ΕΞΟΔΟΣ

Πάσχα στις Κυκλάδες σε 10 μαγαζιά που αξίζει να δοκιμάσετε

Αν βρεθείτε σε κάποιο από τα 10 Κυκλαδονήσια που ακολουθούν, μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση στα μαγαζιά που προτείνει η food editor του «Γ» Νικολέτα Μακρυωνίτου.

15.04.2022| Updated: 25.07.2022
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Πετράκης
Πάσχα στις Κυκλάδες σε 10 μαγαζιά που αξίζει να δοκιμάσετε

Εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε mood διακοπών και αναμένουμε σε αναμμένα κάρβουνα τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα. Λαχταρήσαμε λιακάδες και ανεμελιά κι αυτό φάνηκε από τη μαζική έξοδο της 25ης Μαρτίου. Στο ίδιο μοτίβο προβλέπεται ένα εξίσου δυνατό Πάσχα, κάτι που το ξέρουν καλά στις Κυκλάδες κι έχουν από καιρό ξεκινήσει τα ασπρίσματα και τα μερεμέτια, τα ανθοστολίσματα στα περβάζια και τα φινιρίσματα των μενού. Το εποχικό προσωπικό αποστηθίζει καταλόγους, τα μαγαζιά εφοδιάζονται με τρόφιμα και ποτά, τα ψυγεία και οι προθήκες φορτώνονται και αγκομαχούν. Σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Τήνο έχουν γράψει τα ονόματά τους οι μεγάλες μαγειρικές φίρμες στα high end εστιατόρια και στα πολυτελή ξενοδοχεία, που ετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχτούν το κύμα των επισκεπτών. Πιο ήσυχα και ανθρώπινα, αλλά με ανάλογες φούριες, κυλούν τα πράγματα στο γαστρονομικό γίγνεσθαι στις υπόλοιπες Κυκλάδες. 

 

Σύρος

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το Πάσχα είναι το πιο σπουδαίο γεγονός της χρονιάς και το γιορτάζουν με δόξα και τιμή. Για τον λόγο αυτό είναι κομβικό σημείο εκκίνησης της σεζόν, οπότε τα περισσότερα ανοίγματα στην εστίαση γίνονται λίγες μέρες πριν από τη Mεγαλοβδομάδα και όλο το νησί βρίσκεται στο πόδι. 

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Πετράκης
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Πετράκης

Η πρότασή μας: Aristide Hotel

Λαμπρό πρωινό σερβίρεται στην ωραιότερη ταράτσα του νησιού, με θέα στην αρχοντιά της Ερμούπολης και στο γαλάζιο του Αιγαίου. Το μπουτίκ ξενοδοχείο Aristide στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια στεγάζεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό μέγαρο του 1927. Η εσωτερική διακόσμηση στους κοινόχρηστους χώρους και στις εννέα σουίτες είναι μια αριστοτεχνική μείξη παραδοσιακών στοιχείων του κτιρίου με σύγχρονο ντιζάιν, πολυτελή αντικείμενα σε εκλεκτικό στυλ και έργα τέχνης που κοσμούν και εναλλάσσονται τακτικά στους τοίχους. Η φιλοσοφία των τριών ιδιοκτητριών αποτυπώνεται και στο φαγητό, που είναι βασισμένο σε υλικά βιολογικά, στην πλειοψηφία τους προερχόμενα από ντόπιους παραγωγούς -όπως η κάπαρη και το θυμαρίσιο μέλι-, ενώ αρκετά ζαρζαβατικά προέρχονται από τη δική τους φάρμα. Το πρωινό που επιμελείται ο σεφ Σπύρος Βαρελάς παρουσιάζεται με σύγχρονο τρόπο σε λιχούδικους συνδυασμούς και σερβίρεται από νωρίς το πρωί, είτε στην κατάφυτη δροσερή αυλή είτε στο ηλιόλουστο roof garden. Στα highlights, η δροσερή συριανή ομελέτα τιριτιτίμ με ντόπια αυγά, ολόγλυκα κολοκυθάκια και δυόσμο, τα αυγά ποσέ σε σαγανάκι με μπριάμ, οι τηγανίτες με μέλι, σαφράν και καρύδια και η πράσινη σαλάτα με παστελαριά, λιαστές ντομάτες, Σαν Μιχάλη και πετιμέζι. Καθημερινά στο πρωινό εναλλάσσονται κολοκυθόπιτες, χορτόπιτες, τυρόπιτες με μάραθο, κέικ με φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ενώ ζυμώνουν και προζυμένια ψωμιά και ετοιμάζουν μαρμελάδες. Από εφέτος θα σερβίρουν επίσης μεσημεριανό και βραδινό, στην ίδια φιλοσοφία με το μενού του πρωινού, με την επιμέλεια του σεφ Πέτρου Μπραϊκίδη.

Μπαμπαγιώτου 27, Βαπόρια, Ερμούπολη, Τ/ 22810-81.601

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔιακοπές στις Κυκλάδες; Αυτά είναι τα τοπικά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετεΔιακοπές στις Κυκλάδες; Αυτά είναι τα τοπικά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε

Τήνος 

Αυτό το νησί είναι σπαρμένο με νοστιμιά. Ταβερνάκια, καφενέδες, εστιατόρια ντόπιων καλομαγείρων, όπως και μια παρέα από εναλλακτικά αθηναϊκά ονόματα φέρνουν το πανέμορφο νησί στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους γαστρονομικούς προορισμούς των Κυκλάδων. 

Η πρότασή μας: Μαραθιά

Το γεγονός της χρονιάς για την Τήνο είναι η άφιξη του σεφ Μιχάλη Μάρθα στα ηνία της κουζίνας της Μαραθιάς. Βήμα βήμα εξελίσσεται το παραλιακό εστιατόριο του Μαρίνου Σουράνη στον Άγιο Φωκά, εδραιώνοντας το όνομά του ανάμεσα στα καλά εστιατόρια αυτής της χώρας και συμβάλλοντας από το δικό του μετερίζι στην καθιέρωση της Τήνου ως σημαντικού γαστρονομικού προορισμού της Ελλάδας. Το ωραίο με τη Μαραθιά είναι ότι προσφέρει μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη, καθώς διαθέτει μικρό αριθμό δωματίων και σερβίρει από νωρίς διαλεχτά τοπικά εδέσματα για πρωινό, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Το φετινό μενού δια χειρός Μιχάλη Μάρθα είναι υπό διαμόρφωση, το ίδιο και η λίστα με τα κρασιά που επιμελείται ο διευθυντής του εστιατορίου Ευριπίδης Αποστολίδης. Πάντως, η πρώτη γεύση που πήραμε λίγες μέρες πριν από το Πάσχα ήταν εξόχως νόστιμη και λιμπιστική. Εκτός από τα δικά τους τυριά -από καρίκι και πικάντικο πέτρωμα σε φύλλα βελανιδιάς μέχρι γραβιέρα- και τα δικά τους ωριμασμένα αλλαντικά ψαριών –βλ. λούζα και παστουρμάς τόνου-, στο μενού θα έχει και αρκετές παρασκευές με ψάρια ωρίμασης, καθώς επίσης πιάτα με μπόλικο ουμάμι – όπως η μανέστρα με άγρια μανιτάρια τροφοσυλλογής που θα σας μείνει αξέχαστη. Το sustainability είναι στο στόχαστρό τους, εφέτος περισσότερο από ποτέ.

Παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος, Τ/22830-23.249

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ Τζιμπλάκης στη Νάξο έχει βοσκοτύρια που θα σας μείνουν αξέχασταΟ Τζιμπλάκης στη Νάξο έχει βοσκοτύρια που θα σας μείνουν αξέχαστα

Μύκονος

Στο νησί του όσα παίρνει -κι όσα φέρνει- ο άνεμος, δεκάδες αλλαγές συμβαίνουν αστραπιαία στη γαστρονομική σκηνή του. Από χρονιά σε χρονιά το τοπίο αλλάζει άρδην, έτσι και φέτος τα τεκταινόμενα είναι σχεδόν χαώδη, αλλά ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέροντα. Λίγες κλασικές αξίες παραμένουν σταθερές και αυτό είναι σημάδι πως γίνεται σοβαρή και αξιόλογη δουλειά. 

Η πρότασή μας: Na’ Verace

Η καλύτερη πίτσα στην Ελλάδα ψήνεται στη Μύκονο, στους 450°C, σε παραδοσιακό ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο με ηφαιστειογενείς πέτρες. Μια μικρή, απλή και συγυρισμένη βεράντα είναι όλη κι όλη η «σάλα» του, δίχως λούσα και πολυτέλειες, σε μια αλάνα κάτω από τον κυκλικό κόμβο στο Ντραφάκι. «Na’ Verace» στα Ναπολιτάνικα σημαίνει το αυθεντικό, το αληθινό, και περιγράφει επακριβώς τις πίτσες που ετοιμάζουν τα αδέρφια Walter και Orazio Speranza, οι δύο Ναπολιτάνοι ιδιοκτήτες και πιτσαγιόλο. 20 πίτσες με νοτιοϊταλικές συνταγές, φουρνιστές μελιτζάνες, παρμεζάνα και πατάτες gatto -πουρές πατάτας με μυρωδικά και παρμεζάνα ψημένος στο φούρνο-, και μια μικρή επιλογή από φριτούρες – βλ. arrancini (ρυζοκροκέτες), panzarotti (πατατοκροκέτες), montanara, που είναι τηγανιτή ζύμη πίτσας με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό. Μαγειρεύουν με τομάτες San Marzano DOP, αλλά και με τοματίνια κυκλαδίτικα, με αλεύρι ιταλικό, με fior di latte και βασιλικό από τις γλάστρες τους. Η πίτσα είναι έτοιμη, ψημένη, λεπτή και τραγανή σε μόλις 60 δευτερόλεπτα! Οπωσδήποτε δοκιμάστε μια γνήσια Μαργαρίτα, αλλά και Diavola με ναπολιτάνικο σαλάμι και τσίλι, τηγανιτή Calzone Classic Fritto, λευκή πίτσα Salsiccia e Friarelli με πικρά ναπολιτάνικα χόρτα και πικάντικο αλλαντικό σαλσίτσια. Φοβερό value for money, ειδικά για τα δεδομένα της Μυκόνου. 

Νέος περιφερειακός δρόμος, Ντραφάκι, Μύκονος, T/ 2289-400.789

 

Σαντορίνη

Ένα καζάνι που βράζει είναι και η Σαντορίνη, όπως κάθε χρόνο, με τρανταχτές, αστεράτες αφίξεις και mega chefs να παρελαύνουν από τα κοσμικά στέκια της. Έχοντας θέσει εαυτόν στις πρώτες θέσεις των ελληνικών γαστρονομικών προορισμών, οι επιλογές για έναν foodie είναι δεκάδες. 

Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος

Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος

Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος

Η πρότασή μας: Elements

Με φόντο την πολυπόθητη θέα του Σαντορινιού ηλιοβασιλέματος, το πολυτελές ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome σερβίρει μοντέρνα ευρωπαϊκή κουζίνα υψηλού επιπέδου, δια χειρός του σεφ Τάσου Στεφάτου. Σοφιστικέ πιάτα συμπυκνωμένης νοστιμιάς, με out of the box ιδέες, ωραίες και πρωτότυπες, όχι μόνο στην ανάγνωση, αλλά και στην εκτέλεση και -κυρίως- στη γεύση και στην επίγευση. Εδώ θα δοκιμάσουμε μια οικουμενική ταξιδιάρα γαστρονομία με νοστιμιά, όπου κουμάντο στην κουζίνα κάνει η πρώτη ύλη. Επισκεπτόμενος το Elements θα πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για μια συναρπαστική γευστική περιπέτεια, όπως λόγου χάρη κάποια από τα signatures: οι «Γάμοι του Φίγκαρο», ένα δαιμόνιο πιάτο πολλών σταδίων βασισμένο στο ρύζι και στον αστακό, εμπνευσμένο από το έργο του Μπωμαρσαί, το σοφιγάδο με χοιρινά μάγουλα που είναι στην πραγματικότητα ένα λευκαδίτικο πυκνό κατσαρολάτο φαγητό, και τα ξηρής ωρίμανσης χτένια με μαύρο σκόρδο και θαλασσινή σάλτσα αυγοτάραχου.

Ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome, Οία, Σαντορίνη, Τ/ 22860-71.453

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαραθιά στην Τήνο: Μια γαστρονομία που «πατάει» στο νησίΜαραθιά στην Τήνο: Μια γαστρονομία που «πατάει» στο νησί

Νάξος 

Σχεδόν αυτάρκης και με μυθικό τυροκομικό πλούτο, η Νάξος έχει όλα τα φόντα για να γίνει νούμερο ένα γαστρονομικός προορισμός της χώρας. Οι αλλαγές στη γαστρονομική σκηνή της όμως συμβαίνουν με σχετικά αργούς ρυθμούς, και πέρα από τις πολλές καλές ταβέρνες της, λίγα είναι τα high end σημεία με δημιουργική κουζίνα και ακόμα πιο λίγες οι αληθινές εκπλήξεις. 

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Η πρότασή μας: Στου Βασιλαρακιού

Στον ορεινό Κυνίδαρο με τους 300 κατοίκους υπάρχει μια χασαποταβέρνα-προορισμός. Το κατάστημα πρωτολειτούργησε από τον Βασίλαρο Κλουβάτο το ‘31 ως καφενές, ενώ στη δεκαετία του ‘50 πρόσθεσαν και μια καρέκλα κουρέα, για να ξυρίζονται οι χωριανοί. Αργότερα δημιουργήθηκε ακριβώς δίπλα κρεοπωλείο και επί Γιώργου Κλουβάτου μετατράπηκε σε χασαποταβέρνα. Σήμερα, ο Βασίλης Κλουβάτος ο νεότερος διατηρεί τις επαφές με τους ντόπιους βοσκούς, και τα κρέατα που του φέρνουν τα σιτεύει έμπειρα. Τα μοσχάρια τα έχει σε ειδικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης για έναν με δύο μήνες και τα πρόβατα τα αφήνει να μεστώσουν για ένα 10ήμερο. Εδώ ψήνουν έμπειρα και με γνώση. Δοκιμάστε πικάνια, διάφραγμα και άλλες κοπές, συνοδέψτε με καλοτηγανισμένες αξιώτικες πατάτες, χόρτα εποχής, χωριάτικη με ξινομυζήθρα και ονειρεμένα πρόβεια τυριά από βοσκούς του νησιού. Θα πιείτε αιγαιοπελαγίτικα κρασιά, που τα σερβίρουν σε σωστά κολονάτα ποτήρια. Η χασαποταβέρνα του σήμερα, όπως την έχουμε ονειρευτεί. 

Κυνίδαρος, Νάξος, Τ/ 22850-32.088  

 

Αμοργός

Στο νησί με τους ωραιότερους καφενέδες, οι λάτρεις των λαϊκών, ανεπιτήδευτων γεύσεων μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς οι αλλαγές με φόντο το απέραντο γαλάζιο δεν πρόκειται να ταρακουνήσουν τις γαλήνιες διακοπές τους. 

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Η πρότασή μας: Ο καφενές του χορευτή

Εκτός από το προφανές, έναν ελληνικό καφέ με παχύ καϊμάκι, δηλαδή, και ένα νοσταλγικό υποβρύχιο ή γλυκό του κουταλιού, βγάζουν μαζί με τη ρακή και δυο ελιές, ένα βραχάκι αμοργιανό τυρί και μια γλυκιά ντομάτα κομμένη στα τέσσερα. Βάζουν από νωρίς και μια κατσαρόλα στη φωτιά να γίνεται το πατατάτο -το φαγητό-σήμα κατατεθέν της Αμοργού, με κατσίκι και πατάτες-, πουλάνε τυριά και μαναβική, ενώ έχουν στα κυρτωμένα ράφια τους από καραμέλες βουτύρου μέχρι αφρό ξυρίσματος. Έτσι είναι στην Αμοργό οι καφενέδες. Του χορευτή ο καφενές λειτουργεί από το ’70 και σερβίρει ό,τι υπάρχει της εποχής. Από κολιούς λαδορίγανη, ιμάμ και σπανακόπιτα ταψιού μέχρι σάλπες τηγανητές, σεφουκλοπιτάκια και φαβατοκεφτέδες. Εδώ έρχονται οι Θολαριώτες για να ψωνίσουν μπακαλική, για οπωροκηπευτικά, για να πιουν καυτά ρακόμελα, ψημένες και δροσερές ρακές – κάποτε στήνονταν και τρικούβερτα γλέντια.

Θολάρια, Αιγιάλη, Τ/ 22850-73.202

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣνουγκατίνα, αμύγδαλα, γλυκόΤα αμυγδαλογλυκά των νησιών μας

Κίμωλος

Μια κουκίδα στη μέση του Αιγαίου, μικρή αλλά θαυματουργή. Η Κίμωλος με τους λιγότερους από 1.000 κατοίκους ταΐζει ευχαριστημένους πελάτες, που στο καράβι της επιστροφής για τον Πειραιά καταστρώνουν ήδη σχέδιο επανόδου. 

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Η πρότασή μας: Η Καλή Καρδιά, Μποχώρης

Για να μάθεις τα νέα του χωριού, για να ακούσεις ιστορίες για τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και τη σημαντική θέση του νησιού στην αρχαία Ελλάδα, για ένα απογευματινό καφεδάκι ή για μια περιποιημένη κολοκυθοκάπαρη, για τσιγάρα, για ένα μερακλίδικο ουζάκι… Είναι πολλοί οι λόγοι για να περάσεις από την Καλή Καρδιά. Σίγουρα και για να δοκιμάσεις καλομαγειρεμένο φαγητό στον κεντρικό πεζόδρομο που διασχίζει το Χωριό. Ξεκινήστε με κολοκυθοκάπαρη –παραπάνω από μια απλή ομελέτα με κολοκυθάκια– και τυροπιτάκια με πλαστό φύλλο και ντόπιο ξινό τυρί, και συνεχίστε με το κατσίκι του γάμου, με μελωμένο και πεντανόστιμο ντόπιο κατσικάκι, με κοκκινιστό και κρασάτο κόκορα, ιμάμ, γίγαντες και σουτζουκάκια θαύμα. Σερβίρονται τουλάχιστον 15 διαφορετικά ούζα και άλλα τόσα τσίπουρα από όλη την Ελλάδα.   

Χωριό, Κίμωλος, Τ/ 22870-51.495

 

Άνδρος

Η Μικρά Αγγλία έχει αρκετές επιλογές για καλό φαγητό, ωστόσο οι αλλαγές συμβαίνουν με αργούς ρυθμούς, παρά το γεγονός πως ετούτο το νησί των Κυκλάδων βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.  

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Η πρότασή μας: Του Ζοζέφ

Η Κατερίνα Ρεμούνδου είναι μια περσόνα-εμπειρία από μόνη της. Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί και μια βιωματική σχέση λατρείας με το νησί. Είναι ιδανική περίπτωση, αν θέλεις να μάθεις τα κατατόπια και να διεισδύσεις στα άδυτα της Άνδρου. Για να τα μάθεις όλα αυτά θα την επισκεφτείς στο παραδοσιακό καφενείο της, που μοιάζει σαν το σπίτι της και βρίσκεται σε ένα σημείο του δρόμου ο οποίος οδηγεί από το λιμάνι στη Χώρα κι ενώνει το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη. Κούκλα είναι μέσα το μαγαζί, θαύμα και η μικρή αυλή του. Κλείστε τραπέζι και ρωτήστε για τα πιάτα ημέρας. Όλα τα φτιάχνει μόνη της – από πίτες και μαγειρευτά μέχρι πέστο από χόρτα και μυριστικά και από λεμονάτο μουσακά με αγκινάρες μέχρι κανελόνια με κολοκύθα και σπανάκι. Λίγα πιάτα κάθε μέρα και μερικά της ώρας, όπως η διάσημη φουρτάλια της, η παχιά Ανδριώτικη ομελέτα με ντόπια χοιρινά. 

Πιτροφός, Άνδρος, Τ/ 22820-51.050

 

Σίφνος  

Κάθε χρόνο και καλύτερα στην πανέμορφη Σίφνο των Δυτικών Κυκλάδων. Με μικρά και σταθερά βήματα η γαστρονομική κληρονομιά της γίνεται γνωστή και ταυτόχρονα εξελίσσεται, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους συλλέκτες γαστρονομικών εμπειριών. 

Η πρότασή μας: Ωμέγα 3

Ένα μικρό παραλιακό μαγαζί-προορισμός, αφορμή από μόνο του για ταξίδι στη Σίφνο. Μεγάλα τραπέζια μοιρασιάς και στο επίκεντρο η ψαροφαγία, στην πιο κοσμική παραλία του νησιού, με τα πόδια στην άμμο. Μικρά πιάτα, μεζέδες με βάση τα θαλασσινά και τα ψαρικά, τρόποι και γεύσεις που δίνουν αφορμή για συζήτηση. Βάζουμε στη μέση βραζιλιάνικα τυροψωμάκια με μανούρα και μαύρο σκόρδο, καλαμάρι cacio e pepe, βλάχο με τσιμιτσούρι φυκιών και σπαράγγια της θάλασσας. Εφέτος, που είναι η «season 10», τα ηνία της κουζίνας παραλαμβάνει ο σεφ Παύλος Τσιγκούλης, οπότε αναμένουμε αλλαγές. 

Πλατύς Γιαλός, Σίφνος, Τ/ 22840-72.014 

 

Κύθνος

Η Κύθνος ανεβάζει στροφές και τα τελευταία 2-3 χρόνια διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην τουριστική πίτα. Καλαίσθητα μαγαζάκια ξεπηδούν εδώ κι εκεί, κάποια εκ των οποίων επικεντρώνονται και στο καλό φαγητό. 

Η πρότασή μας: Μαργιώρα

Άκρως ινσταγκραμικό σκηνικό έχει στηθεί στη Μαργιώρα, με σήμα το κατσικάκι στο λογότυπό της. Στην πλήρως ανακαινισμένη οικία του 1866 σερβίρονται κρασιά από μια λίστα που επιμελείται ο οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης, φαγητό με την επιμέλεια του σεφ Άρη Ρούσσου, κοκτέιλ από τον μπαρτέντερ Πάνο Κανατσούλη και καφέδες της Taf. Λουσμένη στο κυκλαδίτικο φως, η πανέμορφη αυλή είναι ιδανική για πολύωρο άραγμα, ειδικά αφού η Μαργιώρα σερβίρει all day, από πρωινό μέχρι βραδινό. Ξεκινάμε τη μέρα μας με καφέ και αυγά ποσέ με καβουρμά Αμοργού και γραβιέρα Κύθνου πανέ, ενώ μόλις ανοίξει το μάτι συνεχίζουμε με Ασύρτικα και Σεριφιώτικα. Το μεσημέρι βάζουμε στη μέση καπνιστές γαρίδες με τραχανά και το βράδυ πίνουμε κοκτέιλ Laou laou και Sunburn, απολαμβάνουμε χοιρινό με ρεβιθάδα λεμονάτη και τσίζκεικ με μυζήθρα και τζιώτικο παγωτό αρμπαρόριζα. Φεύγοντας, ψωνίζουμε ελληνικά καλούδια από το deli που ήταν κάποτε η κυριακάτικη σάλα του σπιτιού.    

Χώρα, Κύθνος, Τ/ 22810-31.809

All day

Pizza

Για κρέας

Για ψάρι

Εστιατόρια

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Μύκονος

Νάξος

Νησιά Αιγαίου

Σαντορίνη

Σύρος

Τήνος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών