Ésophy
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η μάχη… της νονάς και του νονού γίνεται στο Εsophy. Εκεί βρίσκουμε όμορφα αυγά από σοκολάτα γάλακτος με 34% κακάο, με πλούσια σοκολατένια γεύση, διακοσμημένα με πιτσιλωτές λεπτομέρειες. Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό. Τα αυγά δεν κρύβουν κάποια έκπληξη στο εσωτερικό τους, αλλά συνοδεύονται από ένα σφυράκι για να τα σπάσουν εύκολα τα πιτσιρίκια. Φτιάχνονται στο εργαστήριο τους στον Άγιο Στέφανο και πωλούνται στο κατάστημά τους στην Κηφισιά, μαζί με σοκολατένια λαγουδάκια και πολύχρωμα, πασχαλινά σοκολατάκια. Μ.Π.
Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά, Τ/ 210-62.30.230
Ourse
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ομάδα του Ourse, με επικεφαλής τον pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη, ετοιμάζει για φέτος ένα ξεχωριστό, «διπλό» αυγό με μπόλικες εκπλήξεις. Ένα αυγό από εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα γάλακτος με προέλευση τη Γκάνα σπάει για να ξεπροβάλει από μέσα ένα δεύτερο, χρυσαφένιο αυτή τη φορά, με γέμιση τραγανή βάφλα, rice puffs, λευκή καραμελωμένη σοκολάτα και ανθό αλατιού. Γ.Π.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τ/212-10.67.019
Pavlovs Lab
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα πασχαλινά αυγά τους είναι σαν μικρά έργα τέχνης, έμπνευσμένα από τον οίκο Fabergé. Χρησιμοποιούν σοκολάτα γάλακτος και υγείας και τα βάφουν σε παστέλ χρώματα. Εκτός από αυγά, εδώ βρίσκουμε και κλόουν, φράουλες και χαριτωμένα αρκουδάκια, όλα σοκολατένια, για τους μικρούς της παρέας. Το εργαστήριο δουλεύει πυρετωδώς αυτές τις μέρες, αλλά επειδή κάθε χρόνο όσα φτιάχνει γίνονται ανάρπαστα, καλό θα είναι να προπαραγγείλετε τα δικά σας. Μ.Π.
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 15, Νέα Ερυθραία, Τ/211-01.24.691
Τρομερό Παιδί
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο εργαστήρι του Τρομερού Παιδιού δουλεύουν με βέλγικη σοκολάτα Callebaut και φτιάχνουν μόνοι τους πασχαλιάτικα αυγά που κρύβουν στο εσωτερικό τους γεμιστά, επίσης χειροποίητα, σοκολατάκια. Τα αυγά βγαίνουν σε δύο εκδοχές, με κέλυφος από μπίτερ σοκολάτα ή γάλακτος, ενώ τα σοκολατάκια γεμίζονται με βανίλια Μαδαγασκάρης, φρούτο του πάθους ή πραλίνα αμυγδάλου και φουντουκιού. Γ.Π.
Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τ/210-77.77.537
GB Corner Gifts & Flavors
Τα πολύεδρα πασχαλινά αυγά του Γάλλου patissier και chocolatier Arnaud Larher στο GB Corner Gifts & Flavors μoιάζουν με… γλυπτά. Στη γλυκιά μπουτίκ στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, που έχει πολλές ακόμη ιδιαίτερες ιδέες για γιορτινές αγορές, για το σπίτι ή για τα δώρα των ημερών, θα τα συναντήσετε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, σοκολάτας γάλακτος, bitter και καραμελωμένης λευκής (Dulcey). Είναι αληθινά στολίδια – σχεδόν δεν θέλεις να τα φας. Α.Σ.
Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Πλατεία Συντάγματος, T/210-3.30.850
Dimitris Economides
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από την πατισερί του Δημήτρη Οικονομίδη μπορούμε φέτος να προμηθευτούμε δύο ειδών σοκολατένια αυγά: ένα με μοτίβο επηρεασμένο από τον κυβισμό, φτιαγμένο από σοκολάτα γάλακτος Valrhona 46% και ένα μπίτερ, γεμιστό με πραλινέ. Για το τελευταίο χρησιμοποιεί σοκολάτα Nicolas Berger με περιεκτικότητα 75% σε κακάο. Γ.Π.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000
Sweet Alchemy by Stelios Parliaros
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κάθε Πάσχα ο Στέλιος Παρλιάρος φέρνει κάτι από τον κόσμο της μόδας στο ζαχαροπλαστείο του. Επιλέγει πανέμορφα υφάσματα και patterns και ντύνει με αυτά χάρτινες ρετρό θήκες για αυγά, τις οποίες μας προτείνει να γεμίσουμε με μικρά σοκολατένια αυγουλάκια από υπέροχη σοκολάτα Valrhona. Είναι ένα διαφορετικό, πανέμορφο δωράκι, ιδανικό για μεγαλύτερα βαφτιστήρια. Θα τους μείνει η θήκη και μπορούν να τη στολίσουν ή να την κάνουν κοσμηματοθήκη. Υπάρχουν φυσικά και πιο κλασικά αυγά, μπίτερ, λευκά και γάλακτος σε διάφορα σχέδια, όπως και μικρότερες φιγούρες σε σχήματα ζώων. Αγαπημένα μας φέτος τα αυγά-πετεινοί, σε διάφορα χρώματα. Χ.Τ.
Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205
La maison
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητα πασχαλινά αυγά από νόστιμη, ποιοτική σοκολάτα γάλακτος προσφέρει το La Maison στην Καλλιθέα. Βρίσκουμε αυγά διακοσμημένα με χειροποίητες κατασκευές από ζαχαρόπαστα, από Μικρό Πρίγκιπα και Χάρι Πότερ μέχρι Πέππα το γουρουνάκι και Hello Kitty. Στην ίδια φιλοσοφία, στο εργαστήριό τους φτιάχνουν και πασχαλινά λαγουδάκια. Μ.Π.
Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, Τ/216-70.06.518