Τα γλυκά με ζελέ είναι σχετικά εύκολα, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και αφήνουν πολλά περιθώρια για πειραματισμό και δημιουργικότητα. Για να φτιάξουμε ένα γλυκό με ζελέ πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βασικά βήματα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι η ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα, ζεστό νερό και γλυκαντικά της προτίμησης μας όπως ζάχαρη ή μέλι. Για χρώμα και έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε χυμό φρούτων ή κάποιο σιρόπι και για πρόσθετη υφή και γεύση μπορούμε να βάλουμε φρούτα ή σαντιγί.

Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνης, μουλιάστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εάν χρησιμοποιήσετε ζελατίνη σε σκόνη, ρίξτε λίγο κρύο νερό από πάνω και αφήστε τη στην άκρη για λίγα λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τον χυμό φρούτων ή το νερό σε μέτρια φωτιά. Εάν θέλετε να βάλετε ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό είναι η στιγμή να τα προσθέσετε. Όταν μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξετε καλά, προσθέστε κι αυτά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να βάλετε ότι επιπλέον υλικά επιθυμείτε, όπως ψιλοκομμένα φρούτα, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος. Ορισμένα φρούτα, όπως ο ανανάς ή το ακτινίδιο, περιέχουν ένζυμα που μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή πήξη της ζελατίνης. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κονσέρβα κομπόστας. Μόλις ολοκληρώσετε τις προσθήκες, αδειάστε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγαλύτερη φόρμα αν θέλετε. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα ή σαντιγί. Θυμηθείτε να ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο ζελατίνης που χρησιμοποιήσατε, διότι οι αναλογίες και οι τεχνικές μπορεί να διαφέρουν. Επίσης, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και υφές για να δημιουργήσετε το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Δείτε εδώ 13 γλυκά με ζελέ:

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών