ΕΞΟΔΟΣ

9 μπεργκεράδικα για να φας το μπέργκερ το σωστό

Γυρίσαμε (ξανά) όλη την Αθήνα και φάγαμε μπέργκερ. Τσιζ, bbq, veggie, με μπέικον, με pulled pork, με διπλό μπιφτέκι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και καταλήξαμε σε αυτή λίστα.

25.11.2022| Updated: 05.12.2022
9 μπεργκεράδικα για να φας το μπέργκερ το σωστό

Δεν είναι εύκολο να καταλήξεις στα αγαπημένα σου μπέργκερ. Πρέπει να φας πολλά, να πας από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη, να δοκιμάσεις τα κλασικά, αλλά και τα πιο πρωτότυπα. Να θυμηθείς, να κρατάς σημειώσεις, να κάνεις με λίγα λόγια τη δουλειά μας. Αυτό κάναμε και σε αυτή τη λίστα, ξεχυθήκαμε σε όλη την Αθήνα, δοκιμάσαμε αυτά και άλλα τόσα τουλάχιστον και ιδού τα αγαπημένα μας. Αυτά που αν μας πουν οι δικοί μας φίλοι, “πάμε για μπέργκερ σήμερα;”, θα τους πάμε εκεί με τα μάτια κλειστά. Enjoy!

Talking Breads για το τέλειο bacon mushroom melt

Το μπριοσένιο ψωμάκι του Talking Breads μοσχοβολάει βούτυρο, είναι λεπτό και ζουμερό, και τόσο μα τόσο πεντανόστιμο. Το μπιφτέκι κρεάτινο, το τυρί είναι τσένταρ, και η ισορροπία του ονείρου. Όλα χειροποίητα, με υλικά επιλεγμένα ύστερα από ψάξιμο και νοιάξιμο. Το κλασικό τσιζ τους περιέχει τσένταρ, iceberg, πίκλες, ντομάτα και T/B sauce, αλλά το αγαπημένο μου είναι το bacon mushroom melt που φτιάχνεται με διπλό τσένταρ, μανιτάρια, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και T/B sauce, και κάθε φορά που το απολαμβάνω νοσταλγώ εκείνο το ονειρεμένο bacon mushroom melt της γενιάς μου, όταν στα 90’s κάναμε ουρές στο κατάστημα του Συντάγματος για να το φάμε στα Wendys’ με τα τετράγωνα μπιφτέκια. Ν.Μ.

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, Τ/211-18.39.731

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε τα πιο επικά σάντουιτς της Αθήνας;Πού τρώμε τα πιο επικά σάντουιτς της Αθήνας;

Tarantino: τσιζ με τηγανητές γλυκοπατάτες


Έκανε ντεμπούτο στην Ερνέστου Εμπράρ στη Θεσσαλονίκη, μια εποχή που ακόμα δεν είχαμε ανακαλύψει ούτε και στην Αθήνα τις διαβολεμένα νόστιμες τηγανητές γλυκοπατάτες, οι οποίες μάλιστα ήταν αφειδώς καρυκευμένες στην εντέλεια. Τις θυμάμαι λες και τις έφαγα εχθές, μαζί με το νόστιμο μπέργκερ τους με μπιφτέκι 100% από black angus. Μπέργκερς και γλυκοπατάτες φτιάχνονται εξίσου πετυχημένα πλέον και στο κατάστημά τους στην Αθήνα. Το μπιφτέκι τους είναι νόστιμο και ζουμερό, ψημένο medium, αν δεν το ζητήσετε αλλιώς, μέσα σε σούπερ ψωμάκι μπριός, βουτυρένιο, μυρωδάτο, λεπτό και μαλακό. Τα μπιφτέκια ζυμώνονται σε περιορισμένο αριθμό καθημερινά – αν τελειώσουν, τελειώσανε. Αγαπώ το τσιζ τους που φτιάχνεται με τσένταρ, tarantino burger sauce, χειροποίητες πίκλες, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι. Ν.Μ.

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι, Τ/210-92.21.659

 

Birdman: το ψαγμένο με τα σπάνια υλικά

Τούτο το μπέργκερ έχει ορκισμένους οπαδούς, σε βαθμό εθισμού. Το αντικείμενο του πόθου τους υλοποιήθηκε στη διάρκεια του lockdown της πρώτης καραντίνας, και έκανε πολύ κόσμο σούπερ χαρούμενο. Ακόμα και τώρα που έμπλεξα κι εγώ μαζί του, δεν είμαι σίγουρη ότι στα 13,50 ευρώ χωρίς πατάτες είναι value for money, αλλά είναι οπωσδήποτε μια σοβαρή και ψαγμένη λιχουδιά, φτιαγμένη με καλοδιαλεγμένα υλικά κορυφαίας ποιότητας. Μέσα στο ψωμάκι τους, που είναι ένα αφράτο potato roll που ετοιμάζουν καθημερινά, περιέχονται τέσσερις φέτες american cheese δικής τους εισαγωγής, δύο λεπτά μπέργκερ ζυμωμένα με εξονυχιστικώς διαλεγμένα κομμάτια κρέατος από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, μαρούλι και κρεμμύδι λεπτοκομμένα και σούπερ τραγανά, και tonkatsu κέτσαπ μια γαστρονομική αποκάλυψη. Το ζητάς με το όνομά του και χωρίς να προσθαφερείτε υλικά – είναι μελετημένο, ζυγισμένο, ακριβές. N.M.

Βουλής 35 και Σκούφου 2, Σύνταγμα, Τ/210-32.12.800

 

Νew Orleans, η σπουδαία ανακάλυψη στην Πεύκη

Ενα μικρό μπεργκεράδικο, ίσα ίσα μια κουζίνα, με πάγκους εξωτερικά, που εξυπηρετεί και το αδελφάκι του, την Κaramuza, στα σύνορα Αμαρουσίου – Πεύκης. Το New Orleans έχει ζουμερά μπέργκερ, με καλά υλικά σε μετρημένες εκδοχές. Από τα πιο δημοφιλή, το απλό και μικρό cheese, που περιέχει τσένταρ και new orleans sauce, αλλά και το πληθωρικό Double B με διπλό μπιφτέκι, καπνιστό προβολόνε, μπέικον και τσάτνεϊ μπέικον. Έχει και ένα με BBQ σος, που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά και pulled pork με πικάντικη σος, που δεν με τρελαίνει. Αυτό που ξεχωρίζω, πέρα από τα δύο πρώτα, είναι το Veggie Burger που έχει νόστιμα, τραγανά λαχανικά (κολοκύθι, μελιτζάνα, μανιτάρια, κρεμμύδια) μέσα σε potato bun που ζυμώνεται καθημερινά στην κουζίνα τους. Επιτέλους, όχι άλλο φαλάφελ σε burger! Ν.Λ.

Περικλέους 42, Μαρούσι, Τ/213-03.32.032

 

Po Boy’s: Βrisket, καπνιστό μπιφτέκι και άλλες ιστορίες

Εντάξει. Σ’ αυτό το νεανικό στέκι του Ψυρρή, με τις αφίσες από συναυλίες του Λιτλ Ρίτσαρντ και του Μάντι Γουότερς στους τοίχους και τον Μπουρντέν δίπλα στην κουζίνα του τρως σούπα gumbo (χαρακτηριστική της Λουιζιάνα), χοιρινό που σιγοψήνεται/σιγοκαπνίζεται με τον τρόπο συνηθίζουν στις νότιες πολιτείες της Αμερικής και hanger steak ψημένο στον ξυλόφουρνο. Δεν είναι ακριβώς μπεργκεράδικο. Αλλά στο μενού του βρίσκεις και 16 μπέργκερ, άλλα πιο μαζεμένα κι άλλα που… εκπροσωπούν επάξια την αμερικάνικη υπερβολή. Ο Βασίλης Σπόρος κλείνει σε ψωμάκι πολλά και διάφορα, ανάμεσα στα οποία και κάποια classics της κουζίνας του, όπως το brisket ή το εξίσου δημοφιλές ξεψαχνισμένο χοιρινό. Για κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε το Holy Cow! με το καπνιστό μπιφτέκι, που έρχεται ροζ στο εσωτερικό, πλην όμως ψημένο (δεν είναι rare, το χρώμα έχει να κάνει με το κάπνισμα), παρέα με τσένταρ, παρμεζάνα, λευκή BBQ σος, άισμπεργκ, ρόκα και πίκλες – εγώ το παραγγέλνω χωρίς τα καραμελωμένα κρεμμύδια γιατί γίνεται αρκετά γλυκό. Και αυτό με το τραγανό τηγανητό κοτόπουλο είναι πολύ καλό, το ωραίο πανάρισμα του δίνει έξτρα πόντους. Α.Σ.

Αγαθάρχου 12, Ψυρρή, Τ/210-32.34.672

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒόλτα στο Σύνταγμα; 19 σημεία για φαί και ποτό ανάμεσα στα ψώνιαΒόλτα στο Σύνταγμα; 19 σημεία για φαί και ποτό ανάμεσα στα ψώνια

Smash n’bun: Με ωραίες ιδέες και προσεγμένα υλικά

Στο μπεργκεράδικο του Κολωνακίου τον πρώτο λόγο έχουν τα smash burgers, με κιμά από μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών κι ωραίο χειροποίητο πατατοψωμάκι. Μ’ αρέσει το Μoldo με τα κρεμώδη μανιτάρια, το βιολογικό τσένταρ και την μαγιονέζα ψητού σκόρδου, μ’ αρέσει και το Butter με το βούτυρο που έχει υποστεί ζύμωση, είναι αμφότερα ισορροπημένα κι όσο πρέπει κρεατένια. Για τους πληθωρικούς τύπους υπάρχει και το The Big Smash, που έχει δύο μπιφτέκια και ένα τρίτο ψωμάκι ανάμεσά τους. Παρότι το πατικωμένο με την ειδική πρέσα μπιφτέκι είναι το κεντρικό θέμα εδώ, το λέει και το όνομα, εγώ από την πρώτη μέρα έχω αδυναμία στο Hot Korean Chick, με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο και kimchi slaw, χειροποίητες πίκλες και μια σάλτσα μαγιονέζας-μουστάρδας για παρέα – το καυτερό κορεάτικο τουρσί ανεβάζει τον λεβιέ της έντασης και του πάει πολύ. Α.Σ.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, Τ/210-72.49.802

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε τα καλύτερα hot dog στην ΑθήναΠού τρώμε τα καλύτερα hot dog στην Αθήνα

Guerilla Chef Burgers, για εκείνο το νοσταλγικό τσιζ

Δεν έχει πολλά πολλά αυτό το burger και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Τη στιγμή που πολλά μπεργκεράδικα συναγωνίζονται για το ποιο θα χωρέσει τα περισσότερο ή τα πιο εξεζητημένα υλικά ανάμεσα σε δύο ψωμιά, ο Guerilla Chef (ή αλλιώς Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem) στο μικρό του μαγαζί στα Εξάρχεια προσφέρει ένα μόνο προϊόν. Ο κατάλογος ξεκινάει και τελειώνει με ένα απλό, τίμιο τσίζμπεργκερ. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί, κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα σε αφράτο μπριός. Η κλασική συνταγή νικάει. Διαλέγεις αν θέλεις μονό ή διπλό μπιφτέκι, παίρνεις και μια craft μπίρα από το ψυγείο και συνεχίζεις χορτάτος και ευχαριστημένος. Απλά και εύκολα. Γ.Π.

Σολωμού 33, Εξάρχεια, Τ/213-02.87.944

 

Burger Joint: την πρώτη φορά τη θυμάσαι πάντα

Όποιος θυμάται το πρώτο Burger Joint στη Γλυφάδα, με το πάτωμα-σκακιέρα, να σηκώσει το χέρι και να πει «Tότε, το  Βurger Joint ήταν καλύτερο». Εκεί θυμάμαι να τρώω πρώτη φορά (εκτός αλυσίδων μαζικής παραγωγής) πραγματικό burger, απ’ αυτά που δικαιολογούν όλη τη φασαρία που γίνεται για την πιο γνωστή διατροφική αμερικανιά. Ναι, και εμένα μου άρεσε περισσότερο το Burger Joint τότε, στην πρώτη του φάση, ωστόσο και σήμερα το θεωρώ μια απ’ τις πιο σταθερές και νόστιμες επιλογές όταν λιγουρεύομαι μπεργκεράκι. Το cheeseburger (η κλασική επιλογή) έχει μπιφτέκι τόσο λιπαρό και τόσο κρεατένιο όσο πρέπει, τα υλικά είναι σε ισορροπία, το ψωμάκι θα μπορούσε να βελτιωθεί-να γίνει λίγο λιγότερο ψωμένιο και λίγο πιο…πατατόψωμο- λίγο αλλά δεν βαριέσαι, τη δουλειά τη κάνει. Τις φορές που έχω όρεξη για κάτι παραπάνω (έως κάτι πολύ παραπάνω) ανταλλάζω το cheeseburger με το The Duke. Εδώ έχουμε μοσχαρίσιο μπιφτέκι 180 γρ., φοντίνα, μπρι, διπλό μπέικον, τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού και μαγιονέζα με λάδι τρούφας. Για κάτι πιο light (not) το Crispy Chicken με το τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με βγάζει ασπροπρόσωπη. Α, και coleslaw μην ξεχάσεις. Γ.Π.

The Burger Joint, Λεωφ Ελ. Βενιζέλου 93, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.12.500 / Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, Τ/210-89.40.260 κ.α.

 

Juicy Grill: κατά πολλούς… το κορυφαίο

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία δέκα ετών στον Χολαργό το Juicy Grill άνοιξε το 2019 και στο κέντρο. Ένα μαγαζί πιο εστιατορικό με έχει μεγάλη σάλα με πολλά τραπέζια μέσα αλλά και έξω που είναι πάντα γεμάτα. Το Juicy Grill σερβίρει περισσότερα από 20 μπέργκερ που φτιάχνονται εδώ από το μηδέν την ώρα της παραγγελίας. Φρέσκος μοσχαρίσιος κιμάς γίνεται μπιφτέκι, πάντα ψημένο medium, ώστε να είναι ζουμερό, χρησιμοποιούν φρέσκα λαχανικά, οι μαρινάδες και οι σάλτσες είναι χειροποίητες -πάνω από δεκαπέντε διαφορετικές- και το ψωμάκι brioche μαλακό και φρέσκο όπως πρέπει. Το αγαπημένο μας burger στο Juicy Grill είναι το πικάντικο και best seller Donald Pank με μπιφτέκι, panko μανιτάρι portobello, τυρί monterey jack, διπλό μπέικον, chipotle aioli mayo και το Bill Murray και αυτό πικάντικο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με cheddar, chipotle mayo, iceberg, ντομάτα, και σπιτικά fried onion strings. Στα συν και οι φρέσκιες τηγανητές πατάτες που συνοδεύουν όλα τα burger, αν θέλετε πιο ελαφρύ συνοδευτικό μπορείτε να ζητήσετε πράσινη σαλάτα. Μ.Π.

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, T/210-32.29.027 & Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, T/210-65.32.707

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦάγαμε όλα τα burger της Αθήνας και αυτά είναι τα 10 καλύτεραΦάγαμε όλα τα burger της Αθήνας και αυτά είναι τα 10 καλύτερα

Street food

Εστιατόρια

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Γλυφάδα

Εξάρχεια

Κολωνάκι

Κουκάκι

Μαρούσι

Νέα Σμύρνη

Σύνταγμα

Χολαργός

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών