Δεν είναι τυχαίο που η νηστεία συμπίπτει με την εποχή της αφθονίας μη ζωικών προϊόντων. Αυτή, αλλά και οι θρησκευτικές γιορτές, με συγκεκριμένο διατροφικό εθιμοτυπικό, ακολουθούν τον κύκλο της φύσης. Τον Απρίλιο, που συνήθως περιλαμβάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, μαζί με τα ανοιξιάτικα λαχανικά, χόρτα και μυρωδικά, αφθονούν και τα ψωμωμένα θαλασσινά. Τα οποία πρωταγωνιστούν σε ποικίλων τύπων συνταγές. Στις συνταγές που θα βρείτε παρακάτω καλαμάρια και σουπιές, χταπόδια, μύδια, γαρίδες και καραβίδες συναντούν αγκινάρες, μάραθα, παντζάρια και σπανάκια, ρεβύθια ή φακή, αλλά και ρύζι και ζυμαρικά. Και σε όλες τις περιπτώσεις είναι νοστιμότατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρακοστή: έθιμα και φαγητά της λαϊκής μας παράδοσηςΣαρακοστή: έθιμα και φαγητά της λαϊκής μας παράδοσης

Δείτε εδώ 27 συνταγές συνταγές με θαλασσινά:

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αστακός

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών