Η ποικιλία λαχανικών που μπορούμε να βάλουμε στις σούπες μας είναι ευρύτατη, πράγμα που ισχύει και για τους συνδυασμούς. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικά λαχανικά είναι ο χρόνος μαγειρέματός τους. Λαχανικά σκληρά και ινώδη είναι καλό να μπαίνουν από την αρχή, ενώ τα πιο τρυφερά προς το τέλος. Το κρεμμύδι είναι απαραίτητο, ενώ το πράσο μπαίνει σε πολλές λαχανόσουπες. Εξαιρετικής νοστιμιάς σούπες θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας ποικιλία από μυρωδάτα χόρτα, όπως σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα, καυκαλήθρες, κάρδαμο, μαρούλι, μυρώνια, ρόκα. Φροντίστε, όμως, να αφαιρέσετε τα πολύ χοντρά και σκληρά κοτσάνια και να κόψετε τα χόρτα σε μικρότερα κομμάτια. Το μαγείρεμα με κρασί και ζωμό αναβαθμίζει το γευστικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜυστικά επιτυχίας για σούπεςΜυστικά επιτυχίας για σούπες

Οι σπιτικοί ζωμοί απογειώνουν τις σούπες

Όλες οι σούπες ακόμα και οι απλές, αποκτούν χαρακτήρα και ένταση με τον ανάλογο ζωμό. Μια ταπεινή πατατόσουπα, νοστιμίζει σε βάθος αν αντί για νερό χρησιμοποιήσουμε ζωμό κότας (ή λαχανικών αν την θέλουμε vegan). Οι βασικοί ζωµοί που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα και να φυλάσσουμε στην κατάψυξη είναι: λαχανικών, κότας, κρέατος και ψαριού. 

Ταιριαστά μυρωδικά

Τα μυρωδικά που θα βάλουμε εξαρτώνται από το τι λαχανικά έχουμε χρησιμοποιήσει. Προσοχή, λοιπόν, στους συνδυασμούς, που μπορούν να μπερδέψουν τις γεύσεις και τα αρώματα. Δοκιμάζοντας βέβαια θα διαμορφώσετε τη δική σας άποψη.

  • Ο μαϊντανός, το θυμάρι ή/και η ρίγανη ταιριάζουν με ευρεία γκάμα λαχανικών.
  • Χρησιμοποιήστε μυρώνια και άλλα μυριστικά χόρτα, για το φίνο άρωμά τους. n Το σέλινο πρέπει να το χρησιμοποιείτε με μέτρο, καθώς είναι πολύ ισχυρό.
  • Σε μια σούπα με πατάτες και πράσα ταιριάζει, μεταξύ άλλων, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σχοινόπρασο ή/και ο μαϊντανός.
  • Στις ντοματόσουπες και στα μινεστρόνε ταιριάζουν, ο μαϊντανός ή/και ο δυόσμος. Λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης στο σερβίρισμα θα απογειώσουν τη γεύση.
  • Σε μια σούπα με λάχανο, καρότο και πατάτα, τολμήστε με ανατολίτικα μπαχαρικά, όπως κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο ή μείγμα κάρι.
  • Ο δυόσμος, ο άνηθος ή/και ο μάραθος ταιριάζουν στις μπιζελόσουπες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖωμός πεσκανδρίτσας10 μυστικά για σπιτικούς ζωμούς + 5 εύκολες συνταγές ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜυστικά για τέλειες σούπες βελουτέΜυστικά για τέλειες σούπες βελουτέ

 

Δείτε 20 συνταγές για νόστιμες σούπες λαχανικών:

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Μυρώνια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών