ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πού θα βρούμε τα πιο εντυπωσιακά γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι

Οι ανοιξιάτικες τάρτες και τα ανάλαφρα, φρουτένια γλυκά που θα κλέψουν την παράσταση φέτος τις γιορτές.

19.04.2022| Updated: 20.04.2022
Πού θα βρούμε τα πιο εντυπωσιακά γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι

Τσουρέκι à la Τropezienne

Ένα βουτυρένιο πασχαλινό τσουρέκι à la Tropézienne, γεμιστό με μια ανάλαφρη κρέμα βανίλιας

To 1952, ο πολωνικής καταγωγής ζαχαροπλάστης Alexandre Micka εγκαθίσταται στην Προβηγκία, όπου αποφασίζει να δημιουργήσει μια boulangerie pâtisserie στο Saint Tropez. Μαζί του φέρνει το οικογενειακό του συνταγολόγιο, από το οποίο αναπαράγει ένα αφράτο brioche, γεμιστό με κρέμα. Του δίνει το όνομα Tropézienne. Γύρω στο 1955 η Μπριζίτ Μπαρντό, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας στο γαλλικό θέρετρο, το δοκιμάζει, το λατρεύει και αμέσως αυτό περνά στο hall of fame των γλυκών! Περίπου 80 χρόνια μετά, ο Έλληνας ζαχαροπλάστης Κρίτωνας Μηνάς Πουλής συνδυάζει τη γαλλική με την ελληνική παράδοση και παρουσιάζει ένα βουτυρένιο πασχαλινό τσουρέκι à la Tropézienne, γεμιστό με μια ανάλαφρη κρέμα βανίλιας, εξαιρετικά φρέσκια και όχι πολύ γλυκιά, χάρη στη δροσερή οξύτητα που της χαρίζει το τυρί μασκαρπόνε που περιέχει. Πληθωρικό επιδόρπιο, εφάμιλλο της γιορτής που θέλει μεγάλα, ράθυμα τραπέζια. Για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, οι υπεύθυνοι προτείνουν προπαραγγελία και μέσω wolt. Ν.Δ.

Bon Βon Fait Maison, Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τ/ 210-33.18.703, Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/ 210-41.17.999

Τσιζκέικ με φρούτα του δάσους ή με φρούτα του πάθους;

Ένα τσίζκέικ σε δύο εκδοχές

Τις γλυκές δημιουργίες της Κατερίνας Λιβά τις απολαμβάνουμε όλη τη χρονιά, αλλά ειδικά η Άνοιξη είναι το φόρτε της. Όταν ο καιρός ανοίγει, λοιπόν, το ζαχαροπλαστείο Poulette γεμίζει με φρούτα, χυμούς και χρώματα. Για το φετινό Πάσχα η ζαχαροπλάστρια πήρε ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της, το τσίζκεϊκ, και του έδωσε ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Η φίνα κρέμα που ψήνεται ελαφρά στο φούρνο είναι αρωματισμένη με tonka και ακουμπά πάνω σε μια βάση από χειροποίητο μπισκότο βουτύρου. Ειδικά αυτή την περίοδο βγαίνει σε δύο εκδοχές: η μία στολισμένη με compote framboise και φρέσκα κόκκινα φρούτα, η άλλη με passion fruit και μάνγκο. Απαραίτητη η προπαραγγελία, με τηλεφώνημα στο κατάστημα. Γ.Π.

Poulette, Ελληνοσερβικής φιλίας 64, Αγία Παρασκευή, Τ/211-11.14.172

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά της ΑθήναςΒρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά της Αθήνας

Crunchy Rose

Crunch Rose: τραγανή βάση ρυζιού και γεύσεις από τριαντάφυλλο, ράσμπερι και λίτσι

Αν κάποιος συνδαιτυμόνας δηλώσει ότι δεν αντέχει να φάει και γλυκό, βάζουμε στη μέση τα φρουτένια του Ourse και κόβουμε αντιδράσεις. Το Crunch Rose στηρίζεται σε μια τραγανή βάση ρυζιού και συνδυάζει γεύσεις από τριαντάφυλλο, ράσμπερι και λίτσι. Για όσους αγαπούν τα ξινά γλυκά, προτείνουμε το Exotic, μια ανάλαφρη δημιουργία με στρώσεις από μους λεμονιού και yuzu, χειροποίητη μαρμελάδα μάνγκο και κρέμα καρύδας. Και τα δύο είναι γευστικά όσο και εντυπωσιακά. Διαθέσιμα σε οικογενειακό μέγεθος, με προπαραγγελία. Γ.Π.

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τ/ 212-10.67.019

Το αυγό που έγινε παγωτό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Epik Gelato (@epikgelato)

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φτιάξει κανείς ένα πασχαλινό αυγό; Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει αναπάντεχες παραλλαγές από τους ζαχαροπλάστες της Αθήνας. Στην τζελατερία της πλατείας Μαβίλη, για παράδειγμα, έβαλαν παγωτό στο κλασικό πασχαλινό γλυκό και μας αφήνουν να διαλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις παραλλαγές του: «Αυγό φιστίκι» από semifreddo φιστίκι με γέμιση βατόμουρο και επικάλυψη σοκολάτας φιστικιού με καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, «Αυγό σοκολάτα» με semifreddo σοκολάτα, γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένο φουντούκι, «Αυγό αρμενοβίλ» από semifreddo με καραμελωμένα αμύγδαλα, ψημένη μαρέγκα, γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη bitter σοκολάτας, και «Αυγό φράουλα» από semifreddo φράουλα με σοκολάτα φουντουκιού, μαρμελάδα φράουλα και επικάλυψη σοκολάτα φράουλας και ινδοκάρυδο. Η εντυπωσιακά ρετρό Baked Alaska -ένα βουνό ψημένης μαρέγκας πάνω από παγωτό κρέμα, σοκολάτα και φράουλα- είναι επίσης διαθέσιμη και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη. Γ.Π.

Epik Gelato, Δορυλαίου 2, πλατεία Μαβίλη, Τ/210-64.64.105

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα καλύτερα στην ΑθήναΤσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα καλύτερα στην Αθήνα

Κορμός Framboise

Στο σικ ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Οικονομίδη το πασχαλινό μενού περιλαμβάνει σοκολατένιες επιλογές, αλλά και προτάσεις με φρούτα. Ωδή στην άνοιξη είναι o κορμός Framboise, με βάση μπισκότο βουτύρου, απαλή κρέμα αμυγδάλου, μια γλυκόξινη crémeux framboise, μια στρώση από γυαλιστερό compote framboise και φρέσκα κόκκινα σμέουρα για στόλισμα. Εξαιρετικά κομψό γλυκό, με γαλλική φινέτσα, χωρίς κάτι περιττό. Αν προλάβετε, προμηθευτείτε και το εντυπωσιακό γεωμετρικό σοκολατένιο αυγό, που μοιάζει περισσότερο με κυβιστικό γλυπτό. Ν.Δ.

Dimitris Economides, Λεωφόρος Κηφισίας 340, Ψυχικό, Τ/210-67.55.000

Charlotte με φράουλες

Είναι ανάλαφρη, ιδανική για να κλείσει ένα γιορτινό γεύμα στο οποίο όλοι παραδοσιακά… έχουν φάει πολύ. Με βελούδινη μπαβαρουάζ βανίλιας, ντακουάζ αμυγδάλου, κουλί φράουλας και φρέσκιες φράουλες, κλεισμένη περιμετρικά με όρθια σαβαγιάρ, η Charlotte του La Maison είναι ένα γλυκό έντονα φρουτένιο, χωρίς πολλή ζάχαρη, δροσιστικό και νόστιμο. Άλλο γλυκό με κρέμα που προτιμούν πολλοί αυτές τις μέρες από το ζαχαροπλαστείο του Θανάση Τσαγκλιώτη στην Καλλιθέα είναι η Saint Honoré: μια βουτυράτη, τραγανή σφολιάτα, όχι σε μια στρώση αλλά σε τρεις, πυκνή κρέμα αρωματισμένη με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης, τα -απαραίτητα- καραμελωμένα choux και τραγανά φύλλα καραμέλας που την κάνουν ακόμη πιο γλυκοφάγωτη. Α.Σ.

La Maison, Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, Τ/216-70.06.518

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣmaxim, ζαχαροπλαστεία, τσουρέκιMaxim: Η Νέα Σμύρνη μοσχοβολά πολίτικο τσουρέκι

Άρθρα και Συνταγές με Μάνγκο

Άρθρα και Συνταγές με Τροπικά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Ζαχαροπλαστεία

Αγία Παρασκευή

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Καλλιθέα

Νέο Ψυχικό

Πειραιάς

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών