Κάποιοι δεν τη πολυσυμπαθούν τη Eurovision. Στην περίπτωση που ανήκετε σ΄αυτή την κατηγορία το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να φορέσετε τηλεοπτικό και διαδικτυακό αλεξίσφαιρο μέχρι να κοπάσει. Άλλοι όμως τον διασκεδάζουν και με το παραπάνω τον καλτ ποικιλόχρωμο διαγωνισμό που επιστρέφει τέτοια εποχή από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Είναι, τρόπον τινά, ένοχη απόλαυση. Και ως τέτοια θέλει και παρέα. Αλληλεπίδραση. Σχόλια, ατάκες, κόντρα ατάκες. Και το απαραίτητο ποτό και φαγητό. Αν αποφασίσετε να στήσετε εξέδρα στο σαλόνι σας σε ανοικτό λινκ με το Λίβερπουλ, μερικά μεζεδάκια και σνακ θα χρειαστούν. Εμείς σας προτείνουμε διάφορα νόστιμα που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας – για να είναι κι εκείνα στο κλίμα διαλέξαμε συνταγές από χώρες που συμμετέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλούμε φίλους στο σπίτι: 27 comfort συνταγές για την παρέαΚαλούμε φίλους στο σπίτι: 27 comfort συνταγές για την παρέα

Την ώρα που εναλλάσσονται λιτές εμφανίσεις και εξτραβαγκάντζες, φαβορί και αουτσάιντερς, χορευτικά ποπ κομμάτια, φολκλόρ, χέβι μέταλ και μπαλάντες, εσείς μπορείτε να απλώνετε το χέρι για να πάρετε έναν κυπριακό κεφτέ, ένα ντολμαδάκι λίγο διαφορετικό, ένα κομμάτι γεωργιανό χατσαπούρι, μερικές σπανιόλικες πατάτες bravas ή ελβετικό ρόστι. Μια που ανάμεσα στους φετινούς παρουσιαστές θα βρίσκεται κι ο γνωστός και χαρακτηριστικά βιτριολικός Βρετανός κωμικός Γκρέιαμ Νόρτον, επί χρόνια σχολιαστής του μουσικού διαγωνισμού στην πατρίδα του, καλό είναι να μην μασουλάτε όποτε παίρνει τον λόγο – ο άτιμος μπορεί να σε πνίξει απ’ τα γέλια.

Σημειώστε, όσοι δεν ξέρετε, τις βραδιές της Eurovision 2023: πρώτος ημιτελικός – Τρίτη 9 Μαΐου, δεύτερος ημιτελικός – Πέμπτη 11 Μαΐου, τελικός – Σάββατο 13 Μαΐου).

Δείτε εδώ 21 πολυεθνικές συνταγές για τις βραδιές της Eurovision κι όχι μόνο:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών