ΕΞΟΔΟΣ

Αύγουστος στην Αθήνα: 23 μαγαζιά για όσους μείναμε στην πόλη

Όλοι αυτοί που θα συνεχίζουν όλο τον Αύγουστο να μας ταΐζουν και να μας ποτίζουν - σε ταράτσες, βεράντες, αυλές και πεζοδρόμια.

08.08.2022| Updated: 13.08.2022
Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Αύγουστος στην Αθήνα: 23 μαγαζιά για όσους μείναμε στην πόλη

Στο Heteroclito δροσιζόμαστε με κρασί

φωτογραφία: Περικλής Μεράκος

Μόλις ο ήλιος πέσει λίγο, όσοι ξεμείναμε αυγουστιάτικα στο κέντρο της πόλης θα περάσουμε μια βόλτα από το Heteroclito, θα δροσιστούμε με ελληνικό κρασί και θα χαζέψουμε τους περαστικούς (τουρίστες κυρίως) που κυκλοφορούν στον πεζόδρομο. Απέναντι από την πλατεία Μητροπόλεως, στη συμβολή των οδών Πετράκη και Φωκίωνος, το κλασικό πιά wine bar προτείνει ελληνικές ετικέτες ενώ συστήνει και πιο σπάνιες ντόπιες ποικιλίες, μικρά, λιγότερο γνωστά οινοποιεία και αρκετά κρασιά από νέους παραγωγούς που εφαρμόζουν ήπιες τεχνικές οινοποίησης. Για τσιμπολόγημα έχουν ωραία πλατό με τυριά. Γ.Π.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τ/210-32.39.406 (μέχρι τις 26/8 το κατάστημα λειτουργεί με αλλαγμένο ωράριο, καθημερινά μετά τις 18:00)

 

The Foundry: Μια αυλή στα ψηλά

Μια αυλή σαν παλιού αθηναϊκού σπιτιού έχει στην κορυφή του το μπουτίκ ξενοδοχείο Τhe Foundry στου Ψυρρή. Ένα όμορφο, χαλαρό θεωρείο, πνιγμένο στα φυτά: ελιές, ροδιές, άγριες τριανταφυλλιές, ρυγχόσπερμα, δεντρολίβανα, λεβάντες, αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις μεταλλικές πέργκολες… Κάθε γωνιά κεντράρει σε άλλο τοπόσημο − εδώ βλέπεις Ακρόπολη, εκεί Αστεροσκοπείο, παραπέρα Γκάζι. Στο τραπέζι μπροστά σου έχεις κοκτέιλ που παίρνουν τα ονόματά του από το ελληνικό δωδεκάθεο, ελληνικά κρασιά και μπίρες, αλλά και πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο δίπλα στο μπαρ. Α.Σ.

The Foundry Suites Athens, Σαρρή 40, Ψυρρή, Τ/211-18.24.604

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟικονόμου: Ο Κώστας Διαμάντης κρατά ατόφιο ένα μαγέρικο 92 χρόνωνΟικονόμου: Ο Κώστας Διαμάντης κρατά ατόφιο ένα μαγέρικο 92 χρόνων

Stellar Gastro cinema: το σινεμά των σεφ

Τρίτο καλοκαίρι για το pop-up γκουρμέ θερινό σινεμά του Γιάννη Μαρκαδάκη και του Πάνου Ιωαννίδη και στην ταράτσα του πολυχώρου Tzaferi 16 γαστρονομία και κινηματογράφος εξακολουθούν να ανταλλάσσουν πάσες. Το μενού που προτείνουν οι δυο σεφ ανανεώνεται κάθε μία με δύο εβδομάδες, αντλώντας έμπνευση από τα όσα διαδραματίζονται κάθε φορά στη μεγάλη οθόνη. Μέχρι χτες που το Stellar έπαιζε το «Ένα Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» με τη φοβερή τετράδα Τζον Κλιζ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Κλάιν και Μάικλ Πάλιν, ήταν ιταλικό, με πίτσα και μια διαφορετική καπρέζε, κροκέτα πατάτας με καπνιστή μελιτζάνα και μπολονέζ, ριζότο καρμπονάρα και τιραμισού φυστίκι. Με το «Ένας θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ να γράφει τη συνέχεια από τις 10 έως και τις 14/8 η κουζίνα στρέφεται προς τη Γαλλία,, ενώ μετά ακολουθούν ισπανικές και ασιατικές ταινίες και γεύσεις. A.Σ.

Τζαφέρη 16, επιχειρηματικό κέντρο Tzaferi 16, Γκάζι, τηλ. 6948-086999

 

Θερινό + Δεξαμενή= Αύγουστος

φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Από τα πιο ιστορικά μαγαζιά του Κολωνακίου και ένα από τα πιο παλιά καφενεία της πόλης, η Δεξαμενή λειτουργεί από το 1905 σχεδόν χωρίς κανένα διάλειμμα. Το άραγμα στον χαρακτηριστικό κατηφορικό πεζόδρομο είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης, ειδικά όταν προηγείται ή ακολουθεί ραντεβού σε κάποιο κοντινό θερινό σινεμά. Παραγγέλνουμε τις πατάτες με αυγά, εκείνα τα ζουμερά μίνι μπιφτεκάκια, ντάκο και άλλους απλούς μεζέδες παρέα με παγωμένη μπίρα. Γ.Π.

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Τ/210-72.24.609 (Στις 15-17/8 το κατάστημα θα λειτουργεί μόνο το απόγευμα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύη Παπαδοπούλου: «Iκανότητες έχουμε. Θα ήθελα οι γυναίκες να έχουμε και θάρρος»Εύη Παπαδοπούλου: «Iκανότητες έχουμε. Θα ήθελα οι γυναίκες να έχουμε και θάρρος»

Σερσέ λα Φαμ: για μεζέδες απ’ όλη την Ελλάδα

Φωτογραφία: Έλενα Αρκουμάνη

Η μέρα ξεκινάει με καφέ στη χόβολη και πρωινό με επιλεγμένα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα για να συνεχιστεί με βερμουτάκια ή κρασί συνοδεία μεζέδων που ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο αστικό καφενείο. Ο κατάλογος του Σερσέ λα Φαμ ανανεώθηκε πρόσφατα με την σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου να επιμελείται ένα μέρος του. Ανάμεσα στις καινούργιες προτάσεις έχουμε ξεχωρίσει: τον ηµίπαστο γαύρο με ξίδι παλαίωσης, τριμμένη ντομάτα και μυρωδικά, τα χόρτα εποχής µε Ληµνιακό ασπροµύτικο φασόλι, λαδολέµονο ταχινιού, βραστό αυγό και σουμάκ, και τους γίγαντες Φενεού πλακί που μαγειρεύονται σε πορτοκαλόζουμο και σερβίρονται με καπνιστό σκουµπρί. Γ.Π.

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα, Τ/210-32.22.020

 

Noah: Και μπραντσάδικο και κλαμπ

Εξωτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας. Το Noah με το χαρακτηριστικό γλυπτό που λέει «σ’ αγαπώ» στη νοηματική άνοιξε πριν λίγα χρόνια στο Πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο μετρό του Μεγάρου Μουσικής και έγινε γρήγορα στέκι. Πολλοί είναι αυτοί που το προτιμούν για τα dj sets που φιλοξενεί συνεχώς – ουσιαστικά τα βράδια μετατρέπεται σε υπαίθριο κλαμπ. Όσο για την υπόλοιπη μέρα, θα βρείτε διάφορες επιλογές για πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή βραδινό. Ξεκινήστε με τηγανητά αυγά με μουχαμάρα και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή με αυγά μπένεντικτ με μορταδέλα, πέστο μυρωδικών και hollandaise χαλαπένιο για να συνεχίσετε με μια φρέσκια σαλάτα από τοματίνια, σταφύλια, καλαμπόκι, φασολάκια haricot, σταμνοτύρι και κράμπλ ελιάς. Και μην ξεχάσετε τα κοκτέιλ. Γ.Π.

Πάρκο Ελευθερίας, Κολωνάκι, T/ 210-72.33.419 

 

Πάμε θάλασσα και μετά Αντιγόνη

φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Αν αποφασίσεις να πάρεις τον δρόμο της παραλιακής και βρεθείς κοντά στο Θυμάρι προτείνουμε την Αντιγόνη, ένα από τα πιο τίμια και γοητευτικά ταβερνάκια της περιοχής. Η χαλικόστρωτη αυλή με τις ασβεστωμένες μουριές βλέπει από ψηλά την θάλασσα ενώ στην κουζίνα μαγειρεύουν από τηγανόψωμα και λεπτοκομμένα παϊδάκια προβατίνας μέχρι ελαφροτηγανισμένα κολοκυθάκια, γλυκά, μυρωδάτα μπαρμπούνια, θράψαλα, γλώσσες και φαγκριά. Από τα ηχεία παίζουν χαμηλά ελαφρολαϊκά άλλων εποχών. Γ.Π.

Μακροδημητραίων, Θυμάρι, Τ/22910-37.503

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠεριπέτειες στις κουζίνες: έξι σεφ, έξι (απίθανες) ιστορίεςΠεριπέτειες στις κουζίνες: έξι σεφ, έξι (απίθανες) ιστορίες

Diego: κοκτέιλ και street food

Φωτογραφία: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Φωτογραφία: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Φωτογραφία: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Νόστιμα κοκτέιλ, street food και μια γενική αίσθηση συνεχούς πανηγυριού. Αυτό είναι το Diego που απλώνει τραπέζια και καφάσια στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο του Θησείου. Οι σεφ, Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου, εμπνέονται από τη λατινοαμερικάνικη και την ασιατική κουζίνα και προτείνουν ένα street μενού βασισμένο στα θαλασσινά. Θα δοκιμάσετε από χειροποίητα ρολά με τηγανητό καβούρι, dumplings και λουκουμάδες με χταπόδι μέχρι «στρείδια Bloody Mary» ή «κεμπάπ» τόνου με χειροποίητες πίκλες τζίντζερ, σησαμέλαιο και togarashi (ιαπωνικό μείγμα μπαχαρικών με καυτερή πιπεριά, εσπεριδοειδή, σουσάμι κ.α.). Γ.Π.

Αδριανού 1, Θησείο, T/ 210-32.39.353

 

Tiki: στο εξωτικό Κουκάκι

Ο Γιάννης Πετρής/φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiki Bar Athens (@tikibarathens)

Στα χέρια του Γιάννη Πετρή και του Βασίλη Ρούσσου, το κεφάτο μπαρ που έκανε το Κουκάκι προορισμό χρόνια πριν γεμίσει με κάθε λογής μαγαζιά συνεχίζει με το ίδιο κέφι. Με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ κάτω από τις φωτισμένες παλιές φωτογραφίες της δεκαετίας του ’50 από τη Χονολουλού, που δίνουν τον τόνο απέξω ήδη απέξω, τη γνωστή εξωτική μπάρα σε εγρήγορση και swing, calypso και rock ’n’ roll μουσικές στα ηχεία. Εδώ θα πιεις ωραίο Zombie, Hurricane με τρία διαφορετικά ρούμια από την Καραϊβική, χυμό λεμόνι, passion fruit και γκρέιπφρουτ κι Aloha με τζιν, Αperol και χυμό ανανά. Κι αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι με το ποτό σου, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε spring rolls, σαλάτες, poke bowls και burgers. Α.Σ.

Φαλήρου 15, Κουκάκι, T/210.92.36.908

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡέθυμνο: Το θαύμα της Αγίας Φωτιάς είναι η ταβέρνα τηςΡέθυμνο: Το θαύμα της Αγίας Φωτιάς είναι η ταβέρνα της

Άμα λάχει: παρεΐστικο καλοκαίρι στην αυλή

Το αγαπητό μεζεδοπωλείο της Καλλιδρομίου είναι ωραία λύση όταν θέλεις ένα πράσινο σημείο στο κέντρο. Στην αυλή του παλιού εξαρχειώτικου δημοτικού σχολείου με τις  λεμονιές και τις μπουκαμβίλιες θα κυκλοφορούν όλο τον Αύγουστο νόστιμα πιατάκια, όπως η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με γαλοτύρι Ιωαννίνων, η φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και τηγανητή κάπαρη, οι λουκουμάδες φέτας ή το κριθαρότο με κοτόπουλο και καπνιστή πανσέτα. Για τα μεσημέρια με τις μεγάλες ζέστες έχει πλέον κι ένα σκεπαστό κομμάτι με κλιματιστικό − με το θερμόμετρο στα κόκκινα, πολλοί το προτιμάνε. Α.Σ. 

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, Τ/210-38.45.978

 

Ένα Υπερωκεάνειον αραγμένο στον Πειραιά

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Κλασικό μαγαζί για θαλασσινά κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, το Υπερωκεάνειον μένει ανοιχτό όλο τον Αύγουστο για να μας γλυκάνει με τους μεζέδες του. Η παραγγελία ξεκινάει πάντα με μύδια τηγανητά (έρχονται με ελαφριά σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού), μικροσκοπικά κασιώτικα ντολμαδάκια και ψητή σαρδέλα σε καψαλισμένο ψωμί μαζί με ντομάτα και μπόλικο ελαιόλαδο. Ο υπόλοιπος κατάλογος παντρεύει το κλασικό ρεπερτόριο της ψαροταβέρνας με πιο δημιουργικά πιάτα όπως ψητές σουπιές με ταχίνι. Γ.Π.

Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, Τ/210-41.80.030

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ5 στέκια της Αττικής με ψαγμένες συλλογές ούζου και τσίπουρου5 στέκια της Αττικής με ψαγμένες συλλογές ούζου και τσίπουρου

Ουζερί του Λάκη: Κλασική αξία στην Πλατεία Βικτωρίας

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Το ουζερί που από στόμα σε στόμα μαθεύτηκε και έκανε όνομα ως ένα από τα καλύτερα της Αθήνας αξίζει την φήμη του. Απλώνει τραπέζια στον πεζόδρομο της Ελπίδος, πίσω απ’ την πλατεία Βικτωρίας και προσφέρει θαλασσινά σε τιμές που δεν σε βγάζουν εκτός προϋπολογισμού. Από την κουζίνα βγαίνει ωραίος γαύρος μαρινάτος, ελαφροτηγανισμένα καλαμαράκια αλλά και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως ο «μουσακάς σαρδέλας», τα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και το πιπεράτο αχνιστό σαλάχι. Θα βρείτε επίσης εντυπωσιακή ποικιλία από ούζα. Γ.Π.

Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, Τ/210-82.13.776

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Χώρα της Τήνου έχει κι άλλα να δεις εκτός από τη Μεγαλόχαρη!Η Χώρα της Τήνου έχει κι άλλα να δεις εκτός από τη Μεγαλόχαρη!

Dopios: Του Πέσκια οι μεζέδες

Στο μοντέρνο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων, ο Χριστόφορος Πέσκιας προτείνει πιάτα για τη μέση με τη δική του ματιά μπολιάζοντας γνώριμες γεύσεις με μικρές εκπλήξεις. Μια που τον Αύγουστο που πολλά μαγαζιά ακόμη και στο κέντρο κλείνουν για κάποιες μέρες, ο Dopios θα παραμείνει στις επάλξεις, λέμε να επιστρέψουμε και να μοιραστούμε ταραμοσαλάτα με τσιπς γαρίδας και καρπάτσιο λαβράκι, σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και γραβιέρα Σκύρου, γαριδούλες ποπ κορν, μπαρμπούνι σαβόρο, αρνίσια γλυκάδια με καυτερή σάλτσα πιπεριάς και, εννοείται, τα διάσημα κεφτεδάκια αλά Balthazar. Α.Σ.

Σκουλενίου 1, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Τ/210-33.10.049

 

Cantina Social: To diy στέκι της καρδιάς (της Αθήνας)

Κάπου να κρυφτούμε από τη ζέστη, να πάρουμε μια ανάσα, να πιούμε μια μπίρα, να τα πούμε με την παρέα μας ή να χορέψουμε. Χαλαρό και diy όπως πάντα το φιλόξενο στέκι του κέντρου θα μείνει και φέτος τον Αύγουστο ανοιχτό για να μας παρηγορήσει. Γ.Π.

Λεωκορίου 8, Ψυρρή, Τ/210-32.51.668

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ30 μπίρες από όλο το Αιγαίο μαζεύτηκαν σε μια αυλή στη Σαντορίνη30 μπίρες από όλο το Αιγαίο μαζεύτηκαν σε μια αυλή στη Σαντορίνη

Στο Μalabar, πλάι στην πισίνα

Λίγο το γαλάζιο της πισίνας, λίγο οι ελιές στις γλάστρες και το μεσογειακό-αποικιακό του ντεκόρ, το ατμοσφαιρικό μπαρ απέναντι Καθισμένος σε κάποιο από τα τραπέζια του εστιατορίου του The Margi, νιώθεις ότι είσαι σε διακοπές. Και ότι παράλληλα ξεφυλλίζεις ένα γευστικό άλμπουμ: το καλοκαιρινό μενού ανθολογεί συνταγές από τα δέκα χρόνια του πολύ καλού σεφ Παναγιώτη Γιακαλή στο εστιατόριο. Μην χάσετε τον γαύρο, τεμπούρα και μαρινάτο, τον τόνο tandoori,  τα πολύ νόστιμα χειροποίητα νιόκι με σάλτσα παρμεζάνας και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα και τον μπακαλιάρο με τη θαυμάσια κρούστα από αγιολί με σαφράν, ο οποίος σερβίρεται με τραχανά μαγειρεμένο σε πυκνή, ριγανάτη σάλτσα ντομάτας που είναι… μπουκιά και ελληνικό καλοκαίρι. Α.Σ.

Λητούς 11, Βουλιαγμένη, Τ/210-89.29.160.

 

Bios: Στις ξαπλώστρες της ταράτσας

Το αθηναϊκό καλοκαίρι φαντάζει λίγο καλύτερο από την ταράτσα του Bios. Στις ξαπλώστρες, κάτω από το φως της Ακρόπολης, απολαμβάνουμε την εντυπωσιακή θέα, την χαλαρή ατμόσφαιρα και την καλή μουσική. Εκτός από τα κλασικά κοκτέιλ ο κατάλογος έχει «παποτό», δηλαδή παγωμένο κοκτέιλ σε ξυλάκι, όπως το Basil Cobbler με πόρτο, βασιλικό, φράουλες και χυμό λάιμ. Όποιος πεινάσει μπορεί να παραγγείλει ένα από τα πέντε διαφορετικά μπέργκερ του καταλόγου. Γ.Π.

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, Τ/ 210-34.25.335

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ5 saison για τη θερινή σεζόν5 ελληνικές saison μπίρες που θα δροσίσουν το καλοκαίρι μας

The Clumsies: Κοκτέιλ για βραβείο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies)

Το αθηναϊκό μπαρ που, από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του μπήκε στην περίφημη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου, μας υποδέχεται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου. Η δυνατή ομάδα πίσω από την μπάρα πειραματίζεται και με προχωρημένες τεχνικές κάνει τις ιδέες της πραγματικότητα. Γ.Π.

Πραξιτέλους 30, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.32.682

 

Artisanal: Κήπος για φίλημα

Είναι πολύ όμορφα τα καλοκαίρια το στιλάτο καφέ-μπαρ κι εστιατόριο της Κηφισιάς, με τη γυάλινη ορανζερί ανοιχτή και τα τραπέζια απλωμένα τριγύρω της δίπλα σε ψηλά δέντρα λουλούδια κι αναρριχώμενα φυτά. Και το φαγητό όμως, του Δημήτρη Δημητριάδη, δημιουργικό, εκφραστικό, φροντισμένο, με καλοδιαλεγμένα υλικά, είναι είναι από μόνο του λόγος να κλείσεις τραπέζι: τα χειροποίητα ψωμιά στο σακουλάκι, το νιγκρίρι γεμιστά, το ραφινάτο μπουγιουρντί η χορτόπιτα-τάρτα με το ζαγορίσιο φύλλο, τα άγρια χόρτα φρικασέ και τα φρέσκα μυρωδικά το τρυφερό κατσίκι γάλακτος μπρεζέ με τη σάλτσα κρασιού και το κριθαράκι… Α.Σ.

Ζηρίνη 2 Κηφισιά, Τ/210-80.86.111. Από τις 8 έως και τις 20/8 το κατάστημα θα λειτουργεί μόνο βράδυ (από τις 18.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟινοποιείο Σύρου – Νίκος Χατζάκης: One man showΟινοποιείο Σύρου – Νίκος Χατζάκης: One man show

Ergon House Athens: Το foodie ξενοδοχείο

Στο foodie ξενοδοχείο της Μητροπόλεως θα βρεις κάτι ωραίο να φας και να πιεις ακόμα και όταν η Αθήνα αδειάζει. Στο εστιατόριο του ισογείου με το μεγάλο ελαιόδεντρο στο κέντρο του, θα δοκιμάσεις πιάτα βασισμένα σε ποιοτικά ελληνικά υλικά. Μας αρέσει πολύ και η χαλικόστρωτη ταράτσα με την θέα στην Ακρόπολη και την σταθερά παρκαρισμένη λευκή καντίνα που σερβίρει κοκτέιλ με την υπογραφή της ομάδας του The Clumsies. Γ.Π.

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Τ/ 210-01.09.090

 

Καραμανλίδικα του Φάνη: ταράτσα μερακλίδικη

Τώρα καλοκαίρι μπορείς να καθίσεις στη μακρόστενη νοσταλγική «αυλίτσα» στο πίσω μέρος, μπορείς όμως να ανέβεις και στην στην ταράτσα. Και ανάμεσα στις κεραμοσκεπές και τα γύρω μπαλκόνια, να βάλεις πλάι στο τσίπουρο ή το κρασί σου μπουρέκια με φέτα και κασέρι, ντολμαδάκια, γίγαντες μπουγιουρντί, ρεβυθάδα με παστουρμά, τα σαγανάκια-σήμα κατατεθέν του «μεζετζίδικου» του κέντρου ή μια ποικιλία με αλλαντικά και τυριά από την θαυμάσια συλλογή του Φάνη Θεοδωρόπουλου, που όσα βλέπεις στη βιτρίνα στο ισόγειο τα ψάχνει ένα-ένα. Α.Σ.

Σωκράτους 1 και Ευριπίδου, Τ/210-32.54.184

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ 100 χρονών μπουγάτσα του Κιρκόρ στο ΗράκλειοΗ 100 χρονών μπουγάτσα του Κιρκόρ στο Ηράκλειο

Point A: Ακρόπολη σε γκρο-πλαν

Έχει την Aκρόπολη στα 289 μ. και το μουσείο της ακόμη πιο κοντά, στα 85 μέτρα –αν κάθεσαι απέναντί του, βλέπεις τα εκθέματα. Το προνομιακό σημείο τραβάει ντόπιους κι επισκέπτες, που ανεβαίνουν στην ταράτσα του ξενοδοχείου Herodion για φαγητό και ποτό. Βρίσκουν μια νόστιμη, σύγχρονη η κουζίνα, με την υπογραφή του Χρύσανθου Μανωλόπουλου, που περνάει ελληνικές συνταγές από σύγχρονο φίλτρο − από τη διαφορετική χωριάτικη με τα πολύχρωμα ντοματίνια, την πανακότα κατσικίσιου τυριού, το τριμμένο χαρουποπαξίμαδο και το γκασπάτσο με ντομάτα και κεράσι μέχρι το παρφέ σύκο με παστέλι και πρόβειο γιαούρτι στο τέλος. Α.Σ.

Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, Τ/ 210-92.38.991

 

Ένα Chalet για το καλοκαίρι

Εντάξει, τον Αύγουστο συνήθως δεν σκέφτεσαι σαλέ. Αυτό το μαγαζί στην Πολιτεία, όμως μπορεί να σου αλλάξει γνώμη. Ακόμη και τις πιο ήσυχες μέρες του καλοκαιριού γεμίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ με κόσμο. Στον όμορφο καταπράσινο κήπο με τα έθνικ μοτίβα σερβίρει καφέ και κυριακάτικο brunch −με τα αυγά και τα pancakes του−, ποτό και φαγητό. Στο μενού που επιμελείται ο σεφ Βασίλης Τζίμας συναντά κανείς πολλές διαφορετικές σαλάτες, steak tartare και καρπάτσιο λαβράκι, ένα αρωματικό ριζότο με γαρίδες, λεμόνι και λάδι φυστικιού, ποικιλία σε ζυμαρικά κι αρκετές επιλογές σε κρέας. Α.Σ.

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, Τ/210-62.01.081

 

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Βουλιαγμένη

Εξάρχεια

Θησείο

Κεραμεικός

Κηφισιά

Κολωνάκι

Κουκάκι

Σύνταγμα

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών