5' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου στα 4 και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 2’ όλα τα λαχανικά (τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τις πατάτες), ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με το ζωμό. Βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σούπα για 35 - 40’. Προσθέτουμε το ρύζι 18 - 20’ πριν το τέλος του μαγειρέματος ώστε να χυλώσει η σούπα και να ετοιμαστεί το κοτόπουλο.
  2. Αυγολέμονο: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίζουν να δένουν τότε με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό μέσα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα ασπράδια. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τη σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
  3. Δημιουργήστε με Kenwood!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών