αυτό είναι που τους δίνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τα μελομακάρονά τους είναι τραγανά και μαλακά και καθόλου λασπερά. Χρησιμοποιούν μέλι από τη Λακωνία και καρύδια φρεσκότατα από τον Φενεό. Τα κανελογαρίφαλα είναι ισορροπημένα και δεν καλύπτουν τις άλλες γεύσεις, ενώ ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού τους χαρίζουν φίνο άρωμα και γεύση. Είναι μεσαίου σχήματος. Για τη ζύμη χρησιμοποιούν ένα μιξ αλεύρων και καθόλου σιμιγδάλι και από πάνω ρίχνουν μπόλικο τριμμένο καρύδι. Μ.Π.

Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, Τ/210-92.27.686. Κόστος: 18€/κιλό


Αρτοποιείο Ρεμούνδος: με παμπάλαιη συνταγή

Με παμπάλαια συνταγή φτιάχνονται αυτά τα ζουμερά μελομακάρονα που είναι καλομελωμένα, αρωματισμένα σωστά και με κρουστό το πρώτο δάγκωμα. Δεν γνωρίζω αν τα φτιάχνουν από το ’53, τότε που πρωτοάνοιξε ο φούρνος, όμως είναι σταθερά νόστιμα και εθιστικά. Ν.Μ.

Κυψέλης 37, Κυψέλη, Τ/210-82.15.808, Κόστος: 16€/κιλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε τους κουραμπιέδες της KoraΔεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε τους κουραμπιέδες της Kora

Τα μελομακάρονα του Sweet Alchemy έχουν τα μυστικά τους

Στο ιδανικό μέγεθος, ούτε πολύ μεγάλα ούτε μίνι μπουκίτσες, αυτά τα μελομακάρονα έρχονται σε έτοιμη συσκευασία δώρου, σε ένα μεταλλικό κουτί με κόκκινη βελούδινη κορδέλα και ένα χρυσό καρτελάκι που αναγράφει «Gateaux de voyage», δηλαδή γλυκά ταξιδίου. Έτσι ονομάζουν οι Γάλλοι τα γλυκά που διατηρούνται εκτός ψυγείου και μπορείς να τα πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι, σε μια εκδρομή κ.λπ. Αυτά τα μελομακάρονα είναι φτιαγμένα από εξαιρετικά υλικά: αλεύρι (όχι σιμιγδάλι), εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, νόστιμα καρύδια και ένα θαυμάσιο θυμαρίσιο μέλι. Τα αρώματά τους είναι τα κλασικά: κανέλα, γαρίφαλο, πορτοκάλι. Πρέπει να γνωρίζετε, επίσης, ότι ο Στέλιος Παρλιάρος προσθέτει πάντα και λίγο βούτυρο για έξτρα άρωμα και γεύση, που σημαίνει ότι αυτά τα μελομακάρονα δεν είναι νηστίσιμα/vegan. Κρύβει όμως κι άλλα μυστικά: τα σιροπιάζει πάντα ζεστά, σε κρύο σιρόπι, ώστε να κρατούν το σχήμα τους, να είναι ζουμερά μέσα και ελαφρώς τραγανά απ’ έξω, και προσθέτει στη ζύμη και λίγο τριμμένο καρύδι. Χ.Τ.

Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205,Κόστος: 25€ η συσκευασία των 800 γρ.


Κοσμικόν: αφράτα και ζουμερά

Στο διάσημο για το γαλακτομπούρεκό του Κοσμικόν αυτή την εποχή κάντε στάση και για μελομακάρονα. Τα φτιάχνουν πολύ αφράτα, ξανθωπά, καλοσιροπιασμένα, με ισορροπημένα τα μυρωδικά τους, και στο τέλος τα πασπαλίζουν ελαφρά με ψιλοκομμένο καρύδι. Γ.Π.

Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγ. Νικόλαος, T/210-86.49.124, Αγ. Αλεξάνδρου 102, Π. Φάληρο, T/210-98.11.677, Χαλανδρίου 34, Αγ. Παρασκευή, T/210-60.86.337, Κόστος 16 €/κιλό


Τα (σχεδόν) παραδοσιακά της Kora

Πέρσι χαρήκαμε την βασιλόπιτα της Kora, με την πλούσια επικάλυψη κάστανου. Φέτος η ομάδα του new age φούρνου φτιάχνει και άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές – δημιουργικές αλλά και παραδοσιακές. Ή περίπου παραδοσιακές. Ανάμεσά τους τα ισορροπημένα μελομακάρονα, αρωματισμένα ελαφρά με τα κλασικά υλικά όπως το πορτοκάλι, η κανέλα και το γαρίφαλο και πασπαλισμένα με το (όχι και τόσο κλασικό) καρύδι πεκάν που τους δίνει μια πιο βαθιά, ξηροκαρπάτη γεύση. Γ.Π.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855, Κόστος: 12€ το κουτί των 500 γρ.


Το Δίκταμο: με μέλι κρητικό

Τα κλασικά τους μελομακάρονα τα αγαπώ γιατί είναι σοφά μελωμένα ώστε να μην λασπώνουν και να μην είναι στεγνά. Mε καλό λάδι και εξόχως αρωματικά. Έχουν βγάλει και μελομακάρονα με κρητικό μέλι, που αντικαθιστά τη ζάχαρη και τα κάνει ακόμη πιο συναρπαστικά και, κυρίως, σχεδόν άγλυκα, αφήνοντας να αναδειχθεί η ευωδιά τoυ. Με κρητικό μέλι περιχύνουν έτσι κι aλλιώς όλα τους τα μελομακάρονα. Β.Κ.

Καραολή και Δημητρίου 63, Βύρωνας, Τ/210-76.58.530. Κόστος:11 € και 14 € (τα χωρίς ζάχαρη) /κιλό


Lido: τα μελομακάρονα – μπισκότα

Μεσαίου μεγέθους, μυρίζουν κανέλα και γαρίφαλο και έχουν τριμμένο καρύδι. «Μπισκοτίζουν» αρκετά στο πρώτο δάγκωμα, ωστόσο το σιρόπι είναι παρόν. Στη χριστουγεννιάτικη γκάμα τους έχουν κι άλλα νόστιμα, αλλά όποια εποχή κι αν είναι, αφού ήρθατε μέχρι εδώ, μην φύγετε χωρίς τσουρέκι, γεμιστό με σοκολάτα ή χωρίς. Ν.Δ.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, Τ/ 210-75.16.898. Κόστος:13€/κιλό  


Desiré: κλασικά και ισορροπημένα

Μαλακά στο κέντρο, μελωμένα όσο χρειάζεται και όχι λιγωτικά, τα μελομακάρονα του κλασικού αστικού ζαχαροπλαστείου μυρίζουν κανελογαρίφαλα και φρέσκο πορτοκάλι. Είναι όμως ισορροπημένα καθώς δεν γεύεσαι μόνο τα μπαχαρικά τους αλλά και το ωραίο κρητικό μέλι ανθέων. Αν έχετε δοκιμάσει και αγαπάτε τα απλά, ίσως να θέλετε να πειραματιστείτε και με άλλες δύο εκδοχές που βγάζουν: γεμιστά με χουρμά και ελληνικό καρύδι ή βουτηγμένα σε σοκολάτα υγείας. Γ.Π.

Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, Τ/210-36.32.333. Κόστος: 21€/κιλό (μεγάλα) 25€/κιλό (μικρά)


Poulette: Sugar free και (σχεδόν) χωρίς αλεύρι

Είναι μικρού μεγέθους και χωρίς καθόλου ζάχαρη, καθώς στο σιρόπι βάζουν μόνο μέλι Λακωνίας από άνθη εσπεριδοειδών και αγριολούλουδα. Για τη ζύμη ανακατεύουν ελάχιστο αλεύρι με πίτουρο βρώμης και έτσι γίνονται και ζουμερά και τραγανά. Τα γεμίζουν με λίγη μαύρη σοκολάτα που τους δίνει ευχάριστη γεύση. Μ.Π.

Poulette, Ελληνοσερβικής Φιλίας 61, Αγ. Παρασκευή, Τ/211-11.14.172. Κόστος: 19€/κιλό


Στάνη: με συνταγή δοκιμασμένη

Από το ιστορικό γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο της Ομόνοιας παίρνουμε ζουμερά, μαλακά και πεντανόστιμα μελομακάρονα. Ανακατεύουν το ζυμάρι με τις ελάχιστες δυνατές κινήσεις, χωρίς να το πλάθουν, παρά μόνο όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μικρά σε μέγεθος, αλλά όχι μπουκιές, τα μελομακάρονα της «Στάνης» φτιάχνονται με συνταγή εξίσου παλιά με το μαγαζί και στολίζουν τις βιτρίνες του κάθε Χριστούγεννα. Μ.Π. 

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια, Τ/ 210-52.33.637. Κόστος:16€/κιλό


Le Greche: διακριτικά και κομψά

Μικρές μπουκιές. Ένα στο στόμα, κλείνεις, μασάς, πάει κάτω, τρως το επόμενο. Είναι αρκετά τραγανά χωρίς να στερούνται το μέλωμα. Διακριτικό άρωμα, μετριασμένη γλυκύτητα. Διατίθενται μέσα σε γυάλινο βαζάκι, έτοιμα για επίσκεψη ή για να χωρέσουν στο πλάι της τσάντας ώμου. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαιτέρως μακριά δάχτυλα για να καταφέρει να τα βγάλει. Μικρά, σωστά και σε εύχρηστη συσκευασία. N.Δ.

Μητροπόλεως 16 Α, Σύνταγμα, Τ/216-70.06.458/ Λυκούργου 2, Ψυχικό, Τ/213-04.16.299/ Λ. Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή, Τ/210-01.01.617 . Κόστος:10 € το βαζάκι (έχει γύρω στα 15 μικρά μελομακάρονα).


Dimitris Economides: τα σοκολατένια

Τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν πια και μια τέτοια βερσιόν. Να σας πω την αλήθεια, όσα έχω δοκιμάσει τα βρίσκω από μέτρια ως κακά. Αυτά του Δημήτρη Οικονομίδη, όμως, μπήκα στον πειρασμό να τα δοκιμάσω και τα βρήκα πεντανόστιμα και ιδανικά για όσους δεν τρελαίνονται για τα κανονικά. Στην ουσία «γεφυρώνουν» το παραδοσιακό κέρασμα με ένα σύγχρονο σοκολατένιο γλυκό. Η επικάλυψη είναι από μια εξαιρετική κουβερτούρα με 70% κακάο Βενεζουέλας, την οποία ο Δημήτρης Οικονομίδης προμηθεύεται απευθείας από τον Γάλλο σοκολατοποιό Nicolas Berger. Ο Berger είναι γνωστός στη χώρα του, εργάστηκε για πολλά χρόνια για το εργοστάσιο σοκολάτας του Alain Ducasse και στις αρχές του ’21 αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να ανοίξει το δικό του εργαστήριο παρασκευής εξαιρετικής αρτιζανάλ σοκολάτας λίγο έξω από το Παρίσι, προμηθευόμενος κόκκους απευθείας από παραγωγούς από το Εκουαδόρ, τη Μαδαγασκάρη, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Κούβα κ.α. Κάτω από αυτή την εξαιρετική σοκολάτα, κρύβονται κάτι μελομακάρονα που είναι σχεδόν στεγνά, σαν μπισκότο, με όλα τα γνωστά αρώματα: κανέλα, γαρίφαλο, μπράντι 5 αστέρων και μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού. Τόσο μπόλικο, που σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, θα σας θυμίσει μια πολύ έμπειρη και καλοφτιαγμένη εκδοχή των μπισκότων Pim’s, με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τη σοκολάτα. Χ.Τ.

Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000. Κόστος:18 €/ κουτί των 12 τεμαχίων


La Maison: τα μαστιχωτά

Ο pastry chef Θανάσης Τσαγκλιώτης φτιάχνει μελομακαρονάκια μικρά και πλακέ, σε μέγεθος μιας μεγάλης μπουκιάς. Είναι μυρωδάτα, με τα κανελογαρίφαλά τους, ολίγον μοσχοκάρυδο και ξύσμα πορτοκαλιού, με μια λεπτή τραγανή κρούστα εξωτερικά, μαστιχωτά και σιροπιασμένα όσο πρέπει. Είναι ζυμωμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που «ακούγεται» και στη γεύση, τόσο όσο χρειάζεται για να μην κορδάρει το ζυμάρι και σφίξει. Κάνουν βουτιά σε καλό μέλι, το οποίο είναι και η επικρατέστερη μυρωδιά τους.

Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, Τ/ 216-70.06.518. Κόστος:17,5 €/κιλό


Pavlov’s Lab: με δύο μέλια και μπόλικα μυρωδικά

Μια και δυό μπουκιές, μικρές και μαλακές. Δεν είναι υπερβολικά σιροπιαστά αυτά τα μελομακάρονα, ικανοποιούν όλες τις σχολές μελομακαρονάδων – και αυτούς που τα θέλουν στεγνά και εκείνους που τα προτιμούν ζουμερά. Ζυμώνονται μόνο με αλεύρι, χωρίς σιμιγδάλι, καρυκεύονται με άφθονα κανελογαρίφαλα και μπόλικο πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό. Στο τέλος, η ζαχαροπλαστική ομάδα του σεφ πατισιέ Αλέξανδρου Παυλώβ, τα βουτάει σε ανάμεικτο μέλι θυμαρίσιο και ανθέων, σούπερ μυρωδάτο, και τα πασπαλίζει γενναιόδωρα με τριμμένο καρύδι. N.M.

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, Τ/211-01.24.691. Κόστος:19 €/κιλό

Αρτοποιεία

Ζαχαροπλαστεία

Αγία Παρασκευή

Αθήνα

Βύρωνας

Κολωνάκι

Κυψέλη

Νέο Ψυχικό

Παγκράτι

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών