Φίνο, τρυφερό, με εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα, ο κιμάς κοτόπουλου μπορεί να γίνει ένας γευστικός καμβάς ανάλογα με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα του προσθέσουμε. Του ταιριάζει πολύ ο άνηθος, ο δυόσμος, το θυμάρι, η ρίγανη και ο βασιλικός ενώ ιδανικά του ταίρια από μπαχαρικά είναι ο κουρκουμάς, το κύμινο και το πιο εξωτικό κάρι. Εκτός από νόστιμος, αποτελεί βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Μεγάλο του ατού η σχετικά μικρή περιεκτικότητά του σε λιπαρά. Ο κιμάς από κοτόπουλο είναι ιδανιικός για πιο light και πιο διαιτητικούς κεφτέδες. Αν κάνουμε δίαιτα, προτιμάμε το άπαχο φιλέτο του στήθους, που όμως θέλει προσεκτικούς χειρισμούς για να μη στεγνώσει. Ο κιμάς από το μπούτι είναι πιο λιπαρός και δεν στεγνώνει τόσο εύκολα στο ψήσιμο ή στο μαγείρεμα. Μείγμα από 60% στήθος και 40% μπούτι θα εξασφαλίσει ζουμερό αλλά και ελαφρύ αποτέλεσμα. Εννοείται πως ζητάμε από τον κρεοπώλη να αλέσει τα ψαχνά χωρίς τις λιπαρές πέτσες. Προσοχή όμως. Οι κιμάδες πουλερικών περνιούνται μόνο μία φορά από τη μηχανή, γιατί, εάν περαστούν δεύτερη, γίνονται σαν «λάσπη».

Εκτός από κεφτέδες ο κιμάς κοτόπουλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε, κεμπάπ, μπιφτέκια, μπέργκερ και ρολά. Επίσης, για μπολονέζ, για μαγειρευτά (π.χ. γιουβαρλάκια) ακόμα και για πίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια: το φαγητό του καλοκαιριού! 24 συνταγές με μοσχαρίσιο κιμάΚεφτεδάκια: το φαγητό του καλοκαιριού! 24 συνταγές με μοσχαρίσιο κιμά ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖουμερά μπιφτέκια με μπέικονΠώς να φτιάξετε ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια (+31 απίθανες συνταγές)

Δείτε εδώ 17 συνταγές για κεφτέδες κοτόπουλου:

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών