ΕΞΟΔΟΣ

Ξυλάκι αλλά όχι παγωτό: Το καλοκαιρινό φαγητό σερβίρεται σε στικ

Εύκολο, νόστιμο και διασκεδαστικό το φαγητό σε στικ ταιριάζει με το καλοκαίρι.

28.06.2022
Ξυλάκι αλλά όχι παγωτό: Το καλοκαιρινό φαγητό σερβίρεται σε στικ

Ποιός μπορεί να κάτσει στο τραπέζι και να φάει πρώτα και δεύτερα πιάτα όταν η θερμοκρασία είναι τόσο ανεβασμένη; Ένα από τα πιο ταιριαστά σενάρια εξόδου που μπορούμε να φανταστούμε με αυτόν τον καιρό περιλαμβάνει κρύα μπίρα στο χέρι, ή ένα περιποιημένο κοκτέιλ, και εύκολα αλμυρά σνακ που τρώγονται χωρίς μαχαιροπίρουνο. Το φαγητό σε ξυλάκι δεν είναι τίποτα καινούργιο, και τα σουβλάκια σε στικ τα τρώμε. Στα μαγαζιά της Αθήνας όμως βρίσκουμε τον τελευταίο καιρό όλο και πιο ευφάνταστες επιλογές. Νόστιμα, πρακτικά και διασκεδαστικά αυτά είναι μερικά από τα άλλα ξυλάκια που τρώμε φέτος το καλοκαίρι.

Κεμπάπ τόνου στο Diego

Φωτο: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Φωτο: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Στο νέο μενού του Diego βρίσκουμε ένα ψαρένιο «κεμπάπ» με ασιατικά καρυκεύματα. Τον κιμά τον φτιάχνουν ψιλοκόβοντας τόνο στο χέρι και έπειτα του δίνουν ένταση αναμιγνύοντας τον με χειροποίητες πίκλες τζίντζερ, σησαμέλαιο και togarashi (ιαπωνικής προέλευσης μείγμα μπαχαρικών με καυτερή πιπεριά, εσπεριδοειδή, σουσάμι κ.α.). Για να θυμίζει λίγο και το γνώριμό μας κεμπάπ το ενισχύσουν με μικρή ποσότητα από πουρέ σκόρδου και το σερβίρουν με αυγά χρυσής ρέγγας για έξτρα θαλασσινή γεύση. Το ντρέσινγκ από γιαούρτι και wasabi καίει και δροσίζει ταυτόχρονα.

Αδριανού 1, Θησείο, Τ/ 210-32.39.353

 

Corn dog στο Tarzan

Όποιος λιγουρεύεται την «βρωμιά» που χαζεύουμε συνήθως στις αμερικάνικες σειρές και ταινίες μπορεί εδώ και λίγο καιρό να την δοκιμάσει στο μπαρ Tarzan, στου Ψυρρή. Παραγγείλτε το μαζί με την επόμενη γύρα ποτών. Δεν είναι παρά ένα λουκάνικο, βουτηγμένο σε κουρκούτι και τηγανισμένο σε βαθύ λάδι αλλά έχει τη χάρη του. Συνοδεύεται από μια ελαφρώς καυτερή σάλτσα και αποξηραμένα κρεμμύδια.

Αγίων Ασωμάτων 3, Ψυρρή, Τ/211-41.83.284

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε κάτι στα γρήγορα πριν ή μετά το θερινό σινεμά στο κέντροΠού τρώμε κάτι στα γρήγορα πριν ή μετά το θερινό σινεμά στο κέντρο

Anticucho στο Teras

Υπόσχεση δροσιάς είναι η όμορφη αυλή στο Teras. Στο ένα χέρι κρατήστε ένα Mexicali, με τεκίλα, μεσκάλ, βασιλικό και αγγούρι ή ένα σούπερ καλοκαιρινό Teras n3 με παλαιωμενο ρούμι, λικέρ από πιπεριές ancho, passion fruit, ψημένο ανανά, καρύδα και λάιμ. Με το άλλο μπορείτε να τσιμπήσετε τα περουβιανής έμπνευσης anticucho -«καλαμάκια» κοτόπουλου με σάλτσα καυτερής, κίτρινης πιπεριάς ή elote. Το τελευταί βασίζεται στο ομώνυμο μεξικάνικο street food από ψητό καλαμπόκι και έρχεται και εκείνο σε ξυλάκι, νοστιμισμένο με φέτα, τσίλι και κόλιανδρο.

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/ 211-41.80.653

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10+1 στάσεις για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα10+1 στάσεις για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα

Κοτόπουλο satay στο Tuk Tuk

Στην ταϊλανδέζικη γωνιά που αγαπάμε στο Κουκάκι δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραγγείλουμε δύο συγκεκριμένα πράγματα για το ξεκίνημα. Το πρώτο είναι τα dumplings. Το δεύτερο είναι τα καλαμάκια κοτόπουλου satay που, προτού ψηθούν μαρινάρονται σε γάλα καρύδας και κουρκουμά. Πάνε τέλεια με τη σάλτσα φυστικιού και τις καυτερές, λεπτοκομμένες πίκλες πιπεριάς που σπάνε την γλυκιά αίσθηση του πιάτου με την κάψα τους.

Βεΐκου 40, Κουκάκι, Τ/211-40.51.947

 

Πανδαισία σε ξυλάκι, στο Birdman

Στη «γιαπωνέζικη pub» του κέντρου οι λιχουδιές σε καλαμάκι είναι δεκάδες και συνοδεύουν με ιδανικό τρόπο τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Περάστε μια βόλτα από την διαφορετική «καλαμακερί» του Άρη Βεζενέ και θα δοκιμάσετε από momo yakitori (καλαμάκι με μπούτι κοτόπουλου και chutney λεμονιού και yuzu) και tsukune (ιαπωνικό κεμπάπ κοτόπουλου με πικάντικη miso σως και shiso), μέχρι konoko –μανιτάρι king oyster σε ξυλάκι περασμένο απ’ το γκριλ. Σε στικ σερβίρονται επίσης ροδέλες από τραγανή πέτσα κοτόπουλου, wagyu, συκωτάκια, χτένια και ένα σωρό ακόμα κρεατικά, θαλασσινά και λαχανικά.

Βουλής 35, Σύνταγμα, Τ/210-32.12.800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε καλό σουβλάκι στα Νότια ΠροάστιαΠού τρώμε καλό σουβλάκι στα Νότια Προάστια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Street food

Εστιατόρια

Μπαρ

Αθήνα

Θησείο

Κεραμεικός

Κουκάκι

Νέος Κόσμος

Σύνταγμα

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών