ΜΑΓΑΖΙΑ

Αυτές είναι οι κάβες που χρειάζεστε για τις γιορτές

Οι πιο ενημερωμένες κάβες της πόλης μάς προμηθεύουν με ό,τι χρειαζόμαστε για να τσουγκρίσουμε με χαρά, αλλά και να νιώσουμε ότι πίνουμε κάτι ξεχωριστό, που θα μας κάνει να το αναζητήσουμε ξανά.

24.11.2022| Updated: 29.09.2023
Αυτές είναι οι κάβες που χρειάζεστε για τις γιορτές

Η ποικιλία σε κρασιά, ποτά και αποστάγματα δεν είναι αυτονόητη σε κάθε κάβα της Αθήνας. Εν ολίγοις, όλες οι κάβες δεν είναι ίδιες, ούτε προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. Όσο δε πλησιάζουν οι γιορτές τόσο αυξάνονται και οι δικές μας απαιτήσεις για αγορές που θα κλέψουν την παράσταση ως δώρο ή ως βασικό στοιχείο στο γιορτινό μας τραπέζι. Επομένως, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση η αγορά ενός κρασιού ή ενός ποτού. Και αν δεν έχουμε ιδιαίτερες οινικές γνώσεις, τότε, ένας λόγος παραπάνω να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και να αφεθούμε στα χέρια των ειδικών. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες κάβες της Αθήνας, που ξεχωρίσαμε για τη φετινή εορταστική περίοδο και όχι μόνο.

Mr. Vertigo

Με όνομα που παραπέμπει στο κλασικό μυθιστόρημα του Paul Auster, o Γιάννης Σιγανός ξεκίνησε να λειτουργεί την κάβα Mr. Vertigo το 2014 στην πλατεία του Κολωνακίου. Η παρουσία των κρασιών του παραγωγού Ευριβιάδη Σκλάβου από την Κεφαλονιά στα ράφια του έδινε το στίγμα. Εδώ βρίσκουμε κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούν ήπιες οινοποιήσεις και λιγότερες παρεμβάσεις, terroir driven κρασιά, όπως είναι ο όρος στα αγγλικά. Από τα ράφια του Vertigo άνοιξε ο δρόμος για την εγχώρια και διεθνή αναγνώριση πολλών νατουραλιστών παραγωγών, όπως είναι ο Γιάννης Οικονόμου της Σητείας, ο Τάτσης στη Γουμένισσα, το Sant’ Or στην Αχαϊα, το Domaine De Κalathas της Τήνου, η Ηλιάνα Μαλίχιν στο Ρέθυμνο και πολλοί άλλοι τις σοδείες των οποίων πίνουμε σήμερα σε εστιατόρια και wine bar. Αναζητήστε ετικέτες από σαμπάνιες και αφρώδη από τη Γαλλία και την Ιταλία όπως και τα πεντανόστιμα ελληνικά αφρώδη του Αμυνταίου από τον Καρανίκα. Ζητήστε τη βοήθειά τους, να σας προτείνουν πληθωρικά κόκκινα από όλη την Ελλάδα αλλά και βαρελάτα λευκά που πίνονται αυτή την εποχή με το κατάλληλο φαγητό.

Αξίζει να δοκιμάσετε τις φινετσάτες σαμπάνιες του Benoît Lahaye, ενός ταλαντούχου παραγωγού-καλλιεργητή στο grand cru χωριό του Bouzy, αλλά και του Μarcel Deiss, από το Bergheim, που βρίσκεται στην καρδιά του ρήγματος Ribeauvillé στην Αλσατία που μόλις αφίχθησαν. Ο Deiss, ένας από τους σημαντικότερους βιοδυναμιστές παραγωγούς της περιοχής, είναι ειδικός στα field blends, δηλαδή στις αναμείξεις ποικιλιών που βρίσκονται σε ένα αμπελοτόπι. Για το ιδανικό κρασί, επενδύστε αγοράζοντας από εδώ τα πιο κομψά ποτήρια της εταιρείας Zalto, τα οποία εισάγουν. Μεγάλη γκάμα θα βρείτε σε spirits, επιλεγμένα ουίσκι και τζιν, ξένα και ελληνικά. Τις μέρες των γιορτών φέρνουν λιχούδικες γαλλικές σοκολατένιες τρούφες, ενώ διαθέτουν και μια μικρή βιβλιοθήκη με επιλεγμένες εκδόσεις, έργα που μπορεί να συγκινήσουν, όπως και τα κρασιά τους. N.Δ.

Κολωνάκι: Φιλικής Εταιρείας 15, T/210-72.50.862 , www.mrvertigo.wine

Oak

Το Amarone Della Valpolicella του ιστορικού, συνδεδεμένου με την αναγέννηση της Valpolicella οίκου Allegrini για το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα στη γάστρα, το Chianti Classico San Lorenzo του οίκου Castello di Ama γι’ αυτούς που θα προτιμήσουν κυνήγι, το Chablis Louis Michel & Fils Butteaux Vielles Vignes πλάι σ’ ένα πλούσιο πλατό τυριών… Στη μοντέρνα, στιλάτη κάβα Οak, έχουν πολλές ωραίες ιδέες για γιορτινά ταιριάσματα να προτείνουν. Αρκεί να τους το ζητήσετε. Στα καταστήματα του Χαλανδρίου, από όπου ξεκίνησε το 2013, της Νέας Ερυθραίας και της Βουλιαγμένης βρίσκει κανείς από επιλογές που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στο καθημερινό τραπέζι –οι μικρές γιορτές είναι εξίσου απαραίτητες με τις μεγάλες– μέχρι ιδιαίτερα σπάνιες φιάλες. Πέρα από μια μεγάλη γκάμα κρασιών από κτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, κάποια από τα οποία δικές τους αποκλειστικές εισαγωγές, στα ράφια τους σας περιμένουν μια εκτενέστατη συλλογή ποτών, ποικίλα οινικά αξεσουάρ, αλλά και πούρα, που φυλάσσονται στο ειδικό δωμάτιο συντήρησης. Ειδική μνεία αξίζει και το κομμάτι του delicatessen, με ιδιαίτερα προϊόντα, ελληνικά και ξένα: από τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά σε σάλτσες, προϊόντα τρούφας, φουα γκρά, πατέ και καπνιστά ψάρια κι άλλα ανάλογα καλούδια μέχρι τα αφράτα artisanal πανετόνε, η συλλογή είναι μεγάλη και ενδιαφέρουσα. Ψώνια, δώρα, τα καλύπτει όλα και με το παραπάνω. Α.Σ.

Χαλάνδρι: Λ. Κηφισίας 282, Τ/210-68.58.078, Βουλιαγμένη: Αθηνάς 7Α, Τ/210-68.58.078, Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 101, Τ/210-68.58.078 και oakcava.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣTα πιο αρωματικά και γαστρονομικά ροζέ από ΜοσχοφίλεροTα πιο αρωματικά και γαστρονομικά ροζέ από Μοσχοφίλερο

Κάβα Φαίδων Nuts & Wine Stories

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος

Το Faidon’s Athens άνοιξε τον Νοέμβριο του 2011 ως συνέχεια της κάβας Faidon στην Καλλιθέα, που ιδρύθηκε το 1978, αρχικά ως κάβα και ξηροκαρπάδικο, και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα all day bistrot. Εδώ συναντά κανείς 1.200 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Έχουν μεγάλη ποικιλία σε μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλά και πολλές εισαγόμενες που δεν βρίσκεις εύκολα στην αγορά. Μπορείς να ψωνίσεις επίσης ποτά, ξηρούς καρπούς, speciality coffee, αποξηραμένα φρούτα, καθώς επίσης και τυριά και αλλαντικά από όλη την Ευρώπη. Αυτό που το διαφοροποιεί από τις άλλες κάβες είναι ότι όλα αυτά μπορείς να τα δοκιμάσεις στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του. Μπορείς να κάτσεις και να επιλέξεις ανάμεσα 30 ετικέτες κρασιών σε ποτήρι ή φιάλη με cork fee 8 ευρώ από την κάβα και να τα συνδυάσεις με πλατό τυριών και αλλαντικών που κόβονται εκείνη την ώρα σε παραδοσιακές ιταλικές μηχανές, σαλάτες και μπρουσκέτες με προϊόντα delicatessen και ναπολιτάνικη πίτσα. Μ.Π.

Βούλα: Αγίου Ιωάννου 28, Τ/215-51.09.975 

 

Kylix

Η πολυτελής κάβα του Κολωνακίου με το άκρως εντυπωσιακό κελάρι και τη δυνατή γκάμα fine wines φροντίζει τόσο τους λάτρεις του κρασιού όσο και τους συλλέκτες premium ποτών. Εκτός από τη μακρά λίστα με εγχώριες και διεθνείς οινικές επιλογές, φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή από σπάνια ουίσκι, με έμφαση στα malt από όλο τον κόσμο (ήταν μάλιστα από τις πρώτες ελληνικές κάβες που έφεραν γιαπωνέζικα ουίσκι). Μεγάλο βάρος δίνουν και στα επαγγελματικά δώρα, που ξεχωρίζουν για τις προσεγμένες minimal συσκευασίες τους. Για τις ημέρες των γιορτών μερικές προτάσεις που αξίζει να αναζητήσει κανείς είναι η Νάουσα του Δαλαμάρα, ένα ξινόμαυρο με στοιχεία τόσο του παραδοσιακού όσο και του μοντέρνου στυλ της Νάουσας, ταιριαστό με τα ελληνικά ελληνικά τραπέζια και ευέλικτο στους γευστικούς συνδυασμούς. Το φινετσάτο ροζέ Προβηγκίας Rumor, συμπεριλαμβάνεται στα πολύ πρόσφατο αποκτήματα της κάβας, και αποτελεί μια πιο γαστρονομική επιλογή, ιδανική για δώρο. Μαζί με τα γλυκά των ημερών η Kylix προτείνει ποικιλία από εκλεκτά ρούμια όπως το Abuelo Oloroso, με γλυκιά επίγευση με μπαχαρένιο χαρακτήρα ενώ μαζί με το βερμούτ Cocchi μπορούμε να προμηθευτούμε εκεί το Panettone al Vermouth di Torino Cocchi, με γεύσεις από διάσημο αρωματισμένο κρασί, γλάσο φουντουκιού και αμύγδαλο από το Piemonte. Στα ράφια τους βρίσκουμε και άλλα προϊόντα – από ποτήρια και ντιζαϊνάτες καράφες μέχρι πούρα και χειροποίητες σοκολάτες. Γ.Π.

Κολωνάκι: Καρνεάδου 20, Τ/210-72.45.143, www.kylix.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSalis: Φάγαμε στο χανιώτικο εστιατόριο με τα 1.500 κρασιάSalis: Φάγαμε στο χανιώτικο εστιατόριο με τα 1.500 κρασιά

Ανθίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣH Εύβοια των αμπελιώνΤα οινοποιεία της Εύβοιας: αρχαίες ποικιλίες, κορυφαία κρασιά Η κάβα μιας οικογένειας που έχει συνδέσει το όνομά της με τον χώρο του ποτού ήδη από το 1945 και συνεχίζει, στα χέρια της τρίτης γενιάς, με τον ίδιο ζήλο. Διαθέτει μια εκτενή γκάμα κρασιών από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, ανάμεσα στα οποία και πολύ ενδιαφέρουσες παλιές εσοδείες Ελλήνων παραγωγών, και κάποιες αποκλειστικές εισαγωγές – τα κρασιά του οινοποιείου Saint Clair από τη Νέα Ζηλανδία λόγου χάρη. Διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη, ίσως, συλλογή ουίσκι που συναντάμε σε αθηναϊκή κάβα, που περιλαμβάνει και ετικέτες δικής τους εισαγωγής, πολύ περιορισμένης κυκλοφορίας και συλλεκτικές εμφιαλώσεις. Το ιρλανδέζικο Dingle Single Malt Batch 0.6, που ήρθε να προστεθεί πρόσφατα στη συλλογή ή ένα σκοτσέζικο Tobermory που παλαιώνει σε βαρέλι γλυκού κρασιού από το Monzabillac; Αν ψάχνετε δώρο για κάποιον aficcionado του ουίσκι, εδώ έχετε αρκετές επιλογές, ενώ και τα ποτήρια Glencairn δεν είναι κακή ιδέα. Είναι κι άλλα τα νέα. Σε 10-15 μέρες το κλειστό το τελευταίο διάστημα κατάστημα του Κολωνακίου, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, θα ξανανοίξει. Εκεί θα δούμε, μόλις ξανανέβει η… αυλαία, κaι ένα wine bar, με τραπέζια μέσα, κοντά στη μπάρα και έξω στο πεζοδρόμιο, όπου θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει πληθώρα κρασιών με το ποτήρι, τα οποία έχει επιλέξει ο σομελιέ Άγγελος Αντωνίου, συνδυάζοντάς τα αν θέλει με τυριά και αλλαντικά. Θα σερβίρει επίσης καφέ και κοκτέιλ σε επιμέλεια του Γιάννη Κοροβέση. Α.Σ.

Μαρούσι: Λ. Κηφισίας 76, Τ/210-61.27.325, 210-80.61.560, Γλυφάδα: Γρ. Λαμπράκη 77, 210-96.90.234, anthidis.gr

Cellier

Η ιστορική κάβα των Αθηνών ξεκίνησε το 1938 λειτουργώντας στον αριθμό 1 της Κριεζώτου. Από τότε έχει επεκταθεί σε άλλες πέντε αθηναϊκές διευθύνσεις προσφέροντας εξαιρετική ποικιλία ελληνικών και διεθνών οίνων και αποσταγμάτων. Στα ράφια του Cellier βρίσκουμε περισσότερες από 2000 ετικέτες, ανάμεσα στις οποίες και πολλές αποκλειστικές εισαγωγές. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα κρασιά της οικογένειας Torres, της εμβληματικής ισπανικής οινοποιίας 5ης γενιάς, όπως το Altos Ibericos -κορυφαία έκφραση του Graciano- ή το πληθωρικό Coronas με πυκνή μύτη μαύρων φρούτων όπως δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι και μούρα. Τα ράφια του Cellier φιλοξενούν και κρασιά από τον Γάλλο θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, Gerard Bertrand. Στα συν της κάβας οι πολλές επιλογές σε αξεσουάρ κρασιού αλλά και προϊόντα delicatessen, μεταξύ των οποίων και τα εκλεκτά προϊόντα της ιστορικής γαλλικής Faucon (από μουστάρδες και σνακ μέχρι μαρμελάδες, μπισκότα, ποιοτικό φουά γκρα, αρωματικό τσάι και σοκολατάκια). Για όσους θέλουν να γιορτάσουν αποφεύγοντας το αλκοόλ τα Cellier διαθέτουν και συλλογή από κρασιά και αποστάγματα άνευ. Γ.Π.

Σύνταγμα: Κριεζώτου 1Δ, Τ/210-36.10.040, Κηφισιά: Λ. Κηφισίας 369, Τ/210-80.18.756, Καλλιθέα: Λ. Συγγρού 320, Τ/210-45.33.551, Νέο Ψυχικό: Λεωφ. Κηφισίας 156, T/ 210-36.11.044, Συγγρού-Φιξ: Λεωφ. Συγγρού 96, T/ 211-75.04.722, Μαρούσι: Λεωφ. Κηφισίας 144, Τ/211-00.11.197 και cellier.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜε τι φαγητά ταιριάζει το Ξινόμαυρο; 10 φιάλες που αξίζουνΜε τι φαγητά ταιριάζει το Ξινόμαυρο; 10 φιάλες που αξίζουν

Vinifera

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vinifera (@vinifera_wines)

Ένα κελάρι που ενημερώνεται συνεχώς, φιλοξενώντας περισσότερες από 1.000 ετικέτες. Στο ελληνικό τμήμα συναντάμε κρασιά απ’ όλη τη χώρα αλλά και από όλες τις ποικιλίες αμπέλου που ευδοκιμούν εδώ. Πρωταγωνιστές ωστόσο της συλλογής είναι μερικά από τα διασημότερα châteaux της Γαλλίας και άλλα κρασιά παγκοσμίου φήμης. Εκτός από κανονικές φιάλες, υπάρχουν και φιάλες magnum για παλαίωση, όπως και παλαιωμένες ετικέτες. Για τα φετινά τραπεζώματα των γιορτών η κάβα προτείνει μεταξύ άλλων το πλούσιο, πολύπλοκο Malbec Dona Silvina -ναυαρχίδα της οικογένειας Κροντηρά που οινοποιεί στην Αργεντινή- όπως και το μικρής παραγωγής λευκό F Βοστιλίδι του Φοίβου Παπαστρατή, ενός από τους νεότερους οινοποιούς της Ελλάδας. Η ιδιαίτερη ποικιλία έχει τσαγανό και θα σταθεί δίπλα στις γαλοπούλες και τα χοιρινά του εορταστικού τραπεζιού. Γ.Π.

Κηφισιά: Λεωφ. Κηφισίας 317, Τ/210-80.77.709, www.vinifera.gr

 

Vinoterra

Ένας όμορφος χώρος στο Νέο Ηράκλειο με 400 διαφορετικά ποτά, πάνω από 70 μπίρες και 1.300 ετικέτες κρασιών σε ποικιλία φιαλών (βλ. magnum 1,5 lt, 3λιτρα Jeroboam κ.ά.), με πολλές δικές τους εισαγωγές και δυνατό ψυγείο με τυριά και αλλαντικά. Ο χώρος διαθετει υπόγειο κελάρι με χώρο γευσιγνωσίας, το οποίο, όπως μάθαμε, σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά, ενώ από τη νέα χρονιά θα στηθούν στον εξωτερικό χώρο ειδικά stand στα οποία θα σερβίρονται κρασιά και ποτά συνοδεία κρύων πιάτων. Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Ν.Λ.

Νέο Ηράκλειο: Μαρίνου Αντύπα 74-76, Τ/210-27.17.554

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκλεκτά τυριά με ορεινή καταγωγή, ιδανικά για φιλικές μαζώξειςΕκλεκτά τυριά με ορεινή καταγωγή, ιδανικά για φιλικές μαζώξεις

Χάλαρη

Η έναρξη της λειτουργίας της πιο ενημερωμένης κάβας του Πειραιά έγινε το 1950, όταν ο Θεόδωρος και η Βασιλική Χάλαρη ίδρυσαν το πρώτο τους κατάστημα εμπορίας ποτών και κρασιών, καταφέρνοντας να αποκτήσουν επίσης την αντιπροσωπεία της μπίρας Fix, Νο1 στις μπίρες εκείνη την εποχή. Διαθέτοντας ένα στρατηγικό σημείο, σε απόσταση αναπνοής από τη Μαρίνα Ζέας, η Κάβα Χάλαρη έγινε γρήγορα ο αγαπημένος προμηθευτής των πολυτελών σκαφών της μαρίνας και όχι μόνο. Σήμερα, διαθέτει μεγάλη συλλογή από ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά, premium ποτά, καθώς και προτάσεις για εταιρικά δώρα για την περίοδο των γιορτών. Στα δύο site της Κάβας Χάλαρη (δύο λόγω διαφορετικής επωνυμίας και ιδιοκτησίας), θα δείτε πλήρεις καταλόγους δώρων για όλα τα βαλάντια. Ν.Λ.

Πειραιάς: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 75-77, Τ/210-41.84.000, Αθήνα: Χαριλάου Τρικούπη 54, Τ/210-36.11.111 https://cavachalari.gr * Μαρίνα Ζέας: Ακτή Μουτσοπούλου 74, Πειραιάς, Τ/210-89.44.488, https://www.cavahalari.gr

Οι διαδικτυακές κάβες:

House of Wine

Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 από επαγγελματίες του e-business και της Πληροφορικής, οι οποίοι διαπίστωσαν ένα μεγάλο κενό στην ηλεκτρονική αγορά του κρασιού. Τα επόμενα χρόνια και αφού ακολούθησαν κι άλλοι το επιτυχημένο παράδειγμα της ηλεκτρονικής κάβας του House of Wine, δημιουργήθηκε και φυσικό κατάστημα στο Χαλάνδρι. Σήμερα, μέσω του House of Wine διατίθενται περισσότερες από 1.100 ελληνικές και ξένες ετικέτες κρασιών, παλιές σοδειές, 65+ επιδόρπια/γλυκά κρασιά, 100+ αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο και εκλεκτές σαμπάνιες, περισσότερες από 120 ετικέτες μπίρας, 160 εκλεκτά ουίσκι, blends, malts, bourbon, σπάνιες και συλλεκτικές εκδόσεις, πάνω από 50 βότκες και ρούμια, περισσότερα από 70 κονιάκ και brandy, τζιν, τεκίλες, γκράπες, αλλά και ούζα, τσίπουρα, ρακή, όπως και εκλεκτές συλλογές. Όλα τα ποτά διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, φωτισμού και υγρασίας, τα μεν κρασιά παλαίωσης και τα Fine Wines στον ειδικό εσωτερικό κλιματιζόμενο «πύργο» του ισογείου, τα δε υπόλοιπα στα κελάρια του υπογείου. Τόσο στο site όσο και στο φυσικό κατάστημα βρίσκουμε επίσης μεγάλη συλλογή από αξεσουάρ για το κρασί και την μπίρα, αλλά και μια επιλογή από παλαιωμένα ξίδια και γκουρμέ προϊόντα – ακόμη και καλλυντικά με βάση τα προϊόντα της αμπέλου.

Το ενδιαφέρον με το House of Wine είναι πως διοργανώνει κάθε εβδομάδα δωρεάν δοκιμές κρασιών, αποσταγμάτων και deli. Για τον λόγο αυτό μάλιστα στο χώρο του Χαλανδρίου έχει σχεδιαστεί και ένα πλήρες privé wine bar με μια μπάρα 20 θέσεων. Έτσι γνωρίζεις, γεύεσαι και μαθαίνεις από τους ειδικούς τα πάντα για το προϊόν που θες να αγοράσεις πριν το κάνεις. Δεν είναι υπέροχο; Ν.Λ.

www.houseofwine.gr
Κατάστημα: Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, Τ/210-67.73.315

Botilia

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Botilia.gr (@botiliagr)

Μια εκλεκτική κάβα με ελληνικά, κατά βάση, κρασιά, από τις πρώτες e-κάβες, που λειτουργεί από το 2012, κι έχει κάμποσες πρωτιές στο ενεργητικό της. Ουκ ολίγα τα κρασιά που έχουν ντεμπουτάρει στην αγορά μέσα από τα ηλεκτρονικά ράφια της, ουκ ολίγα και όσα έχουν απορριφθεί κατά τις γευστικές δοκιμές τους –απορρίπτουν περισσότερο από το 90% των κρασιών που δοκιμάζει η ομάδα τους, η οποία αποτελείται από έμπειρους σομελιέ και οινολόγους. Το site τους είναι χρηστικό και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του, τα θεματικά tabs, έχουν πολύ ιντριγκαδόρικες προτάσεις. Περιηγηθείτε στα tabs «Καλύτερα κρασιά του 2021», στα «Μαλαγουζιά και blends», στα «Βιολογικά και Βιοδυναμικά κρασιά», στα «Fine spirits και σπάνια αποστάγματα» ή και στις «Νέες ανακαλύψεις» για μοναδικές εμπειρίες και πρωτότυπα δώρα. Έχει άφθονες value for money επιλογές και προσφορές, προτάσεις συνδυασμών κρασιού με φαγητό, ενώ μέσω του blog τους παρέχεται εκπαιδευτικό περιεχόμενο για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το κρασί. Μπράβο σε αυτούς που γράφουν τα κείμενα με τις περιγραφές των κρασιών, που είναι κατατοπιστικές, ορεκτικότατες και δελεαστικές. Μέσω της υπηρεσίας my sommelier, μια Artificial Intelligence εφαρμογή που δημιουργεί το προσωπικό γευστικό μας προφίλ, μπορούν και μας κατευθύνουν σε κρασιά του γούστου μας με αρκετή επιτυχία θα έλεγα. Είναι προπονημένοι χρόνια τώρα στην υπηρεσία του delivery και καταφέρνουν να είναι συνεπείς και γρήγοροι – οι παραγγελίες παραδίδονται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη μέρα εντός Αττικής και σε μία έως τρεις ημέρες για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ΗΠΑ παραδίδονται σε 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες. Πριν κλείσετε το καλάθι σας, ρίξτε μια ματιά και στη λίστα με τα διαλεχτά deli. Ν.Μ.

botilia.gr

Greece and Grapes

Η Greece and Grapes, μια από τις πρώτες ηλεκτρονικές κάβες, με εξειδίκευση στο ελληνικό κρασί και ποτό, λειτουργεί ακριβώς 10 χρόνια και το γιορτάζει με μπόλικες και καλές προσφορές. Έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τις 1.500 ετικέτες κρασιών που αναπαύονται στα κελάρια της, και παράλληλα έχει εμπλουτίσει την γκάμα της με πάνω από 150 ελληνικά αποστάγματα όπως παλαιωμένα και φρέσκα τσίπουρα, ούζα, λικέρ, βότκα, τζιν, και άλλα, και με δεκάδες επιλογές σε deli προϊόντα και οινικά αξεσουάρ – τέλειες ιδέες για δώρο κι αυτά. Οτιδήποτε βρίσκουμε στις σελίδες τους, έχει επιλεγεί κατόπιν αλλεπάλληλων γευστικών δοκιμών. Στο εύχρηστο site τους περιηγούμαστε εύκολα χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες επιλογές αναζήτησης, που οδηγούν σε tailored προτάσεις, κομμένες και ραμμένες στα γούστα μας. Υπάρχει μάλιστα η επιλογή να θέσουμε στα κριτήρια μας τις βαθμολογίες έγκριτων, διεθνών οινοκριτικών όπως η Jancis Robinson, ο Robert Parker, η ομάδα του περιοδικού Decanter.

Στα ράφια τους έχω ξετρυπώσει κατά καιρούς δεκάδες μικρά διαμαντάκια, σπάνιες εμφιαλώσεις και παλιές χρονιές που δύσκολα βρίσκει κανείς στην αγορά, ενώ στη σελίδα με τις «Νέες αφίξεις» βρίσκουμε τις καινούριες ετικέτες και τις ανακαλύψεις της ομάδας της Greece and Grapes. Οι σπανιότητες που έχω πετύχει κατά καιρούς θέλουν ταχύτατα κλικ, καθώς εξαντλούνται γρήγορα – στην παρούσα φάση αξίζει να βιαστείτε για μια από τις ελάχιστες φιάλες Samos 1963, το σπάνιο επιδόρπιο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ή τον εξαιρετικά δυσεύρετο sui generis Αρμακά 2015, μια ειδική εμφιάλωση από το Οινοποιείο Αϊβαλή. Μαζί με τις αναλυτικές περιγραφές των κρασιών, μας δίνουν χρήσιμα στοιχεία για τις ποικιλίες και τις οινοποιητικές περιοχές της χώρας, και επιλέγοντας το Wine Wiki μπαίνουμε σε έναν κόσμο περισσότερων οινικών πληροφοριών. Αποστολές κρασιών γίνονται γρήγορα και με επιτυχία, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε Ευρώπη, Αμερική, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένο Βασίλειο. Ν.Μ.

greeceandgrapes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίπουρα που έχουν περάσει από βαρέλιΤσίπουρα που έχουν περάσει από βαρέλι ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤι πίνουμε με το αυγοτάραχο; Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης απαντάΤι πίνουμε με το αυγοτάραχο; Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης απαντά

Κάβες

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Κηφισιά

Κολωνάκι

Νέα Ερυθραία

Νέο Ψυχικό

Σύνταγμα

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών