ΕΞΟΔΟΣ

Σε αυτά τα 26 ιταλικά εστιατόρια τρως όπως στην Ιταλία

6 food editors, 26 ιταλικά εστιατόρια, 106 μακαρονάδες. Για 1 μήνα ζήσαμε σαν Ιταλίδες στην Αθήνα. Και ευπειθώς αναφέρουμε.

01.04.2022| Updated: 24.11.2022
Σε αυτά τα 26 ιταλικά εστιατόρια τρως όπως στην Ιταλία

ΚΕΝΤΡΟ

Cupola

Ο χώρος στο ισόγειο, με τα κατσαρολικά στον ένα τοίχο και το φωτεινό «butta la pasta» -«βάλε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα»- ακριβώς απέναντι, είναι ζεστός και άνετος, μπορείτε όμως να καθίσετε και στα τραπέζια στον πεζόδρομο, δίπλα στις σόμπες. Η κουζίνα, την οποία από το περασμένο καλοκαίρι επιμελείται ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης, διατηρεί πολλά από τα παλιά δημοφιλή της πιάτα, εμπλουτίζεται όμως και με νέα, ενίοτε πιο ασυνήθιστα. Τα arancini με την καπνιστή scamorza έχουν μια ευχάριστη κάψα, χάρη στη spianata, και σερβίρονται πάνω σε stracciatella με λίγο baby μαρούλι, για δροσιά. Μαζί με το Vitello tonnato, με λεπτοκομμένο μοσχάρι, γευστική σάλτσα τόνου, ραπανάκι, παστό λεμόνι, καπαρόμηλα και τηγανητή κάπαρη, σε βάζουν όμορφα στο κλίμα. Για μετά υπάρχουν ναπολιτάνικες πίτσες που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο σε διάφορες εκδοχές, αλλά και νόστιμα αλ ντέντε ζυμαρικά – εκείνα τα πολύ ωραία strozzapreti με πέστο φυστικιού Αιγίνης και grana padano τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Στο τέλος μην παραλείψετε το πολύ αφράτο, καλοφτιαγμένο τιραμισού, που το περιχύνουν με εσπρέσο με το που φτάνει στο τραπέζι. Α.Σ.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, T/211-41.17.444. Δευτέρα έως Πέμπτη 19.00-00.30, Παρασκευή με Κυριακή 12.30-00.30. Τιμές: 30-35 ευρώ/άτομο.

 

Brigante

Τόσες φορές που έχω διασχίσει την Ξενοφώντος, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι υπάρχει ένα μέρος χαριτωμένο και απλό για να φάει κανείς μια ωραία Amatriciana. Αυτό είναι το Brigante, μια μοντέρνα τρατορία κρυμμένη σε μια στοά στο Σύνταγμα. Όσοι εργάζονται τριγύρω προμηθεύονται από εδώ panini και σαλάτες, ελαφριά ποιοτικά γεύματα για το διάλειμμα από τη δουλειά. Ο κατάλογος όμως δεν τελειώνει εκεί: ιταλική πίτσα, νόστιμα ζυμαρικά και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας σερβίρονται από τον σεφ και ιδιοκτήτη Κώστα Γαρυφάλλου, ο οποίος για χρόνια εργαζόταν στη νότια Ιταλία. Εκεί έμαθε την πίτσα με λεπτό ζυμάρι και φρέσκα υλικά. Δεν είναι η καλύτερη ιταλική πίτσα της Αθήνας, είναι όμως πολύ καλή για το αντίτιμό της, μια νόστιμη επιλογή στο Σύνταγμα που έχει γεμίσει από κάθε λογής εστιατόρια με υπερκοστολογημένο φαγητό για επισκέπτες και ταξιδιώτες της μισής μέρας. Σίγουρα η πίτσα εδώ δεν είναι τέτοια. Η Αmericano έχει σάλτσα ντομάτας, mozzarella, σαλάμι spianata & chili, όλα σε σωστή ποσότητα. Τα ζυμαρικά τους είναι φρέσκα και συνήθως σωστά βρασμένα, σε συνταγές ιταλικές, απλά δοσμένες. Ωραίο παγωτό, λίγα επιδόρπια και μερικές επιλογές σε εμφιαλωμένο κρασί – όπως το φαγητό, έτσι κι αυτό έχει δίκαιη τιμολόγηση. Ν.Δ. 

Ξενοφώντος 6, Σύνταγμα, Τ/211-18.21.400. Καθημερινά: 07.30-21.00, Σάββατο 11.00-20.00, Κυριακή κλειστά. Τιμές: 15-20 ευρώ/άτομο.

 

Ovio

Στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, στο κέντρο της Αθήνας, σερβίρουν μοντέρνα ιταλική κουζίνα. Δεν θα σας λείψουν τα κλασικά, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε καινούργιες γεύσεις, θα βρείτε κάποιες ιδέες που συνδέουν τη γαστρονομία των γειτόνων μας με την Ανατολή – βλ. πίτσα λαχματζούν με salsiccia. Παρά τον κόσμο που μαζεύει, το μαγαζί παραμένει cosy – αγαπημένο μας σημείο το ζεστό πατάρι. Η Cacio e pepe με φρέσκια τρούφα, η βουτυράτη Pomodoro e basilico με σπαγγέτι chitarra, η πορκέτα με σάλτσα εσπρέσο και τα τρυφερά νιόκι με ποσέ αχλάδι και «μπισκότο» από καρύδια είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα, μαζί με τη ναπολιτάνικη πίτσα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Γ.Π.

Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, Τ/211-41.15.755. Δευτέρα-Σάββατο: 12:30-00:30, Κυριακή: 18:00-12:30.  Τιμές: 30-40 ευρώ/άτομο.

 

Trattoria Capanna

Από τη μία είναι κολωνακιώτικο και του φαίνεται – στις τιμές και στις κουβέντες των διπλανών. Από την άλλη, σερβίρει πραγματικά καλή πίτσα, πάστα και ριζότο – κάτι που, παρά την πληθώρα ιταλικών εστιατορίων σ’ αυτή την πόλη, δεν είναι δεδομένο. Τις μέρες με λιακάδα μας αρέσουν τα τραπέζια του πεζόδρομου για μια Regina fior di latte με χειροποίητη μοτσαρέλα και βασιλικό και για τη φρεσκάδα της καλοφτιαγμένης Pomodoro. Την κατάλληλη εποχή σερβίρουν και τις ωραιότερες ταλιατέλες με σπαράγγια. Έρχονται πράσινα απ’ τον ζωμό και μοσχοβολάνε άνοιξη. Πολύ καλό και το τιραμισού τους. Γ.Π.

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι, Τ/210-72.41.777.

Καθημερινά: 13:00-01:00. Τιμές: 35-40 ευρώ/άτομο, χωρίς ποτό. 

 

Santa Lucia

Στην cosy τρατορία της Βασιλικής Παπαθεοδώρου και του Μανώλη Αναγνωστάκη το μικρό μενού απαρτίζεται κυρίως από κλασικά. Αν λαχταρήσατε αυθεντική καρμπονάρα, εδώ έχουν μια νόστιμη εκδοχή. Κοινός παρανομαστής στα περισσότερα πιάτα που δοκιμάσαμε είναι η φινέτσα. Στη σάλτσα πέστο, λόγου χάρη, το κουκουνάρι μπαίνει ωμό και η χλωρή μυρωδιά του βασιλικού υπογραμμίζεται χωρίς να υπερκαλύπτεται από τον ξηρό καρπό ή από το πολύ διακριτικό σκόρδο. Τα Cacio e pepe είναι καλοφτιαγμένα και κομψά, τα μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα με τις ταλιατέλες γεμάτα νοστιμιά, η Amatriciana με bucatini το καλύτερό μας. Στα συν, η ωραία επιλογή τριμμένης παρμεζάνας. Στο σερί των ντελικάτων γεύσεων και το τιραμισού στο τέλος, ζουμερό, αφράτο, απαλό, με χαμηλές εντάσεις. Ν.Μ.

Αρχέλαου 30, Παγκράτι, Τ/212-10.53.112. 

Τρίτη-Παρασκευή 18:00-00:30, Σάββατο 13:30-00.00, Κυριακή 13:00-19:00, Δευτέρα κλειστά.  Τιμές: 15-20 ευρώ/άτομο.

 

Facce Strane

Το Facce Strane του Ντάριο Φανιόνι λειτουργεί εδώ και περίπου 10 χρόνια, προσφέροντας ιταλική κουζίνα με μικρές παρεκκλίσεις από τις κλασικές συνταγές. Το πρωί και το μεσημέρι ετοιμάζουν περί τα 14 διαφορετικά κρύα πανίνι και καφέ για τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς – βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. Το μεσημέρι και το βράδυ ψήνουν πίτσες με ωραίο μπισκοτένιο ζυμάρι και ετοιμάζουν μακαρονάδες με φρέσκα υλικά. Μας άρεσε η παραλλαγή της Μαργαρίτας με σπάταλο, σπιτικό και ωραίο πέστο βασιλικού, που της πήγαινε πολύ, αλλά και τα linguini καρμπονάρα με κολοκυθάκια – ένα φίνο, ελαφρύ, ανοιξιάτικο πιάτο. Ν.Μ.

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, περιοχή Χίλτον, Τ/210-72.54.500. 

Καθημερινά 9:00-00:30.  Τιμές: 15-20 ευρώ/άτομο.

 

ΒΟΡΕΙΑ

Il Salumaio d’ Atene

Η σαλουμερία της Κηφισιάς δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε value for money εστιατόριο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το φαγητό τους δεν είναι νόστιμο. Τουναντίον. Ωστόσο, το κεντρικό σημείο στην περιοχή όπου βρίσκεται, στο down town της Κηφισιάς, αλλά και η εκλεκτική πελατεία που γεμίζει τα τραπέζια του μικρού μπιστρό από το 1998 μπορούν, ίσως, να αιτιολογήσουν τις αρμυρές τιμές, της τάξης των 20 με 25 ευρώ για ένα πιάτο ριζότο ή πάστα. Ο πολυτελώς ατημέλητος διάκοσμος, το μικρό και πολύ ελκυστικό μενού -από το οποίο θα μπορούσαμε να επιλέξουμε σχεδόν τα πάντα- και, κυρίως, το νόστιμο φαγητό και οι καλές επιλογές κρασιών είναι αρκετά για να ανηφορίσει κάποιος στην Κηφισιά και να απολαύσει το απίθανο πιάτο με τα linguini με άγρια μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας με Vinsanto, τον μαρινάτο σολομό με τα μπλινίς και ένα από τα ελάχιστα Rossini με φουά γκρα αυτής της πόλης. Στα «οπωσδήποτε» είναι το ωραιότερο τιραμισού που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό, καθώς και η βιτρίνα με τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και αλλαντικά κοπής, που μπορεί κανείς να αγοράσει για το σπίτι. Ν.Μ.

Παναγίτσας 3, Κηφισιά, Τ/210-62.33.934. Δευτέρα-Σάββατο 10:00-00:30, Κυριακή 12:30-23:30. Τιμές: 40/άτομο χωρίς τα ποτά.   

 

Giacomo

Αν με ρωτήσετε τι θα θυμάμαι από την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Giacomo, εκτός από τις πολλές επιλογές με τρούφα ως βασικό συστατικό, θα απαντήσω και την περιποιημένη καρμπονάρα, με ένα αυγό ποσέ στην κορυφή και ένα λόφο τριμμένης παρμεζάνας στο σερβίρισμα, για έξτρα pampering. Δεν είναι πάντα το ίδιο νόστιμο το φαγητό στο ιταλικό της Κηφισιάς, αλλά παραμένει μια σταθερά καλή επιλογή για πάστες με θαυμάσια αλ ντέντε και πολύ νόστιμες πίτσες. Αυτές οι τελευταίες φτιάχνονται με εξαιρετικά λεπτό ζυμάρι και, όπως μας ενημέρωσαν, ψήνονται στον ξυλόφουρνο – κάτι που ωστόσο δεν γίνεται αντιληπτό στη γεύση. Η λίστα με τα κρασιά είναι αξιόλογη, με αρκετές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση είναι χάρμα οφθαλμών η πανέμορφη σάλα του Giacomo – αυτό που θα λέγαμε εκλεπτυσμένο περιβάλλον, παλιομοδίτικα κλασάτο. Ν.Μ.

Λεβίδου 11, Κηφισιά, Τ/210-80.14.007. Καθημερινά 10.00-00.00.  Τιμές: 40-60 ευρώ/άτομο. 

 

Μοnzu

Στο κηφισιώτικο νεοκλασικό με τον κήπο-καμάρι, όταν κάνει κρύο μπορείτε να καθίσετε στην κλειστή βεράντα με τις θερμάστρες και να νιώθετε και πάλι τριγυρισμένοι από πράσινο. Και τα δωμάτια, όμως, με παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα και γύψινα ταβάνια, είναι όμορφα. Πολύ καλός σεφ, ο Γιάννης Λιόκας περνάει από το προσωπικό του φίλτρο ιταλικές συνταγές, διανθίζοντάς τες που και που με ελληνικά υλικά. Στο μενού θα βρείτε κάποιες ιδέες σε πίτσες, κλασικές και πρωτότυπες, αλλά και μια σειρά καλοεκτελεσμένα σύγχρονα πιάτα – όπως η ψητή σελινόριζα που μοιάζει με… οσομπούκο, γεμιστή με κρέμα από άγρια χόρτα και μανιτάρια και σερβιρισμένη με κρέμα γραβιέρας σπηλιάς, το ριζότο κολοκύθας με κυανό (ελληνικό «μπλε» τυρί), πικάντικη σάλτσα με καλαβρέζικη n’duja και φουντούκια, ή τα κομψότατα linguini με ζωμό γαρίδας αρωματισμένο με σαφράν και ένα φίνο ταρτάρ γαρίδας Αμβρακικού. Στο τέλος σας περιμένει ένα αποδομημένο τιραμισού με παγωτό εσπρέσο. Α.Σ.

Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά, T/210-62.00.495. Τρίτη έως Σάββατο: 18:00-02:00, Κυριακή: 12:00-18:00, Δευτέρα κλειστά. Τιμές: 35-45 ευρώ/άτομο.

 

Barolo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMonzù: Η Ιταλία του Γιάννη Λιόκα είναι λίγο διαφορετικήMonzù: Η Ιταλία του Γιάννη Λιόκα είναι λίγο διαφορετική

Το διάσημο κρασί του Πιεμόντε βάφτισε το all-day ιταλικό εστιατόριο του Ψυχικού, που ξεκινάει από νωρίς το πρωί με καφέ και brunch. Η κουζίνα, σε επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου, διαθέτει ευρύ ρεπερτόριο, που πατάει στο κλασικό και στο μοντέρνο, ενώ η λίστα κρασιών περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει βάζοντας στη μέση ένα ceviche ή κάποια από τις πλούσιες σαλάτες, αλλά και μια pinsa από τον ξυλόφουρνο σε διάφορες εκδοχές. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει Cacio e pepe που το προτείνουν με τρούφα, καρμπονάρα ή κάποιο από τα κυρίως πιάτα, όπως το αρωματικό ψητό φιλέτο σφυρίδας με χόρτα και σάλτσα άγριου μάραθου ή η ταλιάτα από flap steak με baby πατάτες σοτέ με μυρωδικά, ντοματίνια και δεντρολίβανο. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και delicatessen με τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, σάλτσες, κρασιά και πολλά ακόμη -όχι μόνο ιταλικά-, στην περίπτωση που θέλει κανείς να επιστρέψει στο σπίτι με διάφορα καλούδια. Α.Σ.

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, T/210-67.17.600. Καθημερινά: 9:00-00:00.  Τιμές: 35-45 ευρώ/άτομο.

 

Aperio Cucina e Vino

Το μοντέρνο, φιλόξενο ιταλικό που άνοιξε πριν από λίγα χρόνια πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Χολαργού, έχει κάνει πολλούς φίλους στη γειτονιά. Αν βρεθείτε στην περιοχή του, μην το προσπεράσετε. Ο καλόγουστος χώρος μπλέκει βιομηχανικά και ρετρό στοιχεία, συνδυάζοντας ξύλο με μάρμαρο και μέταλλο, ενώ στο πατάρι κρύβεται μια κουκλίστικη βεραμάν κουζίνα που θυμίζει σπίτι στην ιταλική εξοχή. Τα ορεκτικά είναι εν γένει ευχάριστα, άλλα καλά, άλλα καλύτερα, οι πίτσες νόστιμες -η Margherita και η Bianca με μοτσαρέλα, σκόρδο, μανιτάρια και λάδι τρούφας είναι αμφότερες ωραία επιλογή για τη μέση-, ενώ την τελευταία φορά μου άρεσαν και οι παπαρδέλες alla Norcina, με μανιτάρια πορτσίνι, λουκάνικο, ντοματίνια και κρέμα τρούφας. Οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν και ταλιάτα ή ένα rib eye. Α.Σ.

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, T/210-65.42.002. Καθημερινά 14:00-00:00, Κυριακή 13:00-12:00.  Τιμές: 25-30 ευρώ/άτομο.

 

Dal Professore

Δεν τις… φοβούνται τις αλλαγές εδώ. Ο Νίκος Δημητροκάλλης, από την ιταλική φιλολογία πέρασε στη μαγειρική, και το εστιατόριό του, που ξεκίνησε από το Μαρούσι, αφού μεταφέρθηκε σε έναν πιο μοντέρνο χώρο στην ίδια περιοχή ξαναμετακόμισε για να καταλήξει στην Κηφισιά, επιστρέφοντας σε ένα κλασικό στιλ που νομίζω ότι του πάει πολύ. Θα απολαύσετε νοστιμότατη καρμπονάρα, ραβιόλια με ζαμπαγιόν με πεκορίνο και ραγού μπολονέζ, καθώς και μια πίτσα που ο σεφ τη δούλευε καιρό, μέχρι να καταλήξει σε μια ζύμη με υψηλό ποσοστό υγρασίας, που παγιδεύει τον αέρα και γίνεται τραγανή, νόστιμη και -σημαντικό κι αυτό- ιδιαίτερα εύπεπτη. Δοκιμάστε τη Νοrcina με μοτσαρέλα, σπανάκι, μαλακό λουκάνικο (salsiccia) αγριογούρουνου και τρούφα, και έχετε το νου σας στα πιάτα ημέρας, που είναι πάντοτε ιδιαίτερα. Εκείνο το σουβλάκι πεσκανδρίτσας τυλιγμένο με lardo di Colonnata, για παράδειγμα, μου έχει κινήσει την περιέργεια – ελπίζω να το πετύχω κάποια επόμενη φορά. Α.Σ.

Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, Τ/210-61.09.988. Τρίτη-Παρασκευή, 17:00-00:00, Σάββατο 13:00-00:00, Κυριακή 13:00-20:00, Δευτέρα κλειστά.  Τιμές: 35-45 ευρώ/άτομο.

 

Da Michele

Η Osteria Trattoria da Michele λειτουργεί στην Άνοιξη τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι ένα ιταλικό παντοπωλείο-εστιατόριο στα πρότυπα της ιταλικής μπακαλοταβέρνας ή οστερίας. Εκεί απολαύσαμε αυθεντική ιταλική κουζίνα από τα χέρια του ιδιοκτήτη και σεφ Μικέλε, ο οποίος μαγειρεύει κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και περιποιείται τους πελάτες του σαν να ήταν καλεσμένοι στο σπίτι του. Στάνταρ μενού δεν υπάρχει, κάθε μέρα μπορείς να φας και κάτι διαφορετικό. Όλα τα πιάτα είναι ημέρας – μακαρονάδες, πίτσες, αλλά και ιταλικά μαγειρευτά. Σερβίρονται οι κλασικές μακαρονάδες -όπως Amatriciana, Αrrabbiata και καρμπονάρα με την αυθεντική συνταγή-, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, όπως φιλέτο κουτσομούρας με ρεβύθια και κόκκινη σάλτσα. Αν πετύχετε τα νιοκέτι με την πεντανόστιμη σάλτσα από τυρί robiola και μαρμελάδα αχλαδιού στιγμής που φτιάχνει ο Μικέλε στο τηγάνι, να τα ζητήσετε – ο συνδυασμός γλυκού, αλμυρού, βουτυρένιου και του φρέσκου νιόκι που λιώνει στο στόμα μας ενθουσίασε. Το προσούτο με πεπόνι, το Vitello tonnato, η burrata με προσούτο και μια καυτερή σπιτική μαρμελάδα που φτιάχνει ο Μικέλε και την πουλάει στο μαγαζί, μας αρέσουν επίσης πολύ. Φτιάχνουν 5-6 πιάτα ημέρας από 6-7 μερίδες και, όταν τελειώσουν, κλείνει η κουζίνα. Και τα γλυκά τους είναι εξαιρετικά: τιραμισού, πανακότα, κανόλι και μπαμπάδες με ρούμι. Μ.Π. 

Λεωφόρος Μαραθώνος 61, Άνοιξη, T/210-81.40.525. Καθημερινά: 11.00-20.00. Τιμές: 20-30 ευρώ/άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDa Michele: το πιο κρυμμένο ιταλικό εστιατόριο της πόληςDa Michele: το πιο κρυμμένο ιταλικό εστιατόριο της πόλης

 

Ortigia

Μια από τις πιο ωραίες επιλογές για ιταλικό στην Αθήνα. Του γούστου μου είναι πιο πολύ ο εσωτερικός χώρος, αλλά της Άντζελας της άρεσε και ο ημιυπαίθριος. Έξοχη επιλογή εξόδου για ιταλικό στα βόρεια προάστια, αλλά εύκολα προσεγγίσιμο και από άλλες περιοχές, καθώς βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από την εθνική οδό. Απ’ όσα δοκιμάσαμε, το μόνο που δεν με τρέλανε ήταν τα Panzerotti με σπανάκι, που ήταν απλώς συμπαθητικά, λιγάκι άνευρα, αλλά χωρίς να έχουν κάποιο τεχνικό λάθος να τους προσάψεις. Οι πάστες, η πίτσα με το τραγανό ζυμάρι και την ωραία σάλτσα, τα φοβερά arancini σερβιρισμένα με σιτσιλιάνικο ραγού, τα polpeti με σάλτσα ντομάτας και πεκορίνο, οι σαλάτες με τις θεϊκές μπουράτες και τις βελούδινες, ζουμερές μοτσαρέλες, όλα είχαν τέχνη, νοστιμιά και έγιναν ωραίες γαστρονομικές αναμνήσεις. Στο Ortigia θα πήγαινα ξανά για όλα τα προαναφερθέντα και, ειδικά, επειδή λιγουρεύομαι συχνά πυκνά εκείνα τα λιγκουίνι με το σιτσιλιάνικο ραγού του σεφ Pino Saccheri. Θα πήγαινα ακόμα και μόνο για το τιραμισού. Αφήστε χώρο για να το απολαύσετε, σερβιρισμένο με μια δόση ζεστό εσπρέσο αντί σάλτσας, πουπουλένιο, ποτισμένο με Marsala – δεν του λείπει τίποτα. Ν.Μ.

Εχίνου 1 & Ελαιών, Κηφισιά, Τ/210-62.05.015. Καθημερινά 12:30-00:00. Τιμές: 20-25 ευρώ/άτομο.

 

Αlio

Το γράφει και στον τοίχο: Στα λατινικά alio σημαίνει «αλλού, μια άλλη κατεύθυνση, μια άλλη προσέγγιση». Τo ιταλικό των Γιάννη και Παναγιώτη Λουκάκου και του Άκη Βαρθαλάμη είναι διαφορετικό. Η Ιταλία λειτουργεί ως αφετηρία. Στην κουζίνα βλέπουν τις συνταγές της με τη δική τους ματιά. Καθισμένος σε κάποια από τις διάφορες γωνιές μέσα ή στους καναπέδες της -σκεπασμένης τον χειμώνα- πίσω αυλής, δοκιμάζει κανείς μοσχάρι carpaccio «κεντημένο» με καλαμπόκι σχάρας, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και Vitello tonnato -αν και με τον τόσο διακριτικό τόνο δεν είναι χαρακτηριστικά tonnato- με τραγανή κάπαρη, λεμόνι κονφί και πίκλες σέλερι, ενώ δίπλα στις ταλιατέλες με μοσχάρι ραγού, ρικότα και ψητά ντοματίνια βρίσκεται μια νόστιμη, πιο εξωτική μαύρη μακαρονάδα με καβούρι, καλαμάρι, τσίλι, γάλα καρύδας και λέμονγκρας. Η πίτσα, με λεπτή ζύμη και καψαλισμένο στεφάνι, έχει ναπολιτάνικη βάση, αλλά διαφοροποιείται με μια ευχάριστη τραγανάδα – προτείνω την πολύ καλή Bianca, με προσούτο cotto, λεμόνι, φιστίκι και ντοματίνια. Το δημοφιλές τιραμισού ξεφεύγει κι αυτό αρκετά από το κλασικό. Σοκολατένιο, με τραγανή γκοφρέτα με πραλίνα και κρεμέ από κουβερτούρα, υπογράφει ένα πληθωρικό φινάλε. Α.Σ.

Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, Τ/210-68.50.745. Δευτέρα-Παρασκευή 14:00-23:00, Σάββατο-Κυριακή: 13:00-23:00. Τιμές: 35-45 ευρώ/άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣFranco Manca: Η πιτσαρία απ΄το Λονδίνο έφτασε στη Νέα ΦιλαδέλφειαFranco Manca: Η πιτσαρία απ΄το Λονδίνο έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Da Massimo

Μια συνοικιακή τρατορία που έχει επιλέξει τη Νέα Ερυθραία για να ξεχειμωνιάζει. Τα καλοκαίρια της τα περνάει στην παραλία Μαρτινάκια, στην Κύθνο. Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος για συνοικιακό μαγαζί και όλα τα πιάτα δεν είναι στο ίδιο καλό επίπεδο. Αν είστε όμως στη γειτονιά, αξίζει να δοκιμάσετε το Vitello tonnato και σίγουρα την ωραία εκδοχή του σπαγγέτι alle vongole που θα ενέκρινε και ο Enzo Maiorca του Ζαν Ρενό. Ν.Μ.

Ευαγγελίστριας 13, Νέα Ερυθραία, Τ/210-62.06.609. 

Καθημερινά 13:30-00:00.  Τιμές: 20-25 ευρώ/άτομο.

 

Lollo’s Atene

Το Lollo’s ξεκίνησε την καριέρα του από την Αντίπαρο και φτιάχνει έξοχη πίτσα, που τη λέει pinsa, σύμφωνα με την εκδοχή που συνηθίζουν στη Ρώμη. Το καλοωριμασμένο ζυμάρι είναι οβάλ και λεπτό, ξεροψήνεται στον ξυλόφουρνο και αποτελεί έξοχη βάση για τα καλά υλικά που χρησιμοποιούν. Αγαπημένη μου είναι η pinsa Capricciosa με προσούτο, μανιτάρια, ελιές, αγκινάρες και σφιχτό αυγό, αλλά και η Less is more patate al lardo, με πατάτες, λαρδί και δεντρολίβανο. Πολύ δημοφιλή είναι τα χειροποίητα νιοκέτι alla Sorrentina, τα μπουκατίνι Amatriciana, τα mezze maniche masseria (κοφτό μακαρονάκι) με σάλτσα ντομάτας, μπουράτα και παρμεζάνα. Όταν παίρνω για κράτηση, ζητάω τραπέζι στον εσωτερικό χώρο που μου αρέσει πολύ, παρόλο που έχουν και μια τέλεια αυλή για τις καλοκαιρίες. Ν.Μ.

Εθ. Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι, Τ/210-68.01.040. 

Τρίτη-Παρασκευή: 13:30-16:30 (μόνο για delivery και take away) & 18:30-23:00, Σάββατο: 14:30-23:00, Κυριακή: 14:00-22:00. Τιμές: 25 ευρώ/άτομο.

 

Bellagio pizza & pasta bar

Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο της Αγίας Παρασκευής, μακριά από το πολύβουο κέντρο. Χώρος ζεστός, φιλόξενος, που σε κάνει να νιώθεις σαν να πήγες για φαγητό στο σπίτι καλού φίλου. Φαγητά νόστιμα, γεύσεις απλές, χωρίς φιοριτούρες και αγχωμένες συνθέσεις, με αυθεντικά ιταλιάνικα υλικά και συνδυασμούς κεφάτους, νεανικούς, ακομπλεξάριστους. Μενού λιτό αλλά πλήρες, με την καρμπονάρα να έχει ήδη αποκτήσει φήμη, φτιαγμένη με σπαγγέτι αργής ωρίμανσης, φρέσκους κρόκους, τραγανό guanciale με σωστό λιπάκι, πεκορίνο Romano και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από πάστες δοκιμάστε και τις παπαρδέλες με ραγού από εποχικά άγρια μανιτάρια και κρέμα ή τη μυρωδάτη και πικάντικη Amatriciana με σάλτσα ντομάτας και guanciale. Τα Arancini di riso, αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης, ισορροπούν θαυμάσια το ρύζι και τη ζουμερή μπολονέζ και συνοδεύονται από δύο κρέμες – παρμεζάνας και ντομάτας. Αγαπημένο πιάτο και η Saltimbocca alla Romana, με τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια, σος κρασιού και φασκόμηλου και τραγανό κροκάν από προσούτο.

Οι πίτσες είναι οι γνωστές, με ζύμη λεπτή, ψημένες στον πέτρινο φούρνο. Η Bufalina με βασιλικό, ρόκα, σάλτσα ντομάτας και βουβαλίσια μοτσαρέλα είναι ελαφριά και πολύ φίνα, ενώ η ιδιαίτερη Pistacchio, η εξτρίμ πρόταση του μαγαζιού, έχει μοτσαρέλα, πικάντικη γκοργκοντζόλα, πέστο φιστικιού και τριμμένο τραγανό φιστίκι Αιγίνης.

Από σαλάτες προτείνουμε την Panzanella, με ντοματίνια, ελιές, κάπαρη, μπαλίτσες μοτσαρέλας, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, κρέμα βαλσαμικού και παντζαρόφυλλα baby – δροσερή, πολύχρωμη και κεφάτη. Κλείνουμε ιδανικά με canoli με τραγανή χειροποίητη ζύμη και γέμιση κρέμα βανίλιας, λάιμ, γκανάς λευκής σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Το κρασί σερβίρεται σε φιάλη ή ποτήρι, από μια λιτή αλλά πολύ προσεγμένη συλλογή ετικετών του ελληνικού και όχι μόνο αμπελώνα. Β.Κ.

Αγ. Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή, Τ/210-60.00.646. Tρίτη-Παρασκευή: 14:00-00:00, Σάββατο και Κυριακή: 13:30-00:00. Τιμές: 20-25 ευρώ/άτομο, χωρίς κρασί.  

 

Franco Manca

Η πίτσα που προτιμάμε εδώ είναι η Napolitana. Μαλακό, ελαφρώς «ζουμερό» ζυμάρι, που πρέπει να διπλωθεί για να φαγωθεί άνετα. Είναι αργής ωρίμανσης είκοσι τεσσάρων ωρών και από organic πρώτες ύλες σε μεγάλο ποσοστό. Οι τιμές κρατιούνται χαμηλά – οι πίτσες του καταλόγου ξεκινάνε από τα 5,50 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 10. Οι έμπειροι στα του κρέατος αδελφοί Λιάκοι έχουν βάλει το δικό τους touch, προσθέτοντας ως επιπλέον επιλογές υλικά όπως το back bacon ελληνικού μαύρου χοίρου. Όσοι αγαπούν τις κλασικές γεύσεις, ας δοκιμάσουν την πίτσα με βιολογική ντομάτα, ιταλική μοτσαρέλα και βασιλικό – μια περιποιημένη μαργαρίτα που ξεχωρίζει για τη γευστική ζύμη και τη φρεσκάδα της ντοματένιας σάλτσας. Από τις ωραιότερες του μενού, επίσης, είναι εκείνη με τη διακριτική κρέμα τρούφας, τη μοτσαρέλα και τα πολλών ειδών μανιτάρια. Μ.Π.

Ελ. Βενιζέλου 2, Νέα Φιλαδέλφεια, Τ/210-25.81.501. 

Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00- 01:00. Τιμές: 15-20 ευρώ/άτομο.

 

ΝΟΤΙΑ

Da Bruno

To εστιατόριο που λειτουργεί από το 1985 στο Παλαιό Φάληρο έχει κερδίσει τους Αθηναίους με την αυθεντική ιταλική του κουζίνα. Πρόσφατα πήραν το ρίσκο να αλλάξουν μενού μετά από πολλά χρόνια, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται το πείραμα πέτυχε. H καρμπονάρα είναι πεντανόστιμη, ενώ μας αρέσει πολύ και το pollo con fregola sarda – φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κονιάκ και κρέμα, ζυμαρικά fregola, καπνιστή μοτσαρέλα και ξύσμα λεμονιού. Τα fettuccini allo scoglio, μαγειρεμένα σε ζωμό από όστρακα, μάγουλα σφυρίδας, μύδια, κυδώνια, καρέ τομάτας, ξύσμα λεμονιού, τσίλι και σχοινόπρασο, καθώς και τα bucattini Amatriciana με κομματάκια pancetta, κρεμμυδάκι, σάλτσα τομάτας San Marzano, πεκορίνο, τοματίνια και τσίλι είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα στο νέο μενού. Αξίζει να δοκιμάσετε την pinsa, που είναι παρόμοια με την παραδοσιακή ρωμαϊκή πίτσα, αλλά με πιο ελαφριά και αέρινη υφή, αφού ζυμώνεται έως 72 ώρες και ψήνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Η pinsa Margarita με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, βουβαλίσια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού είναι η αγαπημένη μας. Μ.Π.

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, T/210-98.18.959. Καθημερινά 12:00-00:00, Δευτέρα κλειστά. Τιμές: 30 ευρώ/άτομο.

 

Cavaliere

Αυτό το εστιατόριο που άνοιξε σχετικά πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη, κάνει εντύπωση ήδη απέξω. Όταν πια κάθεσαι στην κομψή σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια, τα φυτά που κρέμονται από το ταβάνι και το φωτισμένο μπαρ, το βλέμμα τραβάει η κουζίνα. Είναι κλεισμένη με τζαμαρία, οπότε βλέπεις τον Βασίλη Τσατσάκη και την ομάδα του σε δράση. Η πίτσα που βγαίνει από τους θολωτούς φούρνους ακολουθεί τη ναπολιτάνικη παράδοση. Η Cavaliere estrella που δοκίμασα ήταν πολύ καλή: είχε όντως σχήμα αστεριού, πολύ λεπτή ζύμη και μικρά, αφράτα μαξιλαράκια στις άκρες, και ήταν στρωμένη με καπνιστή ρικότα, fontina και πικάντικη spianata. Θα βρείτε πολλές επιλογές σε pasta και ριζότο, αλλά σας προτείνω να δοκιμάσετε και τα culurgiones, ζυμαρικά από τη Σαρδηνία που δεν συναντάς συχνά. Τηγανίζονται, γίνονται τρομερά τραγανά και σε κερδίζουν με την πρώτη μπουκιά: η γέμιση πατάτας αρωματίζεται με τρούφα και μαζί με τη σάλτσα pecorino sardo, την bresaola και το φιστίκι δένουν σ’ ένα πολύ πλούσιο γευστικά σύνολο. Την προσοχή σας αξίζει και το secreto iberico, ιβηρικό χοιρινό στα ωραία του, που το σερβίρουν με salsa verde. Από γλυκά διάλεξα τιραμισού, που έρχεται σκεπασμένο με ένα δίσκο σοκολάτας. Το τζελ Baileys είναι ωραίο και το γλυκό έχει «γραμμένη» γεύση καφέ, πλην όμως η κρέμα μασκαρπόνε θα έπρεπε να είναι πιο πυκνή. Α.Σ.

Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 42, Νέα Σμύρνη  T/210-93.74.147. Καθημερινά 13:00-00:00, Κυριακή 10:00-00:00. Τιμές: 25-35 ευρώ/άτομο.

 

Mario & Luigi – The Eatalians

Δύο φίλοι που εργάζονταν για χρόνια σε διαφορετικά πόστα στην εστίαση αποφάσισαν να συνεταιριστούν, κι έτσι τον Αύγουστο του 2020 άνοιξε το Mario & Luigi στην Ηλιούπολη. Το μαγαζί είναι διακοσμημένο με υλικά και χρώματα που το κάνουν να μοιάζει λαχταριστό και φρέσκο. Θέλεις να φας εκεί μέσα! Επικεφαλής στην κουζίνα είναι ο Στέργιος Τσαγκαδόπουλος. Σερβίρουν πίτσα και πάστα, μερικά ορεκτικά και τέσσερα γλυκά, όλα αγαπημένες ιταλικές συνταγές, κάπως μοντέρνα δοσμένες. Η πίτσα είναι από ζυμάρι αργής ωρίμανσης, ψημένη σε ναπολιτάνικο φούρνο με ξύλα. Η Isabella έχει σάλτσα από ντομάτες San Marzano, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί ρικότα. Πολύ νόστιμες είναι και οι λευκές τους πίτσες, όπως η Lolita με δύο ειδών λευκή μοτσαρέλα, μορταδέλα και φιστίκι Αιγίνης. Τα ζυμαρικά τα φτιάχνουν εντός. Μάλιστα, στα δεξιά της σάλας υπάρχει μια τζαμαρία που λειτουργεί σαν tableau vivant, όπου μπορείτε να δείτε την pasta την ώρα της δημιουργίας της. Mafaldine, tortiglioni, pappardelle και υπέροχα τετράγωνα alla chitarra μπαίνουν σε καλοδεμένες, νόστιμες σάλτσες. Αξίζει να δοκιμάσετε την Giolina, τη δική τους εκδοχή καρμπονάρας, αλλά και τα νιόκι με γλυκιά gorgonzola και κωδική ονομασία Gabriella. Σερβίρονται μόνο ιταλικά κρασιά. Από τα διαθέσιμα γλυκά αξίζει να αφήσετε χώρο για την τιραμισού, μια πλούσια κρέμα με βάση από μαλακό παντεσπάνι κακάο. Ν.Δ.

Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη, Τ/210-99.57.953. Καθημερινά 18.00-00.00. Τιμές: 25 ευρώ/άτομο.

 

Napul’è

Το Napul’è της σεφ Μάγκυς Ταμπακάκη θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα καλύτερα ιταλικά της Αθήνας. Χειροποίητες πάστες, υποδειγματικά ζυμάρια πίτσας, εξαίσιες σάλτσες, πρώτης τάξης υλικά, καλές τεχνικές και, κυρίως, νοστιμιά στο πιάτο. Με κάποιον τρόπο εδώ έχουν καταφέρει να συνυπάρχει το comfort με το σοφιστικέ, και μάλιστα όχι μόνο στο πιάτο, αλλά και στον χώρο, στο σέρβις, στη χαλαρή όψη που δίνει η ανοιχτή κουζίνα, ουσιαστικά στην όλη φιλοσοφία του μαγαζιού. Από τα αγαπημένα μου είναι η πίτσα Marinara και αυτή με πέστο από φιστίκι, η burrata fritta από τα αντιπάστι, τα salsicce e friarielli –ένα από τα τυπικά ναπολιτάνικα πιάτα-, και από πάστες η Piennolo με ντοματίνια από τον Βεζούβιο και η Cacio e pepe με φρέσκια τρούφα. Ειδική μνεία στους μπαμπάδες τους, το signature γλυκό του εστιατορίου, αρωματισμένους με κανέλα, γλυκάνισο και πορτοκάλι, αλλά και σε ένα από τα ωραιότερα τιραμισού ever. Ν.Μ.

Βασ. Κωνσταντίνου 43, Βάρη, Τ/210-96.55.815. Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή: 18:30-23:00, Πέμπτη και Σάββατο: 14:30-23:00, Κυριακή: 14:00-22:00, Δευτέρα κλειστά.  Τιμές: 25 ευρώ/άτομο. 

 

Il Tinello

Για τη μικρή τρατορία που είναι «φωλιασμένη» στο ισόγειο μιας διπλοκατοικίας ισχύουν διάφορα παράδοξα. Όπως το ότι, παρά τη ζεστή ατμόσφαιρα και τα χαμηλά φώτα, δεν ενδείκνυται ίσως για «τραπέζι για δύο» – είναι εστιατόριο για μεγάλες παρέες, για γνωστούς και φίλους περισσότερο και μετά από τόσα χρόνια -σχεδόν 30- είναι λογικό να έχει τον κόσμο της. Καδράκια, φωτιστικά, πίνακες φτιάχνουν ένα ωραίο σκηνικό για το δείπνο σας. Σκεύη, φιλικό σέρβις και απλό φαγητό, όλα φωνάζουν τρατορία. Δεν υπάρχει κατάλογος, κανείς δεν σου παίρνει παραγγελία, καθώς φέρνουν όλα τα πιάτα -με σχετικά σβέλτο ρυθμό- και στο τέλος πληρώνει κανείς μια τιμή ανά κεφάλι. Στη δική μας επίσκεψη φάγαμε τορτελίνι με προσούτο μέσα σε κονσομέ, sopressa από τη Βιτσέντζα πάνω σε ψωμάκι, νόστιμα νιόκι πατάτας -ίσως το καλύτερο πιάτο-, οrecchiete  -ζυμαρικά που μοιάζουν με αυτάκια- μαζί με λουκάνικο salsiccia, μακαρόνια στον φούρνο με πράσο και γκοργκοντζόλα, καρμπονάρα με μπέικον, ταλιάτα με πουρέ πηρουνάτο, παπαρδέλες με μανιτάρια και, τέλος, τιραμισού. Δεν ήταν όλα τα πιάτα πρώτης διαλογής, αλλά αν θέλει κάποιος να φάει μεγάλη ποσότητα από σπιτικά μαγειρεμένα μακαρόνια από Ιταλίδα μαγείρισσα, ας έρθει εδώ. Δεν υπάρχει εμφιαλωμένο κρασί, ενώ το χύμα τους σίγουρα θα μπορούσε να αναβαθμιστεί. Ν.Δ.

Κνωσσού 54, Άλιμος, Τ/697-720.80.30. Ανοιχτά μόνο Παρασκευή και Σάββατο. Τιμές: 35 ευρώ/άτομο για όλα τα παραπάνω.

 

ΔΥΤΙΚΑ

Trattoria Casa Bianca

Θα το βρείτε στο Χαϊδάρι, σε έναν μεγάλο χώρο με φλοράλ καρέκλες έξω, για τις καλοκαιρίες. Όταν κάνει ψύχρα, μπορείτε να καθίσετε στο μπροστινό μέρος, που βλέπει στις πρασινάδες, ή στις δύο σάλες παραμέσα, μία απέναντι από την ανοικτή κουζίνα και μία ακόμη που με την πέργκολα με τις faux μπουκαμβίλιες δίνει την αίσθηση εσωτερικής αυλής. Ο Νίκος Τζώρτζης έχει συνδιαμορφώσει το μενού μαζί με τον Παναγιώτη Γιακαλή, ο οποίος έχει αναλάβει τη γευστική επιμέλεια. Έχει να προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, ωραίο μοσχάρι carpaccio, φετούλες μαλακού φρέσκου λουκάνικου (salciccia) με τραγανά, νόστιμα χόρτα, ντομάτα και λίγο σκόρδο, καλοφτιαγμένες, ευφάνταστες σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά που τα βράζουν προσεκτικά αλλά και πίτσες, που κινούνται μεταξύ ναπολιτάνικης και romana. Το φαγητό είναι γευστικό, πατώντας στα κλασικά, με πιο σύγχρονες ιδέες εδώ κι εκεί, καλή σχέση ποιότητας/τιμής και κάνει το εστιατόριο να ξεχωρίζει στην περιοχή του. Από τα επιδόρπια πάρτε οπωσδήποτε crema cotta, είναι θαυμάσιο φινάλε. Α.Σ.

Στρ. Καραϊσκάκη 43, Χαϊδάρι. Τ/210-58.21.711. Δευτέρα-Τετάρτη 18:00-00:00, Πέμπτη-Κυριακή 13:00-00:00. Τιμές: 25-32 ευρώ/άτομο.

 

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ

Sally’s pasta bar

Στον μικρό και ζωηρό πεζόδρομο της Παπασιδέρη, στο κέντρο του Κορωπίου, το Sally’s Pasta Bar είναι ένας ευτυχής συνδυασμός τρατορίας και fusion street food. Όταν κάνει ψύχρα, η άνετη σάλα με την ανοιχτή κουζίνα στη μέση δημιουργεί θαλπωρή. Με τις πρώτες λιακάδες και ανοιξιάτικες γλυκές νύχτες βγαίνουν τραπεζάκια στην πιο ήσυχη άκρη του πεζόδρομου. Το φαγητό σερβίρεται σε χαρτονένια οικολογικά μπολ, που τα παίρνεις και στα χέρια για να απολαύσεις το φαγητό ακόμη και σε ένα πεζούλι ή στο σπίτι. Το μενού παίζει ανάμεσα στο ιταλικό, το ασιατικό και το έθνικ street food, όπως ας πούμε τα ρολά με τραγανή χειροποίητη ζύμη και γέμιση πεπερόνι και καπνιστή provola, τα baο με τραγανή πανσέτα, σοταρισμένο κρεμμύδι και σος μουστάρδας ή ακόμη το crispy chicken parmezan, με κοτόπουλο, παρμεζάνα και σος sriracha. Οι πάστες φτιάχνονται με ζυμαρικά De Cecco και Rummo. Ξεχώρισα τα ριγκατόνι με μελωμένο μοσχαρίσιο ραγού σε σάλτσα ντομάτας San Marzano και τα φρέσκα τορτελίνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι, λουσμένα σε σάλτσα κολοκύθας, με ταρτάρ γαρίδας και παρμεζάνα. Οι πίτσες εδώ είναι pinzas, μεγάλες και μακρουλές, σαν τεράστια πεϊνιρλί, με ζύμη ημέρας, τραγανή, λεπτή, αλλά τρυφερή και εύθρυπτη. Η Mushrooms, με άγρια μανιτάρια, πάστα τρούφας, θυμάρι και μοτσαρέλα είναι έκτακτη, ευωδιαστή και πυκνής νοστιμιάς, αλλά και η Βeef με μοσχαρίσιο φιλέτο, κρέμα από κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και σχοινόπρασο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν η διάθεση ρέπει προς το street food, επιλέξτε τα σάντουιτς με χειροποίητη ζύμη φοκάτσιας μέσα από έξι επιλογές γέμισης, από τις οποίες ξεχώρισα αυτή με πορκέτα σιγομαγειρεμένη και με τραγανή πετσούλα, πικάντικη μουστάρδα, χειροποίητη πίκλα αγγουριού και κρεμμύδια. Β.Κ.

Πεζόδρομος Παπασιδέρη 12, Κορωπί, Τ/210-66.21.365. Τρίτη-Σάββατο: 13:00-23:30, Κυριακή: 18:00-23:30.  Τιμές: 15-20 ευρώ/άτομο.

Pizza

Εστιατόρια

Αγία Παρασκευή

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Κηφισιά

Κολωνάκι

Νέα Ερυθραία

Νέα Σμύρνη

Παγκράτι

Παλαιό Φάληρο

Σύνταγμα

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών