Tο κινέζικο κοτόπουλο kung pao, η ταϋλανδέζικη σούπα tom yum, το μεξικάνικο mole poblano, το tex mex chili con carne, η δική μας τυροκαυτερή, οι ιταλικές μακαρονάδες arrabbiata και puttanesca, το καυτερό ιταλικό μαλακό αλλαντικό nduja και το ισπανικό chorizo, τα ινδικά κάρυ, το ουγγρικό goulash, η βορειοαφρικάνικη σάλτσα χαρίσα είναι ελάχιστες από τις καυτερές συνταγές που συναντάμε σε όλο τον κόσμο, από το Μεξικό ως την Ταϋλάνδη και από τη Βόρεια θάλασσα ως τη Νότια Αφρική. Η λίστα είναι πραγματικά ανεξάντλητη: σούπες, σουπέ και μαγειρευτά φαγητά με κρεατικά, ψαρικά, όσπρια και λαχανικά, ψητά της σχάρας, ωμές σάλτσες, αλλαντικά και τουρσιά, τηγανητά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάπρικα, μπούκοβο,  τσίλι και άλλες πιπεριέςΠάπρικα, μπούκοβο, τσίλι και άλλες πιπεριές

Η καυτερή κουζίνα βασίζεται στη χρήση καυτερών πιπεριών κάθε είδους: chilli, habaneros, jalapeños, καυτερή πάπρικα και μπούκοβο, τα είδη είναι αμέτρητα. Αμέτρητα και τα κοντιμέντα που βασίζονται σε αυτά και τα οποία οι λάτρεις των καυτερών φαγητών προσθέτουν σαν-να-μην-υπάρχει-αύριο στο ήδη καυτερό πιάτο τους: sriracha, tabasco, sweet and chilli sauce, κοκκινοπίπερα σε σκόνη κάθε είδους.

Αν είστε λοιπόν και εσείς από αυτούς που στο πιάτο τους με τη φασολάδα ή τον τραχανά σκορπίζουν μπόλικο μπούκοβο ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο, που τρώνε ινδικά κάρυ και καυτερές και πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να μουδιάσει ο ουρανίσκος τους τότε θα λατρέψετε το ακόλουθο συνταγογραφικό αφιέρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεατόσουπα: 10 λαχταριστές συνταγές και όλα τα μυστικά για σωστό μαγείρεμαΚρεατόσουπα: 10 λαχταριστές συνταγές και όλα τα μυστικά για σωστό μαγείρεμα

Αλλά ακόμα και δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά φαγητά, μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις θερμές, πικάντικες, μπαχαράτες, πληθωρικές συνταγές προσαρμόζοντας την ποσότητα των καυτερών συστατικών σύμφωνα με την προτίμησή σας. Θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά που θα δώσει έστω και λίγο μπούκοβο ή μισή πιπερίτσα τσίλι στο φαγητό.

Γιατί τα καυτερά υλικά, πιπεριές φρέσκες, αποξηραμένες, τριμμένες σε σκόνη ή σε υγρά αρτύματα όπως το tabasco, έχουν πέρα από καυστικότητα και τη δική τους ξεχωριστή νοστιμιά.

Διαβάστε 61 πικάντικες συνταγές ιδανικές για τις κρύες ημέρες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπιπεριες καυτερεςΠιπεριές καυτερές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών