ΑΓΟΡΑ

Πού τρώμε τα πιο επικά σάντουιτς της Αθήνας;

Ετοιμαστείτε για grilled cheese, για jambon-beurre και Reuben με παστράμι, για σάντουιτς…μουσακά και ένα σωρό ακόμα λαχταριστές ιδέες από τα σαντουτσάδικα της Αθήνας.

04.10.2022| Updated: 29.09.2023
Πού τρώμε τα πιο επικά σάντουιτς της Αθήνας;

Ένα καλό σάντουιτς δεν είναι απλό πράγμα. Όλα έχουν τη σημασία τους: η ποιότητα του ψωμιού και των υπόλοιπων υλικών και το πώς δένουν μεταξύ τους, τα κοντιμέντα, η ισορροπία τραγανού-μαλακού… Λιτό ή πλουσιοπάροχο, να χορταίνει και το μάτι, κλασικό ή πιο απρόσμενο, πιο περίεργο, με υλικά/συνδυασμούς από τα μέρη μας ή από αλλού, το «αμφίψωμο» θέλει την προσοχή που του αξίζει. Ευτυχώς είναι αρκετοί που του τη δίνουν, και όχι μόνο στα σαντουιτσάδικα. Διότι ωραία σάντουιτς τρώμε και σε φούρνους, σε delicatessen, σε διαφόρων τύπων εστιατόρια.

 

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 17 σημεία στην Αθήνα −όλα δοκιμασμένα− στα οποία πάμε ξανά και ξανά για κάποια συγκεκριμένα σάντουιτς που δεν λένε να βγουν από το μυαλό μας…

 

Borghese: Από την Ιταλία στο Παγκράτι

Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα

Τυλιγμένα σε χαρτί παντοπωλείου δίνουν τα σάντουιτς στο Borghese, το ιταλοτραφές σαντουιτσάδικο που προστέθηκε πρόσφατα στην πιάτσα της Αρχελάου. Σε δύο μεγάλες φέτες καλού, προζυμενιου ψωμιού, κλείνουν ποιοτικά τυριά και αλλαντικά, κυρίως ιταλικής προέλευσης που κόβονται επί τόπου την ώρα της παραγγελίας. Πορκέτα, προσούτο San Daniele, μπολονέζικη μορταδέλα με φυστίκι -αυτά είναι μερικά μόνο από τα υλικά που θα δείτε στη βιτρίνα και τα οποία μπορείτε να αγοράσετε και ξεχωριστά για το σπίτι. Εδώ δεν φτιάχνεις το δικό σου σάντουιτς αλλά επιλέγεις από τις περίπου 20 διαφορετικές εκδοχές. Να σημειώσουμε ότι οι πίκλες, οι σάλτσες και οι μαρμελάδες που μπαίνουν στα σάντουιτς είναι σπιτικές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σάντουιτς με κατσικίσιο τυρί, βουτυράτο κομποτέ πράσινου μήλου και φιλέ αμυγδάλου ή ένα άλλο με κρεμώδη γκοργκοντζόλα, σύκα (φρέσκα όταν είναι η εποχή τους, αποξηραμένα τον υπόλοιπο καιρό), ρόκα και πικάντικο σαλάμι. Στα λίγα τραπέζια του πεζοδρομίου σερβίρουν και spritz. Γ.Π.

Αρχελάου 19, Παγκράτι, Τ/210-72.50.511

 

Po’ Boys: Αμφίψωμα από τη Λουιζιάνα

Ήδη από το όνομα ξέρεις ότι τα χαρακτηριστικά σάντουιτς που «γεννήθηκαν» κατά τη διάρκεια της απεργίας των υπαλλήλων του σιδηροδρόμου στη Νέα Ορλεάνη το 1929 – οι αδερφοί Μάρτιν που τα πρωτοέφτιαξαν τα χάριζαν στους απεργούς – δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού. Ο Βασίλης Σπόρος και η ομάδα του προτείνουν διάφορα po’ boys (συντομογραφία του poor boy, «φτωχό παιδί») στο στέκι του Ψυρρή, που αγαπά το σιγοψημένα/σιγοκαπνιστά κρέατα των νότιων πολιτειών της Αμερικής. Έχω δοκιμάσει το γλυκοφάγωτο pulled pork (ξεψαχνισμένη χοιρινή σπάλα), όπου το κρέας –σούπερ μαλακό–, συνδυάζεται με γλάσο από μπέρμπον, μαγιονεζο-μουστάρδα, άισμπεργκ, ντομάτα και λεπτές, γλυκάλμυρες ροδελίτσες αγγουριού, το πολύ γευστικό τηγανητό κοτόπουλο με την κρούστα που κάνει κρατς, την κρέμα παρμεζάνας, ντομάτα και άισμπεργκ και ένα ακόμη με κομμάτια καπνιστής προβατίνας, πιο κοντά στα «δικά μας», που έχει για παρέα ανάμεικτα πράσινα φύλλα και κρέμα μετσοβόνε. Όλα πλούσια και καλοκαμωμένα, με ικανή δόση «ψαχνού», πρασινάδες και σάλτσες. Άμα θέλεις, τα συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες, πατατοσαλάτα, πράσινη σαλάτα ή δροσερή, τραγανή coleslaw. Πάρε και μια μπίρα, έχουν μια ωραία συλλογή με ετικέτες ελληνικής μικροζυθοποιίας. Α.Σ.

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Τ/210-32.34.672

 

Guarantee: Το διαχρονικό

Mε ιστορία τριών δεκαετιών και βάλε, με μια δεμένη οικογένεια στην εξυπηρέτηση και με ποικιλία φρέσκων υλικών που δεν αφήνουν κανένα νηστικό, το Guarantee είναι ΤΟ σαντουιτσάδικο της Αθήνας. Η δημοκρατία της επιλογής εδώ δεν απειλείται. Άλλος έρχεται για να φάει λεπτό αραβικό πιτάκι με chèvre και πρόβειο προσούτο και άλλος για ένα ενισχυμένο ελληνικής έμπνευσης σπέσιαλ με ομελέτα, γκούντα και τηγανητές πατάτες. Ούτε μόδες, ούτε τάσεις, το συνταγολόγιο είναι κλασικό αλλά μελετημένο. Προμηθεύονται ψωμί από καλούς φούρνους –περί τις 6 επιλογές–, έχουν περισσότερα από 25 είδη τυριών και περίπου 20 αλλαντικά και κρεατοπαρασκευές που μαγειρεύουν οι ίδιοι. Σάλτσες και αλείμματα είναι επίσης δικής τους παρασκευής στην πλειονότητά τους. Ψητά λαχανικά, αυγά σε λογιών μαγειρέματα, σπάνια υλικά, όλα μπαίνουν αλλά με μέτρο. Ο κ. Γιάννης θα σας σταματήσει με ευγένεια όταν το παρακάνετε με το «βάλε κι από αυτό, βάλε κι από το άλλο»… Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα ή δυο από τα δεκάδες σάντουιτς που προτείνουν, μπορούμε όμως να σας δώσουμε μια συμβουλή: τα σάντουιτς για άλλους είναι συνταγή της θαλπωρής και για άλλους καινοτομία. Διαλέξτε πλευρά και οι ειδικοί θα σας κατευθύνουν. Ν.Δ.

Βεΐκου 41, Κουκάκι, Τ/210-92.26.924

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουκάκι: 10 στέκια για φαγητό και ποτό γύρω απ’ την ΟλυμπίουΚουκάκι: 10 στέκια για φαγητό και ποτό γύρω απ’ την Ολυμπίου

Sando: Sandoichi κανείς;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sando (@sando.athens)

Αν περνάς από την οδό Πετράκη και πεινάς, μπορείς να κάνεις μια ολιγόλεπτη στάση σε ένα από τα μπλε τραπέζια του Poke/Sando για ένα γιαπωνέζικο σάντουιτς που στην προκειμένη συγκατοικεί με χαβανέζικο σούσι. To αφράτο χειροποίητο milk bread γεμίζεται με πολλά και διάφορα πριν κοπεί στη μέση και τοποθετηθεί «όρθιο» στο χάρτινο κουτάκι. Το πληθωρικό, παχουλό pork katsu, με παναρισμένο με πάνκο χοιρινό, ψιλοκομμένο μοβ λάχανο, γλυκοκαπνιστό τσάτνεϊ με μπέικον και μαγιονέζα-μουστάρδα που έχουν κι εκείνες την ιαπωνική πινελιά τους, και το αντίστοιχο με κοτόπουλο (chicken katsu) είναι τα πιο δημοφιλή − μαζί με το τσίζμπεργκερ, που φτιάχνεται με το ίδιο ψωμί, το οποίο στην πατρίδα του το λένε shokupan. Την τελευταία φορά δοκίμασα και το σάντουιτς με την τηγανητή, μαριναρισμένη σε miso μελιτζάνα. Ήταν συμπαθές κι αυτό, μόνο που το αισθάνεσαι λίγο παραπάνω το λάδι στη γιαπωνέζικη «γαλέτα» που την τυλίγει. Α.Σ.

Πετράκη 7, Αθήνα, Τ/210-32.26.653

 

From Paris: η σαντουιτσερί της φρομαζερί

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Αν μένεις ή κινείσαι στην ακτίνα του μικρού γαλλικού τυράδικου του Σιρίλ και της Σιλβί Ρουκέτ στην Αγία Παρασκευή (μετά την πλατεία, προς τον Σταυρό) αξίζει πραγματικά να δοκιμάσεις όσα φτιάχνουν με υλικά από το ψυγείο και τα ράφια τους και τις ωραίες μπαγκέτες που έρχονται από τον φούρνο «Τρομερό Παιδί» στα Ιλίσια και μπαίνουν στο καλάθι τους. Απλά θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο, γιατί επιστρέφουν στα μέσα Οκτωβρίου – στο From Paris περιμένουν να τους έρθει η νέα παρτίδα με αλλαντικά. Στη συλλογή τους έχουν το πιο-κλασικό-δεν-γίνεται για τους Γάλλους jambon-beurre, με ζαμπόν και εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο, απλό, πάναπλο και νοστιμότατο, ένα με rillettes πάπιας (κομμάτια πάπιας σιγομαγειρεμένα σε λίπος, δηλαδή) και πίκλες, ένα με ζαμπόν, βούτυρο, κρεμώδες bleu d’ Auvergne και ξερά βερίκοκα, για όσους αγαπούν τα μπλε τυριά και, φυσικά, το γκουρμέ τους, με (τι άλλο;) φουαγκρά και μαρμελάδα κρεμμύδι. Α.Σ.

Κλεισθένους 15, Αγία Παρασκευή, Τ/698-17.42.612

 

Στη Μarketta της Έρικα στη Λέκκα

Σε άλλο ρόλο την είχα γνωρίσει την Έρικα Κρος, που ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Ως σομελιέ. Ήθελε όμως, να κάνει κάτι δικό της. Έστησε λοιπόν τη Marketta, ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι, χαριτωμένο, ζεστό, με ελάχιστα τραπέζια και μια κουζινίτσα παραμέσα όπου ετοιμάζονται οι σαλάτες και τα μόλις τρία σάντουιτς, ίδια από την πρώτη μέρα, ισορροπημένα, με ωραία υλικά. Ανάμεσα σε δύο κομμάτια φοκάτσιας, που φτιάχνεται επιτόπου, βάζει σνίτσελ κοτόπουλο που το πανάρει με πάνκο, ραντίτσιο, αντίβ, άισμπεργκ και χειροποίητη μαγιονέζα με κάππαρη και εστραγκόν. Ή τόνο με αγγουράκι, πάνω από σπιτική μαγιονέζα ανακατεμένη με άνηθο και αγγουράκια πίκλα, μαρούλι, πίκλες κρεμμυδιού και φινόκιο και φύτρες αλφάλφα. Το τελευταίο −από τα πιο ωραία σάντουιτς με τόνο της πόλης− που το έχει βαφτίσει «St. Viateur I miss you» κλείνει το μάτι στο St. Viateur, ένα μαγαζί με μπέιγκελς στο Μόντρεαλ που κρατάει από το 1957. Η Έρικα, δεν το είπα, είναι από τον Καναδά. Α.Σ.

Λέκκα 10, Σύνταγμα, Τ/210-32.25.388

 

Το Μόντακιου στη στοά

Έχω βρει το αγαπημένο μου: γλυκιά γκοργκοντζόλα, δύο στρώσεις μορταδέλα και ομελέτα μέσα σε τραγανή φοκάτσια με δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Αυτός είναι ένας από τους εκατοντάδες συνδυασμούς που μπορεί κανείς να κάνει στο Μόντακιου, το σαντουιτσάδικο της στοάς Κοραή που μοιάζει με ντελικατέσεν. Στα ψυγεία του φιγουράρουν αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία — από παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, κρέμα stracchino και raclette μέχρι σαλάμι finocchiona και χοιρομέρι Δράμας. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις το ψωμί της αρεσκείας σου και να πειραματιστείς με τα υλικά. Διαφορετικά, υπάρχουν και προτάσεις συνδυασμών, όπως το Provence (coppa, μπρι, ψητές μελιτζάνες και ντοματίνια) ή το Hot Dog XL (με τουρσί και λουκάνικα Λευκάδας σε ψωμί πρέτσελ). Τα πρωινά και νωρίς το μεσημέρι θα βρείτε αρκετή κίνηση καθώς πολλοί εργαζόμενοι των γύρω γραφείων το προτιμούν, δικαίως, για το κολατσιό τους. Γ.Π.

Σταδίου 30 (εντός Στοάς Κοραή), Κέντρο, Τ/210-33.16.500

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτα Εξάρχεια για καφέ… στο βιβλιοπωλείο ή στο παντοπωλείο;Στα Εξάρχεια για καφέ… στο βιβλιοπωλείο ή στο παντοπωλείο;

Κι από φούρνους;

Black Salami και όποιος προλάβει, πρόλαβε

Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

Στον φούρνο των Εξαρχείων τα ψωμιά, το brunch σε πακέτο και τα λαχταριστά σάντουιτς γίνονται ανάρπαστα. Όποιος προλάβει, πρόλαβε! Ψωμιά αργής ωρίμασης, καλά υλικά και πρωτότυπες ιδέες κάνουν το Black Salami μια από τις αγαπημένες μας στάσεις για σάντουιτς στην πόλη. Πάντα στα τοπ μας: το BLT με καπνιστή πανσέτα Σερρών και εκείνο με το παστράμι Νέας Υόρκης, πεκορίνο και λάχανο τουρσί. Από τις πιο πρόσφατες προσθήκες που μας άρεσαν: ο συνδυασμός ζαμπόν-κρέμα μπλε τυριού και τσάτνεϊ μάνγκο και το σάντουιτς με κρέμα από φυστίκι Αιγίνης, στρατσιατέλα και μορταδέλα. Τα Σαββατοκύριακα η κουζίνα ετοιμάζει και ένα ξεχωριστό σάντουιτς γεμιστό με κάποιο μαγειρευτό, από γιουβαρλάκια αυγολέμονο μέχρι «μουσακά» με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο ραγού, μπεσαμέλ με καπνιστή scamorza, ψητή μελιτζάνα και πολύ τραγανά στικ πατάτας. Γ.Π.

Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια, Τ/211-41.87.956

 

Κora: Στρώσεις νοστιμιάς

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Καλό σάντουιτς σημαίνει βασικά καλό ψωμί, άρα είστε στο σωστό μέρος. Σε μια εφτανόστιμη λαδένια φοκάτσια που μοσχοβολάει βάζουν κρεμώδη μπουράτα, γενναιόδωρη ποσότητα από μορταδέλλα, ένα καυτερούτσικο ρέλις κόκκινης πιπεριάς και πάστα φυστικιού Αιγίνης. Πρόσφατα έβγαλαν και τέλεια ψημένα bagels, που τα σερβίρουν με πέστο μυρωδικών, κρέμα τυριού και ντομάτα. Ανά διαστήματα θα βρείτε κάποια special ημέρας, εμπνεύσεις εποχικές, ποτέ συνηθισμένες. Ν.Δ.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855

 

Πεϊνιρλί Ιωνίας: Και πεϊνιρλί και σάντουιτς

Ουρές ολόκληρες για καυτό και μυρωδάτο "Πεϊνιρλί Ιωνίας"
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

Για τα φρεσκοψημένα πεϊνιρλί της Πανόρμου που ολοκληρώνονται με μια βουρτσιά λιωμένου βουτύρου στο τέλος, σχηματίζονται κάθε μέρα ουρές. Υπάρχουν όμως και άλλα προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς από το κατάστημα, όπως τα ψωμιά που θυμίζουν flat bread και τα σάντουιτς που φτιάχνουν με το δικό τους ψωμί, ζεστό απ’ τον ξυλόφουρνο και γεμισμένο με καλά υλικά. Λιχουδιά είναι εκείνο με την ψητή μελιτζάνα και την φρέσκια ντομάτα. Γ.Π.

Πανόρμου 3, Αμπελόκηποι, Τ/210-64.62.854

 

Στον κλασικό Τάκη στην Ακρόπολη

Καλό ψωμί, φρέσκα υλικά, απλοί και νόστιμοι συνδυασμοί. Στις λεπτεπίλεπτες μπαγκέτες τους προσθέτουν ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, στο κουλουρένιο φραντζολάκι με το σουσάμι βάζουν χοιρομέρι, τυρί, μαρούλι ντομάτα και λίγη μαγιονέζα — σάντουιτς από κυλικείο σχολείου, μόνο πολύ καλύτερο. Κατά περιόδους έχουν και κάποια εποχής. Ν.Δ.

Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, Τ/210-92.30.052

 

Αλά ελληνικά

Oursa: Με πρασοσέλινο ή με σπετζοφάι;

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Στρατής, σκέφτηκε να φτιάξει ένα σαντουιτσάδικο όπου οι πελάτες θα παίρνουν μια δόση χωριού σε urban σκηνικό. «Ούρσα» σημαίνει «αρκούδα» στη βλάχικη διάλεκτο και η έμπνευση για το όνομα ήρθε από την καταγωγή του Δημήτρη. «Καταγόμαστε από τα ορεινά χωριά του Μετσόβου και των Τρικάλων. Ο τόπος μάς έδωσε έμπνευση για το όνομα, για τη διακόσμηση και τις συνταγές». Στην «Ούρσα» απολαμβάνουμε πεντανόστιμα, χορταστικά, σάντουιτς με υλικά που περιλαμβάνονται σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως το ριγανάτο, ο μουσακάς, το πρασοσέλινο ή το σπετζοφάι. Θέλουν να μεταφέρουν την ελληνική γεύση στο ψωμί γι’ αυτό και έβαλαν μέσα σε τραγανό, μαλακό, χωριάτικο ψωμί τα αντίστοιχα υλικά. Το αποτέλεσμα τούς αποζημίωσε. Το σάντουιτς με χοιρινό λαιμό, πίκλα σέλερι, τηγανητό πράσο, γραβιέρα και σάλτσα καμένου πράσου και το vegan με φαλάφελ, χούμους, πίκλα σέλερι, καρότο γλασέ και ψητή ντομάτα είναι από τα πιο ωραία τους. Μ.Π.

Αιγαίου Πελάγους 2Β & Μεσογείων, Αγία Παρασκευή, Τ/210-60.07.462

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ8 πεϊνιρλί που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα8 πεϊνιρλί που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα

Dirty Μάνη: Μουσακάς σε σάντουιτς

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Θα πας για μανιάτικη τριπλέτα (τηγανητή πίτα – χοιρινό καλαμάκι – κομματάκι κεφαλοτύρι), θα φύγεις με σάντουιτς. To Dirty Μάνη κάνει ελληνικό street food στη γειτονιά της Ακρόπολης. Highlights του καταλόγου, εκτός από την τριπλέτα που ανέφερα πριν, είναι τα σάντουιτς-μικρογραφίες πιάτων, που σερβίρει το αδελφάκι του, το εστιατόριο Μάνη Μάνη. Σε pita pockets βρίσκουμε, για παράδειγμα, το Μανιάτικο, με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή ντομάτα και τυρί με βότανα και καπνιστή μελιτζάνα. Ωραίος και ο μουσακάς σε σάντουιτς, με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνα, γιαούρτι και ντομάτα. Γ.Π.

Δημητρακοπούλου 5 Κουκάκι, Τ/210-92.41.534

 

Κωσταρέλος: Από το τυροκομείο στο ψωμί

Τα τυροκομικά προϊόντα του Κωσταρέλου είναι οι σταρ στα σάντουιτς που ετοιμάζουν τα ομώνυμα καταστήματα. Δηλώνουμε φαν του ζεστού σάντουιτς με ψητά μανιτάρια, μπέικον, μαγιονέζα τρούφας, σπανάκι και την κρεμώδη, μαλακή φέτα του τυροκομείου σε προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης. Το bagel με τσαλαφούτι, ραπανάκι, κάππαρη και καπνιστό σολομό ή το μπριός με σαρδινέλλα, ντομάτα και κατσικίσια γραβιέρα αξίζουν επίσης δοκιμή. Γ.Π.

Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Τ/210-72.59.000

 

Αυτοί που ξέρουν και από grilled cheese

Ειδική κατηγορία σάντουιτς, το λαχταριστό grilled cheese σερβίρεται ζεστό. Τα υλικά του: μπόλικο λιωμένο τυρί, ψωμί και μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά.

 

Στο Talking breads το grilled cheese είναι θέμα σοβαρό

Με αυτό το grilled cheese κλαις. Κλαις που δεν μπορείς να φας και δεύτερο, από τύψεις για το θερμιδικό του περιεχόμενο. Ένα απίθανο, φουλ βουτυράτο μαλακό ψωμάκι χειροποίητο, που το φτιάχνουν οι ίδιοι, γεμισμένο με την ιδανική ποσότητα από την αγία τριλογία των παγκόσμιων τυριών: παρμεζάνα, μοτσαρέλα, τσένταρ. Το ένα λιώνει επάνω απ’ το άλλο, κάποια από τα τυριά ξεροψήνονται επάνω στην γκριλιέρα, κι έχουμε ένα θαύμα υφών, από μαλακό σε μαστιχωτό, τραγανό και ξεροψημένο. Βάζουν και πιπέρι! Αν και το αποθεώνω, κάποιες φορές το έχω απατήσει με τα επίσης εξαίσια σάντουιτς με χοιρινό satay, κοτόπουλο tikka, ή το σπέσιαλ oldschool που περιέχει αρνί σούβλας – όλα τα κρέατα ετοιμάζονται μεταξύ όλων των άλλων, καθημερινά, in house. Ν.Μ.

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, Τ/211-18.39.731

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10 σάντουιτς για μικρούς και μεγάλους10 σάντουιτς για μικρούς και μεγάλους

Στο Smash ‘n’ bun το σερβίρουν με ντοματόσουπα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smash’n Bun (@smashnbun)

Έξοχη ιδέα να σερβίρεις ένα grilled cheese μαζί με μια μικρή, κρύα ντοματόσουπα ελαφρά καρυκευμένη με δεντρολίβανο. Δίνει στο όλον μια αισθησιακή υπόσταση και έναν σοφιστικέ χαρακτήρα. Φτιάχνεται με χωριάτικο, ζυμωτό ψωμί, ένα μείγμα τυριών που σίγουρα περιέχει και τσένταρ, και που επιμελώς ατημέλητα ξεφεύγει από το πλαίσιο του ψωμιού, βγαίνει από την άκρη, λιώνει, τρέχει και ξεροψήνεται μαζί με το ψωμάκι που κι αυτό αποκτά ωραία χρυσαφένια κρούστα. Είναι έξτρα τραγανό και γι’ αυτό η ντοματόσουπα δεν είναι απλώς καλλωπιστικό στοιχείο, αλλά ουσιώδης σημασίας. Ν.Μ.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, Τ/210-72.49.802

 

Στο Queen Bee είναι ενισχυμένο με φιλέτο γαλοπούλας

Ένα παχύ τοστάκι με πολύ αφράτο φρυγανισμένο δικό τους ψωμί είναι το grilled cheese του Queen Bee. Το ψήνουν στη σαλαμάνδρα, όπου το τυρί gruyère που χρησιμοποιούν λιώνει και γίνεται υπέροχα μαστιχωτό. Αυτή εδώ η εκδοχή είναι ενισχυμένη με φιλέτο γαλοπούλας, σιγομαγειρεμένο για 6 ώρες σε πήλινη γάστρα. Τη θέλει την μπιρίτσα του ή μια κρύα λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, γιατί, αν και νόστιμο πολύ, είναι αρκετά στεγνό. Tο Queen Bee είναι γνωστό και για το club του που κι αυτό περιέχει αργομαγειρεμένη γαλοπούλα, και φτιάχνει νόστιμα κι άλλα σάντουιτς, όπως το BLT και το Reuben με παστράμι και λάχανο. Ν.Μ.

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, Τ/210-72.09.933

Αγία Παρασκευή

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Εξάρχεια

Κολωνάκι

Κουκάκι

Μοναστηράκι

Παγκράτι

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών