ΕΞΟΔΟΣ

Low budget μαγαζιά για να βρεθούμε μετά τις διακοπές

Μετά τις χαρές αλλά και τα έξοδα των διακοπών δίνουμε ραντεβού με την παρέα για καλό και οικονομικά προσιτό φαγητό.

01.09.2023| Updated: 02.09.2023
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Low budget μαγαζιά για να βρεθούμε μετά τις διακοπές

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών ήρθε η ώρα να συναντηθούμε με τις παρέες μας, να ανταλλάξουμε νέα και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας τσιμπολογώντας κάτι νόστιμο και, κατά προτίμηση, οικονομικά προσιτό. Αναζητώντας αθηναϊκά στέκια με καλό και φιλικά τιμολογημένο φαγητό, ξεχωρίσαμε τα 16 μαγαζιά που ακολουθούν -από μεζεδοπωλεία και ταβέρνες μέχρι γαλλικά μπιστρό και νεοκαφενεία.

Στο Ρίνι δίπλα στο Aρχαιολογικό Mουσείο

Φωτογραφίες: Μαρίνα Πετρίδου

Το Ρίνι είναι υποκοριστικό για το Μαρίνα. Το μικρό φιλόξενο καφέ και γαστρομαγειρείο –σχεδόν κρυμμένο σε ένα μικρό δρομάκι δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο– άνοιξε πρόσφατα η Μαρίνα Χρονά. Εσωτερικά το μαγαζί είναι μικρό, με μίνιμαλ διακόσμηση με βορειοευρωπαικές επιρροές. Χωράνε καμιά δεκαριά άνθρωποι. Στον εξωτερικό χώρο με τα μεταλλικά τραπεζοκαθίσματα και τα παλιά πλακάκια, είναι όμορφα και παρεϊστικα ειδικά το βράδυ. Η Μαρίνα έχει μεγάλη αγάπη για τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών και τα ψάχνει πολύ. Της αρέσει να εμπνέεται από το ίδιο το υλικό, την εποχή, τις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης και από τα μέρη που επισκέπτεται. Το μενού αλλάζει συχνά και σχεδόν κάθε μέρα έχουν διαφορετικό πιάτο ημέρας. Στο μενού βρίσκουμε επίσης, ωραία κοκτέιλ και απεριτίφ και craft μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Για τη λίστα κρασιών, που έχει κρασιά φυσικής οινοποίησης και συμβατικά, συνεργάζονται με το Τανίνη Αγάπη μου. Μ.Π.

Ρεθύμνου 8, Αθήνα, Τ/ 210-88.36.781

Μεζέδες και μπίρες στη Δεξαμενή

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη
αυλες, έξοδος, αθήνα. τραπεζάκια έξω αυλες, έξοδος, αθήνα. τραπεζάκια έξω

Το θερινό δίπλα, τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία, η ασυνήθιστη για το κέντρο ανοιχτωσιά -αυτό το ιστορικό καφενείο που απλώνει τραπέζια σε μια κατηφοριά του Κολωνακίου είναι, αν όχι μοναδικό, από τα πολύ λίγα που έχουμε. Το φαγητό μπορεί να μην είναι το επίκεντρο (η παρέα και οι δροσερές μπίρες είναι) αλλά μια χαρά στέκεται αξιοπρεπές και φιλότιμο, με τιμές που τείνουν γενικά να εκλείψουν. Τα προσωπικά μου αγαπημένα είναι τα μίνι μπιφτεκάκια και οι μαμαδίστικες πατάτες με αυγά, άλλοι πάλι αγαπάνε το χοιρινό με δαμάσκηνα που σερβίρουν. Ψητό χαλούμι, ντάκος, γραβιέρα με σαλάμι και ελιές, πιτάκια -τέτοια απλά πράγματα ετοιμάζει η κουζίνα. Τελευταία οι ουρές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά ευτυχώς το προσωπικό είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Γ.Π.

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Τ/210-72.24.609

Για απίστευτη σαρδέλα στον Ιωνικό

Συνοικιακή ψαροταβέρνα που σε ξαφνιάζει τόσο με την ποιότητά της όσο και με την φιλική τιμολόγηση. Ακριβώς δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, ο Ιωνικός σερβίρει την πιο ωραία σαρδέλα που έχω φάει ποτέ (με εξαίρεση ίσως κάποιες φορές στην Λέσβο) -ψωμωμένη και ψημένη τέλεια. Και δεν είναι μόνο αυτή, όλα τα φαγητά του είναι ένα και ένα: τα βουτυράτα χόρτα, η φάβα, οι τηγανητές (σαν σπιτίσιες) πατάτες, η ανάλαφρα τηγανισμένη ψίχα γαρίδας, οι κουτσομούρες με το χρυσαφί τραγανό περίβλημα. Στο ήσυχο δρομάκι όπου απλώνονται τα τραπέζια νιώθεις αίσθηση γειτονιάς, σαν να πήγες αρκετές δεκαετίες πίσω. Γ.Π.

Προύσης 17, Νίκαια, Τ/ 210-49.20.202

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Νίκαια τρώει σουβλάκι με σάλτσα και χειροποίητο γύρο στον Μπίλη απ’ το ‘77Η Νίκαια τρώει σουβλάκι με σάλτσα και χειροποίητο γύρο στον Μπίλη απ’ το ‘77

Στον Βαρδή για σπιτίσια ατμόσφαιρα και μαγειρευτά λουκούμι

Σε μια ήσυχη γειτονιά του Υμηττού βρίσκουμε την ταβέρνα όπου 101 χρόνια μετά, «τρέχουν» οι εγγονές του Βαρδή του αρχικού ιδιοκτήτη και συνεχίζουν την παράδοση. Στον Βαρδή έχει παραδοσιακά κρητικά πιάτα, όλα πεντανόστιμα και μαγειρεμένα με αγνά υλικά με τη συνταγή του παππού Βαρδή και της γυναίκας του: αρνάκι τσιγαριαστό, καλτσούνια με ανθότυρο και μέλι, μυζηθρόπιτα σφακιανή και στάκα. Στο μενού βρίσκουμε και σπιτικά μαγειρευτά, όπως ντολμάδες και σνίτσελ χοιρινό κρασάτο. Μ.Π.

Καισαρείας 9, Υμηττός, Τ/ 210-76.29.972

Τσέλιγκας: Στο ιστορικό μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Στέκι πολιτικών, διανοούμενων καλλιτεχνών, ο Τσέλιγκας λειτουργεί από το 1984 στα Εξάρχεια και σερβίρει απλά και καλοφτιαγμένα μεζεδάκια -από στεγνοτηγανισμένες και ζουμερές κουτσομούρες μέχρι κεφτεδάκια, πατάτα οφτή, πικάντικο μπουγιουρντί και στραπατσάδα με καβουρμά. Τα ζαρζαβατικά τους τα ψωνίζουν από τη λαϊκή της Καλλιδρομίου και προμηθεύονται και αρκετά προϊόντα μικρών εγχώριων παραγωγών για τις μαγειρικές τους (βλ. γίγαντες-Ελέφαντες Καστοριάς ή μπάτζο Νάουσας, σφέλα από τη Μεσσηνία κ.α.). Σήμα-κατατεθέν του μαγαζιού, η «ντομάτα της Χαράς»: μια ντομάτα ολόκληρη, καθαρισμένη απ’ το κοτσάνι και χαραγμένη περιμετρικά, σερβιρισμένη μόνο με ελαιόλαδο, ρίγανη και ελιές. Οι περισσότερες παρέες τιμούν το τσίπουρο. Εκτός από τις χύμα επιλογές θα βρείτε και εμφιαλωμένο από την ποτοποιία Γάτσιου στην Ήπειρο. Γ.Π.

Ζωοδόχου Πηγής 50, Εξάρχεια, Τ/210-38.09.023

Μικρά Ασία: μπεϊτί κεμπάπ και κιουνεφέ στην πλατεία

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Το τσιτσίρισμα που κάνει το κλαριφιέ βούτυρο όταν πέφτει από το μπρίκι στο μπεϊτί δίνει το σήμα ότι το φαΐ είναι έτοιμο. Το ζουμερό κεμπάπ ρολαρισμένο σε λεπτή, χειροποίητη πίτα και σερβίρεται με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, μαϊντανό, γιαούρτι με σουμάκ και υπέροχο, βουτυράτο ρεβυθοπίλαφο -είναι μία από τις σπεσιαλιτέ της Μικράς Ασίας και δεν λείπει από κανένα, σχεδόν, τραπέζι. Στο οικογενειακό κεμπαπτζίδικο-εστιατόριο του Παγκρατίου (το πρώτο κατάστημα της Κυψέλης, είναι προσωρινά κλειστό) βρίσκουμε και άλλες, εξίσου απολαυστικές ανατολίτικες γεύσεις: λεπτή και τραγανή παστουρμαδόπιτα, καυτερό εσμέ (άλειμμα από ντομάτα και πιπεριές), χειροποίητο ντονέρ από μοσχάρι γάλακτος, τρομερό γιαουρτλού. Με προσυνεννόηση φτιάχνουν και εξαίσιο ατζέμ πιλάφ ενώ για το τέλος του γεύματος, αν σας μείνει χώρος, παραγγείλτε το ξεροψημένο στα κάρβουνα κιουνεφέ. Γ.Π.

Πλατεία Μεσολογγίου 2-4, Παγκράτι, Τ/210-33.00.733

Κουτούκι (Πρώην Καλοζύμη): Στην κρυμμένη αυλή του Χαλανδρίου

Φωτογραφίες: Μαρίνα Πετρίδου

Πίσω από μια διπλοκατοικία στο Χαλάνδρι κρύβεται ένα ταβερνάκι με ατμοσφαιρική, νοσταλγική αυλή. Επιγραφή δεν υπάρχει. Θα δείτε μόνο λίγες λέξεις γραμμένες στο στον τοίχο, στο στενό διαδρομάκι που χωρίζει το ένα κτίριο από το διπλανό του. Προσπεράστε τα αυτοκίνητα των κατοίκων που παρκάρουν εκεί και έπειτα την ανοιχτή καγκελόπορτα για να βγείτε ξαφνικά σε μια εντελώς χωριάτικη αυλή με ασβεστωμένα δεντράκια, γλάστρες και γατούλες. Θα σας σερβίρουν κλασικούς ταβερνίσους μεζέδες: φάβα, ρεβύθια φούρνου και μπακαλιάρο σκορδαλιά και παϊδάκια. Έχουν και πιο έμπειρα κοψίδια όπως γαρδουμπάκια λαδορίγανη, σουβλάκι με πρόβειο κρέας και ωραίο αγριογούρουνο. Γ.Π.

Υψηλάντου 5, Χαλάνδρι, Τ/ 210-68.54.234

Στον Μπαρμπαλέξη για τσεβιζλέ και ταψί κεμπάπ

Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την Αντιόχεια. Στην Αθήνα ήρθαν το 1960. Ο Μπαρμπαλέξης στην προσφυγική γειτονιά της Νέας Χαλκηδόνας άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το εσωτερικό είναι περιποιημένο, με όμορφες πινελιές Ανατολής και υπογεγραμμένες φανέλες της ΑΕΚ στους τοίχους κι o εξωτερικός του χώρος στην απέναντι πλευρά του δρόμου έχει την τιμητική του αυτή την εποχή. Οι σερβιτόροι κάνουν ελιγμούς ανάμεσα στα παρκαρισμένα και τα κινούμενα αυτοκίνητα για να μεταφέρουν τα πιάτα, τα πιτσιρίκια παίζουν στην παιδική χαρά κι οι μεγάλοι μοιράζονται όσα έχουν τικάρει στον κατάλογο- μπλοκάκι, ο οποίος έχει ένα σωρό επιλογές. Πάρτε το τσεβιζλέ, ένα άλειμμα κόκκινης πιπεριάς πικάντικο και καρυδάτο, το φτόιρ, ένα πολύ γευστικό πιτάκι με σπανάκι και τυρί, κι αν δεν κινηθείτε προς ένα κλασικό κεμπάπ, δοκιμάστε το ταψί κεμπάπ, μοσχαρίσιο κρέας δηλαδή, με πατάτα, ντομάτα και πιπεριά, που ψήνεται στον φούρνο καλυμμένο με ζύμη. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε στο πλάι τους και λίγο αϊράνι, σβήνει ωραία την κάψα. Από τα γλυκά το καζάν ντιπί δεν με τρέλανε, το κιουνεφέ τους όμως είναι ωραίο φινάλε. Α.Σ.

Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκηδόνα, Τ/210-25.83.415

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα αγαπημένα μας ανατολίτικα εστιατόρια στην ΑθήναΤα αγαπημένα μας ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα

Λέσβιον: από τη Λέσβο στο Γαλάτσι, με αγάπη

Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ιδού πώς εννοούν το ουζερί στη Λέσβο. Αυθεντικό, συγκεκριμένο, χωρίς πολλά πολλά, τίμιο και οικονομικά προσιτό. Από αυτή την κουζίνα στο Γαλάτσι έχουν παρελάσει δεκάδες χιλιάδες γαύροι μαρινάτοι, λακέρδες και παστές σαρδέλες -παπαλίνες Καλλονής μόνο στην εποχή τους. Ενίοτε θα βρείτε και τρανούς μεζέδες όπως στείρα στιφάδο και τηγανητές ουρές πεσκανδρίτσας. Λειτουργεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια από την οικογένεια του Περικλή Κακαρώνη. Εδώ το ελαιόλαδο και οι ελιές είναι Μυτιλήνης, το χταπόδι στα κάρβουνα δεν είναι λιώμα, αλλά μασητερό όπως το τρώνε οι Λέσβιοι, το λαδοτύρι ΠΟΠ και αψύ και τα ράφια κυρτωμένα από τα ούζα. Ν.Μ.

Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι, Τ/210-29.23.689

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με το μελάνι τους και μελιτζάνες από το ΛέσβιονΣουπιές με το μελάνι τους και μελιτζάνες από το Λέσβιον

Σισλί: χαϊντάρι και μαντί σε πράσινη αυλή

Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου

Η πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, το δροσερό χαϊντάρι (τζατζίκι με καρότο και αγγουράκι τουρσί), η καυτερή εσμέ, οι τα μαντί, τα τουκουρούκ κιοφτέ (μοσχαρίσιοι κεφτέδες ψημένοι στη σχάρα, με σουμάκ) και τα νόστιμα μαντί, που τα φτιάχνουν μεγαλούτσικα και τα περιχύνουν με γιαούρτι και σάλτσα πιπεριάς, τα καλοκαίρια βγαίνουν έξω. Μαζί με τα σουτζουκάκια, τα κεμπάπ, που στο πλάι τους έχουν ψητή πιπεριά και πλιγούρι, τα μπορέκια, τα τας κεμπάπ και τους γεμιστούς κολοκυθανθούς, που φτιάχνουν αυτή την εποχή. Πίσω από το πέτρινο κτίριο, κάποτε χάνι, πάνω στην Μεσογείων, που φιλοξενεί το Σισλί, κρύβεται μια αυλή στρωμένη με χαλικάκι, τριγυρισμένη από πράσινο, με τραπέζια και ξύλινους πάγκους κι ένα ξύλινο παλιό ψυγείο του μπακάλη σε μια γωνιά. Και τα γλυκά έχουν άρωμα Ανατολής σ’ αυτό το μαγαζί που μαγειρεύει νόστιμα πιάτα πολίτικα, σμυρνέικα και ποντιακά. Οπότε κλείνεις με κιουνεφέ, κατμέρ, καζάν ντιπί και όχι μόνο. Α.Σ.

Λεωφόρος Μεσογείων 376, Αγία Παρασκευή. Τ/210-60.08.885

Ραντεβού στο Παγκράτι, στο Χατίρι

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Στο Χατίρι το μενού είναι πολύ ιδιαίτερο και το μιξ που κάνουν ασυνήθιστο. Σερβίρουν από αντρεκότ και γαλλική κρεμμυδόσουπα μέχρι ναπολιτάνικες πίτσες και παραδοσιακά μαγειρευτά, σε έναν χώρο που θυμίζει αστικό αθηναϊκό σπίτι της δεκαετίας του 1960. O Μάριος Παπαδήμας φτιάχνει καθημερινά μαγειρευτά για τους πιστούς πελάτες του – κυρίως κατοίκους της γειτονιας. Ένα όσπριο, ένα λαδερό, δύο κρέατα, δύο ψάρια. Καμιά τριανταριά πιάτα που εναλλάσσονται με ό,τι βρίσκει στην αγορά: μοσχαράκι στρογκανόφ, ψαρόσουπες, ρεβύθια με φινόκιο και κουρκουμά. Το βραδινό μενού το σερβίρουν μετά τις 9.00 το βράδυ και είναι τελείως διαφορετικό από το μεσημεριανό. Ο συνέταιρος Γιώργος Κωστόπουλος ετοιμάζει ναπολιτάνικες πίτσες, αντρεκότ, γαλλική κρεμμυδόσουπα και ωραίες μακαρονάδες όπως μια ζουμερή αυθεντική καρμπονάρα. Μ.Π.

Ριζάρη 28, Παγκράτι, Τ/ 210-72.32.333

Η Καραβαϊκή των βορείων προαστίων

Εδώ δίνουν ραντεβού οι παρέες των βορείων προαστείων για να βρεθούν με τους φίλους τους και να πούνε τα νέα των διακοπών. Το όμορφο μεζεδοπωλείο με τα έπιπλα φερ φορζέ, τις καρέκλες θερινού σινεμά και τις κουρελούδες, που δίνουν χρώμα στη διακόσμηση είναι μια έκπληξη στη γειτονιά της Νέας Πεντέλης. Στην αυλή της Καραβαϊκής έχει πάντα δροσιά μια και η θερμοκρασία πέφτει σε σχέση με το κέντρο. Είναι ιδανικό σποτ για να αράξετε με τις ώρες και να απολαύσετε ποτό ή φαγητό. Κάτι ανάμεσα σε καντίνα, αυλή σπιτιού ή beach bar είναι η Καραβαϊκή. Ένας κήπος για να απολαμβάνουμε, εκτός από μπίρες και ρακές, νόστιμους μεζέδες σε πολύ καλές τιμές. Ξεχωρίσαμε τα μπιφτεκάκια και το πεϊνιρλί ενώ για επιδόρπιο το κιουνεφέ με παγωτό. Μ.Π.

25ης Μαρτίου 3, Νέα Πεντέλη, Τ/ 210-60.96.165

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Στέπα των Εξαρχείων έγινε το στέκι του φετινού καλοκαιριούΗ Στέπα των Εξαρχείων έγινε το στέκι του φετινού καλοκαιριού

Στη Νέα Σμύρνη, στο Döner.Τzh, για ντονέρ και μαντί

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Ο Γιλμάζ με τη γυναίκα του Σουλτάν σερβίρουν πιάτα της τουρκικής κουζίνας που δύσκολα συναντάμε σε αντίστοιχα μαγαζιά στην Αθήνα. Ψήνουν το ντονέρ σε «ντονέρ μεκάν» μια μαντεμένια κατασκευή, με ειδικά ραφάκια όπου τοποθετούνται και καίγονται τα ξύλα και από μπροστά η κάθετη σούβλα ψήνει το κρέας ομοιόμορφα. Το μενού έχει επίσης, μαντί, χειροποίητα ζυμαράκια γεμιστά με μοσχαρίσιο–αρνίσιο κιμά, τα σερβίρουν με ξινούτσικη σάλτσα από σπιτικό γιαούρτι, σκόρδο, λίγο λιωμένο βούτυρο, δυόσμο, άγριο βασιλικό από την Τουρκία και δύο διαφορετικές καυτερές πιπεριές. Στο τέλος φέρνουν ένα γλυκό πολύ πληθωρικό, κάτι μεταξύ γαλακτομπούρεκου και κιουνεφέ. Μ.Π.

Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.10.411

Καφενείο Αλλιώς: Μια αλλιώτικη πρόταση στην Κυψέλη

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Η διακόσμηση είναι λιτή από άποψη. Τα χρώματα στις αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ. Θυμίζει καφενείο, αλλά στην πιο επιμελημένη εκδοχή του. Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και το μενού. Στην ανοιχτή κουζίνα του καφενείου βρίσκεται η Μαρίνα Φαρασοπούλου. Οι ιδέες της βασίζονται στη λογική του καφενείου ή ενός συνοικιακού ταβερνείου, αλλά το πάει ένα βήμα παραπέρα. Ψάχνει πολύ τις πρώτες ύλες και μαγειρεύει πιάτα απλά, νόστιμα και κάπως νοσταλγικά. Μ.Π.

Κερκύρας 17-19, Κυψέλη, Τ/ 6955-113.063

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜερικοί το προτιμούν καυτερό: Τα spicy κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην ΑθήναΜερικοί το προτιμούν καυτερό: Τα spicy κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην Αθήνα

Οινομαγειρίον Ζωοδόχος Πηγή: ήσυχες βραδιές στα Καμίνια

Το κοκκινιστό μοσχαράκι της Ζωοδόχου Πηγής
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Στο Οινομαγειρείον που ανοίγει το βραδάκι μετά τις 8 καθόμαστε στα τραπεζάκια έξω και απολαμβάνουμε τις γλυκές βραδιές. Τρώμε καλομαγειρεμένα φαγητά, σπιτικές συνταγές και κυρίως μεζέδες. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τους λαχανοντολμάδες και το «λιβανέζικο», ένας πολύ νόστιμος μεζές: πιτάκια αραβικά γεμισμένα με μπαχαράτο κιμά, σερβιρισμένα με φρέσκια ντομάτα, γιαούρτι και μαϊντανό. Από τα ψητά αξίζουν το κεμπάπ, γευστικό και κάπως πιο ελαφρύ από άλλα μαγαζιά. Και το συκώτι, είναι πολύ μαλακό σχεδόν λιώνει στο στόμα και συνοδεύεται με μια πορτοκαλένια σάλτσα μουστάρδας. Μ.Π.

Κατσούλη 77, Καμίνια, Τ/210-48.14.438

Στην αυλή του Μιχάλη για μπιφτέκι με ντομάτα όνειρο

Η ταβέρνα του Μιχάλη έχει μεγαλώσει γενιές. Σχεδόν κρυμμένη σε έναν συνοικιακό δρόμο, στην κάτω πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, με μια υπέροχη αυλή πνιγμένη στο πράσινο. Είναι το αγαπημένο μυστικό των Χαλανδριωτών καλοφαγάδων. Στον Μιχάλη τρώμε όλα τα κλασικά μιας ελληνικής ταβέρνας: έξοχο τζατζίκι, καλομαγειρεμένα χόρτα, κολοκυθάκια τηγανητά και ένα λεπτοκομμένο, βουτυράτο και ζουμερό συκώτι. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού όμως είναι το απίθανο μοσχαρίσιο μπιφτέκι του, το οποίο ψήνεται στα κάρβουνα κι έρχεται ζουμερό μέσα, και ξεροψημένο εξωτερικά με ψιλοκομμένες ολόγλυκες, φρέσκες ντομάτες από πάνω. Είναι όνειρο. Μ.Π.

Βαλαωρίτου 20, Χαλάνδρι, Τ/ 210-68.15.166

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕδώ τρώμε τα ωραιότερα μπιφτέκια της Αθήνας: 17 μαγαζιά που τα φτιάχνουν μαστόρικαΕδώ τρώμε τα ωραιότερα μπιφτέκια της Αθήνας: 17 μαγαζιά που τα φτιάχνουν μαστόρικα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Low budget

Εστιατόρια

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Μεζεδοπωλεία - Ουζερί

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Εξάρχεια

Κολωνάκι

Νίκαια

Παγκράτι

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών